Τα 5 πράγματα που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων

12.04.2022
Τα 5 πράγματα που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πλυντήριο πιάτων μόνο για να πλύνουν τα μαγειρικά σκεύη και πολύ σπάνια για να πλύνουν άλλα είδη σπιτιού. Ήρθε η ώρα όμως να το άλλαξεις αυτό, αφού μπορείς να τοποθετήσεις διάφορα άλλα πράγματα στο πλυντήριο πιάτων και να τα καθαρίσει σε χρόνο μηδέν. Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα σου εξοικονομήσουν χρόνο και κόπο και το πλύσιμο των αντικειμένων στο πλυντήριο πιάτων, σίγουρα θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Σκούπες και πανάκια

Προφανώς, ολόκληρη η σκούπα δεν θα μπορέσει να χωρέσει μέσα στο πλυντήριο πιάτων, αλλά η κεφαλή των τριχών μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εκεί. Απλώς φρόντισε να την βάλεις ανάποδα, για να μην καταστραφεί. Επίσης, ας σημειωθεί ότι αυτό το κόλπο θα λειτουργήσει μόνο για σκούπες ή βούρτσες με πλαστικές τρίχες και όχι με φυσικές. Τα πανάκια και οι σφουγγαρίστρες προσφέρονται επίσης για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Πλαστικά παιχνίδια και lego

Τα παιδικά παιχνίδια λερώνονται πολύ γρήγορα και ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τα πλύνεις είναι να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα πιάτα. Εάν έχεις πολλά μικρά παιχνίδια, όπως τα Lego, που μπορεί να χαθούν, μπορείς να τα τοποθετήσεις όλα σε μια διχτυωτή τσάντα. Βεβαιώσου ότι δεν θα βάλεις τίποτα μέσα στον κάδο με μπαταρίες, γιατί τα ηλεκτρονικά θα καταστραφούν.

Πατάτες

Εάν έχεις προγραμματίσει ένα μεγάλο δείπνο και στο μενού υπάρχει πουρές ή ψητές πατάτες, μπορείς να τις βάλεις όλες στο πλυντήριο πιάτων. Όχι για να τις μαγειρέψεις, φυσικά, αλλά για να τις πλύνεις πιο εύκολα. Μπορείς να τις τοποθετήσεις στην επάνω σχάρα και να κάνεις έναν σύντομο και απαλό κύκλο χωρίς, φυσικά, απορρυπαντικό. Αυτό θα καθαρίσει αποτελεσματικά τις πατάτες σου και θα σου δώσει χρόνο να ετοιμάσεις τα άλλα πιάτα σου.

Σαγιονάρες και σκληρά πλαστικά παπούτσια

Οποιαδήποτε πλαστικά υποδήματα, όπως crocks, σαγιονάρες και γαλότσες, μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα. Ωστόσο, στην περίπτωσή τους, θα πρέπει να πλένονται μόνα τους χωρίς άλλα αντικείμενα γιατί μπορεί να λερώσουν όλα τα υπόλοιπα. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσεις στο πάνω ράφι στραμμένα προς τα κάτω, ώστε το νερό να φτάσει και στο εσωτερικό τους.

Ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο; Ίσως να μην κάνεις και τόσο καλά

Κάδοι απορριμμάτων

Οι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, είτε αυτοί που έχουμε στο μπάνιο μας είτε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Εφόσον είναι μικροί και μπορούν να χωρέσουν στο κάτω ράφι, μπορείς να κάνεις τον ήπιο κύκλο με αυτά και ίσως άλλα πράγματα, όπως εργαλεία κηπουρικής. Είναι απλώς ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από όλα τα μικρόβια χωρίς να λερώσεις τα χέρια σου.