5 τρόποι για να απαλλαγείς από τη δυσοσμία του μπάνιου χωρίς να χρησιμοποιήσεις αποσμητικό

5 τρόποι για να απαλλαγείς από τη δυσοσμία του μπάνιου χωρίς να χρησιμοποιήσεις αποσμητικό
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του νοικοκυριού που, όμως, έχει τις λύσεις του - και είναι απλές!

Δυστυχώς τα μπάνια κρατάνε άσχημες μυρωδιές και ίσως έχεις κουραστεί να τα καθαρίζεις και να ψάχνεις να βρεις τρόπους για τα κάνεις να μυρίζουν ωραία. Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές και κόλπα που θα κάνουν το μπάνιο σου να μυρίζει όμορφα χωρίς να χρησιμοποιείς αποσμητικό και να απαλλαγείς από αυτή τη δυσοσμία για πάντα.

Τοποθέτησε αρωματικά σαπούνια

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις στο νου σου όταν σκέφτεσαι τις μυρωδιές του μπάνιου είναι η επιλογή του σαπουνιού που χρησιμοποιείς. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, επίλεξε να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το άρωμα που αναδίδουν θα επηρεάσει τη μυρωδιά του δωματίου γενικότερα. Αν αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι ένας χώρος με ευχάριστο άρωμα, επίλεξε αρωματικά σαπούνια, ειδικά αν τα κρατάς ανοιχτά.

Κάνε το μπάνιο σου (σαν) καινούριο σε 10 απλά βήματα

Διατήρησε τις πετσέτες σου στεγνές

Η αποθήκευση των πετσετών όταν είναι ακόμα υγρές είναι ότι χειρότερο και ιδιαίτερα αν το κάνεις στο μπάνιο, καθώς το περιβάλλον έχει πολύ υγρασία. Συνιστάται να στεγνώνεις τις πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείς να τις κρεμάσεις ξανά στο ντους όταν θα έχουν στεγνώσει λίγο, αλλά είναι καλύτερα να τις κρατήσεις σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένεις συχνά και να τις κρεμάς αντί να τις διπλώνεις όταν τις αποθηκεύεις.

Συνδύασε νερό και μαλακτικό

Ακολουθεί ένα άλλο καλό εργαλείο για να διασφαλίσεις ότι οι πετσέτες σου μυρίζουν πάντα καλά, ειδικά αυτές που χρησιμοποιείς πιο συχνά (όπως πετσέτες χεριών και πετσέτες μπάνιου). Δεδομένου ότι αυτές οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε άσχημες μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα σου, μπορείς να ψεκάσεις πάνω τους ένα μείγμα νερού και μαλακτικού. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό DIY.

Εκμεταλλεύσου την όξινη δύναμη του λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σου όσον αφορά στον καθαρισμό και την απομάκρυνση των άσχημων οσμών. Εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά και την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών, είναι ένα καλό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι είναι να τρίψεις ένα σε όλο το μπάνιο σου αφού καθαρίσεις τα πράγματα με το καθημερινό σου απορρυπαντικό. Έτσι, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες και θα κάνει τη δουλειά.

5 tips για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa χωρίς έξοδα!

smell-sticks.jpg

Φτιάξε σπιτικά αποσμητικά χώρου

Τον τελευταίο καιρό, η κατασκευή σπιτικών αποσμητικών χώρου έχει γίνει μόδα, κυρίως λόγω του πόσο πρακτική και φθηνή είναι η όλη ιδέα, σε σύγκριση με την αγορά παραδοσιακών προϊόντων. Η κατασκευή ενός σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, ξυλάκια, νερό, αλκοόλ και τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια. Εάν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα ποιο λάδι σου αρέσει περισσότερο, έχουμε φτιάξει μια σύντομη λίστα με τα πιο δημοφιλή λάδια που χρησιμοποιούν συνήθως οι άνθρωποι για να κάνουν τον αέρα στα σπίτια τους φρέσκο.

  • Λεβάντα
  • Tσάι
  • Eυκάλυπτος
  • Mέντα
  • Γλυκό πορτοκάλι
  • Λεμονόχορτο
Τελευταία τροποποίηση στις 07.05.2023 - 09:15