Πώς να διπλώσεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα ή την συρταριέρα σου

04.04.2022
Πώς να διπλώσεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα ή την συρταριέρα σου
Έτσι θα μεγιστοποιήσεις τον αποθηκευτικό σου χώρο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκέφτηκες τη ρουτίνα του διπλώματος των ρούχων σου; Πιθανότητα μπορεί να σκέφτηκες πως απλώς αφήνεις τα ρούχα να συσσωρεύονται σε ένα σωρό που δεν φτιάχνεται ποτέ.

Οι σχεδιαστικές επιλογές σπιτιού που θα μπορούσαν να κάνουν την καθαριότητα πιο δύσκολη

Ευτυχώς, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος που εξαλείφει την ακαταστασία, δεν διαρκεί για πάντα και διευκολύνει την εύρεση αυτού που ψάχνεις. Η Shira Gill, επαγγελματίας διοργανώτρια και συγγραφέας του "Minimalista: Your Step-by-Step Guide to a Better Home, Gardrobe, and Life", εξηγεί πώς να διπλώνεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στην ντουλάπα ή στο συρτάρι σου.

Μπλουζάκια
Ανάλογα με τα καθημερινά σου ρούχα και τους περιορισμούς του χώρου σου, δεν χρειάζεται να τα κρεμάς όλα. Σε γενικές γραμμές, η Gill συνιστά να διπλώνεις τα ρούχα ύπνου, σπιτιού και τα αθλητικά ρούχα και να τα τοποθετείς σε ένα συρτάρι ή σε ένα ράφι. Οτιδήποτε μπορεί να τσαλακωθεί σε ένα συρτάρι θα πρέπει να κρεμαστεί.

Άπλωσε το πουκάμισό σου με το πρόσωπο προς τα κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ένας πάγκος ή το κρεβάτι σου. Δίπλωσε τα μανίκια πάνω στο πουκάμισο το ένα προς το άλλο, τσακίζοντας στον ώμο. Στη συνέχεια, είτε δίπλωσε στη μέση, ώστε το μπροστινό μέρος του πουκάμισου να είναι στραμμένο προς τα πάνω, είτε δίπλωσε το στα τρίτα. Η αναδίπλωση μεγιστοποιεί τον χώρο, επιτρέποντάς σου να βάζεις τα πουκάμισα σε ένα συρτάρι, αντί το ένα πάνω στο άλλο.

Τζιν παντελονι
Το τζιν μπορεί να είναι πολύ ογκώδες για ένα συρτάρι, αλλά αν έχεις ένα ράφι στην ντουλάπα σου, είναι το τέλειο μέρος για να αποθηκεύσεις τζιν. Άπλωσε το τζιν σου και λείανε τις ρυτίδες. Φρόντισε να έχουν φερμουάρ και κουμπιά (αυτό κάνει το τζιν πιο εύκολο να διπλωθεί). Δίπλωσε το στη μέση κατά μήκος, πιέζοντας τον καβάλο για να σχηματίσεις μια μακριά γραμμή. Στη συνέχεια, δίπλωσε το τζιν στη μέση κατά πλάτος. Δίπλωσε το τζιν σε τρίτα και φύλαξε το κάθετα σε ένα συρτάρι ή δίπλωσε το κατά πλάτος άλλη μια φορά και τοποθέτησε το σε ένα ράφι.

Πουλόβερ
"Ένα συνηθισμένο λάθος που βλέπω τους ανθρώπους να κάνουν είναι να προσπαθούν να κρεμάσουν πουλόβερ. Ανάλογα με το πλεκτό και το βάρος, το να κρεμάσεις ένα πουλόβερ μπορεί να επιβαρύνει το ύφασμα ή να αφήσει σημάδια από την κρεμάστρα", λέει η Gill. «Καλύτερα να τα διπλώσεις». Η Gill τα διπλώνει όρθια, κρατώντας το πουλόβερ με το ένα χέρι σε κάθε ώμο. Δίπλωσε τα μανίκια το ένα προς το άλλο. Στη συνέχεια, δίπλωσε το πουλόβερ στη μέση κατά πλάτος.

Κάλτσες
Οι περισσότεροι άνθρωποι τις διπλώνουν λάθος γιατί όλοι μαθαίνουν να τυλίγουν τις κάλτσες τη μια μέσα στην άλλη για να φτιάξουν μια μικρή μπάλα. Αυτό όμως βλάπτει την ακεραιότητα της κάλτσας. Τοποθέτησε τη μια πάνω στην άλλη από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, δίπλωσε στη μέση και μετά δίπλωσε ξανά στη μέση. Χρησιμοποίησε μια συρταριέρα για να δημιουργήσεις μια σειρά από κάλτσες.

Σουτιέν
Οι περισσότερες γυναίκες συνηθίζουν να σπρώχνουν το ένα cup μέσα στο άλλο. Κάτι τέτοιο όμως μειώνει τη διάρκεια ζωής του σουτιέν. Αντίθετα, στερεώστε την πλάτη, βάλε τους ιμάντες και τα cups προς το μέρος σου και, στη συνέχεια, ευθυγράμισε τα μέσα στο συρτάρι σου. Για να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο, κράτησε το αριστερό cup στη θέση του και, στη συνέχεια, σήκωσε το δεξί cup και γύρισε το ανάποδα ώστε να καθίσει στο ίδιο επίπεδο, φωλιάζοντας πάνω από το αριστερό cup. Στη συνέχεια, βάλε προσεκτικά τους ιμάντες.