7 καθημερινά αντικείμενα που αν πλένεις συχνά μπορεί να τα φθείρεις

28.05.2023
7 καθημερινά αντικείμενα που αν πλένεις συχνά μπορεί να τα φθείρεις
Το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό ωστόσο αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, το καθάρισμα μερικές φορές μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να καθαρίζονται πολύ συχνά και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Ξύλινα έπιπλα ακόμα και τα τζιν μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίζουμε ή τα πλένουμε πολύ συχνά.

Ξύλινα έπιπλα

Αποδεικνύεται ότι τα σπρέι με βάση το κερί για το καθάρισμα των ξύλινων επίπλων μπορούν να σχηματίσουν μια λιπαρή συσσώρευση που προσελκύει περισσότερη σκόνη και βρωμιά, όταν χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία ή δύο φορές το μήνα. Αν λοιπόν θέλεις να σκουπίζεις τα έπιπλά σου κάθε μέρα, είναι καλύτερο να το κάνεις με ένα στεγνό πανί.

Θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου; 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

Καθρέφτης

Το να ψεκάζεις με καθαριστικό τζαμιών τον καθρέφτη κάθε μέρα μπορεί να τον χαλάσει. Μπορεί να εμφανιστούν μαύρες κηλίδες γύρω από τις άκρες ή ακόμα και στη μέση. Είναι καλύτερο να καθαρίζεις τον καθρέφτη όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγεις αυτά τα προβλήματα.

Κουζίνα

Ακόμα κι αν μαγειρεύεις καθημερινά, δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζεις σχολαστικά την κουζίνα κάθε μέρα, εκτός και αν λερωθεί πολύ. Εξάλλου, τα τρόφιμα δεν έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια της εστίας κατά το μαγείρεμα και η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει αποτελεσματικά τα μικρόβια. Είναι εντάξει να σκουπίζεις την κουζίνα μετά το μαγείρεμα και να την καθαρίζεις μία φορά το μήνα.

Πετσέτες

Δεν χρειάζεται να πλένεις τις πετσέτες σου κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς. Είναι αρκετά ασφαλές να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα για μια εβδομάδα, αρκεί να φροντίσεις να στεγνώνει καλά. Το στέγνωμα των πετσετών σου όχι μόνο θα σου εξοικονομήσει χρόνο για να τις πλύνεις, αλλά θα τις διατηρήσει και σε καλή κατάσταση.

Πουλόβερ

Είναι απολύτως εντάξει να φοράς ένα πουλόβερ πολλές φορές πριν το πλύνεις. Το ιδανικό είναι έως και 6 φορεσιές, αν το φοράς με φανέλα. Το πολύ συχνό πλύσιμο σε μάλλινα ρούχα μπορεί να τα καταστρέψει και να τα κάνει γρήγορα να χάσουν το σχήμα τους.

Πιτζάμες

Καλό είναι να πλένεις τις πιτζάμες σου περίπου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 3-4 ημέρες εάν ιδρώνεις στον ύπνο σου. Ωστόσο, αν φοράς τις πιτζάμες σου όλη μέρα, θα πρέπει να τις πλένεις πιο συχνά. Κάνε ένα ντους πριν πας για ύπνο για να διατηρήσεις τις πιτζάμες σου φρέσκες.

Πλένεις το τζιν σου στο πλυντήριο; Μάλλον πρέπει να σταματήσεις

Τζιν παντελόνι

Είναι εντάξει να πλένεις τα τζιν μετά από 4-5 φορές. Είναι ενδιαφέρον ότι οι κατασκευαστές τζιν προτείνουν να τα πλένεις μόνο μία φορά κάθε 6 μήνες. Για να διατηρήσεις το τζιν σου φρέσκο, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα σπρέι με 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1/4 φλιτζάνι νερό και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.05.2023 - 09:41