Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω; | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
17:28
6/3

Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για να δούμε: Εσύ πώς τοποθετείς τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων, να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα debate της κουζίνας σύμφωνα με έναν ειδικό.

Σύμφωνα με τον Ashley Iredale, έναν κριτικό προϊόντων από το Choice, θα πρέπει πάντα να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα σου προς τα κάτω στο πλυντήριο πιάτων, επειδή είναι πιο ασφαλές και ευκολότερο να τα αδειάσεις ενώ με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η εξάπλωση των βακτηριδίων.

Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τοποθετώντας στο πλυντήριο πιάτων τα μαχαιροπίρουνα στραμμένα προς τα πάνω, τα βοηθά να καθαριστούν σωστά, ο Ashley πιστεύει το αντίθετο.

Εξηγεί ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να κοιτούν τα μαχαιροπίρουνα προς τα κάτω, καθώς θα γλυτώσεις ένα πιθανό κόψιμο στα χέρια σου, ειδικά από τα αιχμηρά μαχαίρια. «Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις και πάλι τα καθαρά μαχαίρια και τα πιρούνια σου, επειδή τα γέμισες με αίμα χωρίς να δώσεις τη δέουσα προσοχή», είπε ο Ashley στο prima.

Είπε επίσης ότι το να τα έχεις ανάποδα θα βοηθήσει όταν θα πρόκειται να αδειάσεις το πλυντήριο πιάτων, καθώς μπορείς απλά να τα τραβήξεις από τη λαβή και να τοποθετήσεις ξανά στο συρτάρι. «Δεν είναι και σπουδαίο πράγμα καθώς γλυτώνεις δευτερόλεπτα έτσι, όχι ημέρες, αλλά όλο το θέμα του πλυντηρίου πιάτων είναι να εξοικονομήσεις χρόνο και κόπο στην κουζίνα, έτσι κάθε τι μικρό μετράει».

Δες και αυτό: Πλυντήριο πιάτων: Δες τι άλλο μπορεί να πλύνει

Τέλος, ο κριτικός προϊόντων δήλωσε ότι η τοποθέτησή τους κατά αυτόν τον τρόπο βοηθάει στο να μην έρθει η καθαρή άκρη τους σε επαφή με τα δάχτυλα σου. «Τα δάχτυλά σου καλύπτονται από μικρόβια και βακτήρια, έτσι είναι λογικό να θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια πρόκειται να έρθει σε επαφή με το φαγητό σου», συμβουλεύει ο Ashley.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος πράγματι μας φαίνεται πιο λογικός. Εμείς από σήμερα θα τον εφαρμόσουμε. Εσείς;

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ