Πώς να βάψεις τα πασχαλινά αυγά

16.04.2022
Πώς να βάψεις τα πασχαλινά αυγά
Ακολούθησε αυτά τα έξι απλά βήματα για να προσθέσεις χρώμα στα βραστά αυγά.

Τα όμορφα βαμμένα πασχαλινά αυγά είναι μια εκπληκτικά απλή διαδικασία, στην οποία μπορείς να ενσωματώσεις τη δημιουργικότητά σου. Δε χρειάζεται να βασίζεσαι σε κιτ από το κατάστημα - μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα αρκούν για να μπορείς να εξασφαλίσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Οι τρόποι που το ξεκαθάρισμα μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα

Τι χρειάζεσαι για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά
Σκληρά βραστά αυγά
Χαρτοπετσέτα ή εφημερίδα
Μπολ ή φλιτζάνι αρκετά βαθύ ώστε να βυθιστεί τελείως ένα αυγό
Λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα
½ φλιτζάνι βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
Υγρή χρωστική τροφίμων (περίπου 20 σταγόνες ανά χρώμα)

Πώς να βάψεις τα αυγά
1. Προστάτεψε την επιφάνειά σου καλύπτοντας με ένα φύλλο εφημερίδας ή χαρτοπετσέτα.

2. Χρησιμοποίησε δροσερά βραστά αυγά.

3. Γέμισε το δοχείο με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και περίπου 20 σταγόνες χρωστική τροφίμων. Όσο περισσότερο χρωστικό τροφίμων προσθέσεις, τόσο πιο σκούρο θα είναι το χρώμα του αυγού.

4. Για να δημιουργήσεις μοναδικά σχέδια στα αυγά, χρησιμοποίησε λαστιχάκια, κερί ή αδιάβροχη ταινία για να μαρκάρεις ρίγες ή σχέδια όπου δεν θέλεις να μπει βαφή.

5. Βάλε το αβγό σε μια τρυπητή ή κανονική κουτάλα και σκούπισε, γυρίζοντας περιστασιακά, ώστε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Κράτησε το βαμμένο αυγό σου στο υγρό για έως και 5 λεπτά. Όσο περισσότερο αφήνεις το αυγό σου στη βαφή, τόσο πιο ζωντανό θα είναι το χρώμα. Μπορείς επίσης να βουτήξεις μόνο μέρος του αυγού στο χρώμα και μετά να αλλάξεις σε άλλο χρώμα για να δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο εφέ.

6. Αφαίρεσε προσεκτικά το αυγό και άφησε το στην άκρη να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσουν τα αυγά, μπορείς να εφαρμόσεις αυτοκόλλητα, φύλλα χρυσού ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.