Κάνε το μπάνιο σου (σαν) καινούριο σε 10 απλά βήματα

24.11.2016
Είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις να αλλάξεις την όψη του μπάνιου σου. Από τα χρώματα και τον φωτισμό, μέχρι τα αποθηκευτικά στοιχεία που λειτουργούν και διακοσμητικά. Από τη Μάρθα Κορινθίου

Πρασίνισέ το!

Xαμηλός φωτισμός, ζέστη, υγρασία. Υπάρχουν κάποια φυτά που θα ξετρελαθούν να «κατοικήσουν» στο μπάνιο σου, όπως μπαμπού, αλόη βέρα, μπιγκόνια, δράκαινα, διάφορες ποικιλίες φτέρης, φίκος μπέντζαμιν και ορχιδέα. Άφησε δίπλα στη γλάστρα μια όμορφη κανάτα για να μην ξεχνάς να την ποτίζεις. Τip: Την επόμενη φορά, αγόρασε δύο μπουκέτα από τον ανθοπώλη. Ενα για το σαλόνι και ένα για το μπάνιο!

Κρέμασε μια tote bag

Σεσουάρ, ψαλίδι ισιώματος, βούρτσες, χτένες και ρόλεϊ μπορούν να δημιουργήσουν έναν μικρό χαμό στο μπάνιο σου, αν δεν είναι τακτοποιημένα. Φύλαξε όλα τα «αξεσουάρ» των μαλλιών σε μία tote bag με θήκες, την οποία μπορείς να κρεμάσεις στο χερούλι της πόρτας του μπάνιου όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου, ενώ θα την «εξαφανίζεις» σε ένα ντουλάπι τον υπόλοιπο καιρό. Τip: Αποθήκευσε τα λαστιχάκια μαλλιών σε υφασμάτινες συσκευασίες από μπομπονιέρες.

Κάνε το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο

Αντικατέστησε τις σκουρόχρωμες πετσέτες με ανοιχτόχρωμες, επέλεξε ένα χαλάκι μπάνιου σε παλ τόνους, και αγόασε μια κουρτίνα για το ντους από διάφανο πλαστικό. Αν υπάρχει χώρος, αγόρασε έναν μεγαλύτερο καθρέφτη (ή και ντύσε έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτη, αν η διαρρύθμιση το επιτρέπει). Οι καθρέφτες έχουν τη ιδιότητα να «διαστέλλουν» τον χώρο.

Οργάνωσε τα προϊόντα σου

Πόσες σκιές για smoky look έχεις; Πόσα κόκκινα κραγιόν; Αντί να τα «θάβεις» μέσα σε τσαντάκια καλλυντικών, τοποθέτησέ τα σε θήκες τακτοποίησης συρταριών, ανά κατηγορία (κραγιόν και λιπ γκλος, ρουζ, σκιές, φον ντε τεν και μεϊκάπ, πούδρες, μάσκαρα) και βάλε τα στο συρτάρι ή στο ντουλάπι του μπάνιου. Κάθε φορά που θα ψάχνεις κάτι θα ξέρεις ακριβώς πού θα το βρεις.
Τip: Μια όμορφη θήκη μαχαιροπίρουνων είναι ότι πρέπει για την τακτοποίηση των προϊόντων μακιγιάζ.

Αποχαιρέτησε τα παλιά καλλυντικά

Πέταξε ό,τι μυρίζει περίεργα ή έχει μυστήρια όψη. Και σομβουλέψου το σύμβολο «διάρκεια μετά το άνοιγμα» (PAO - Period After Opening), το οποίο δίνει στον καταναλωτή την πληροφορία για το πόσο καιρό μετά το άνοιγμά του το προϊόν παραμένει ασφαλές. Τέλος, αποχωρήσου το κόκκινο lipstick που αγόρασες στο duty free του Λονδίνου -έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε- αλλά και όσα είδη μακιγιάζ θυμάσαι ότι έχεις από την Πρωτοχρονιά του Millennium.

Εμπνεύσου από το Grey’s Anatomy

Ενας χειρουργός έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται πάνω σε έναν δίσκο. Κάνε το ίδιο κι εσείς με τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς κάθε πρωί: Τοποθέτησέ σε έναν μικρό δίσκο σερβιρίσματος την κρέμα ημέρας, τη μάσκαρα, το ρουζ και το λιπ γκλος. Θα κερδίσεις χρόνο το πρωί, που είσαι βιαστικές, αφού δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις τη μάσκαρα στον πάτο του τεράστιου νεσεσέρ σας.
Τip: Φτιάξε ένα ταξιδιωτικό νεσεσέρ: Βάλε μέσα τα δείγματα των καλλυντικών που σου δίνουν στο φαρμακείο ή στα beauty stores, και γέμισε μικρά διάφανα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν, αφρόλουτρο και μαλακτική κρέμα μαλλιών. Θα είναι πάντα εκεί έτοιμο αν χρειαστεί να φύγεις λίγες μέρες για δουλειά ή διασκέδαση.

Δώσε χαρακτήρα spa

Tα άλατα μπάνιου, τo body scrub, τα χειροποίητα σαπούνια, τα αρωματικά στικ και τα κεριά θα μετατρέψουν το μπάνιο σε ένα μικρό spa. Mην τα καταχωνιάζεις στο ντουλάπι, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα λησμονήσεις την ύπαρξή τους.
Τip: Toποθέτησε κεριά, άλατα και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για ένα απολαυστικό αφρόλουτρο σε μια όμορφη πιατέλα σερβιρίσματος, και βάλε τα κοντά στην μπανιέρα.

Κάνε upcycling δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους

κέψου επινοητικά και βρες νέες χρήσεις για αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι σου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση αντικειμένων στο μπάνιο. Για παράδειγμα, μια ξύλινη σκάλα, μια παλιά βαλίτσα, μια μικρή κάβα κρασιών ή ένα vintage κομοδίνο μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή και να φιλοξενήσουν τις πετσέτες σου.
Τip: Μια vintage ζαχαριέρα ή ένα φλιτζάνι από το παλιό σερβίτσιο τσαγιού μπορεί να χρησιμεύσει για να φυλάξετε τα βαμβακάκια του ντεμακιγιάζ, ακόμα και σαν ποτηράκι για την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα.

Διακόσμησέ το!

Συνήθως, διακοσμούμε με αφοσίωση το living room, τα υπνοδωμάτια ή την κουζίνα και αφήνουμε την εικόνα του μπάνιου στην τύχη της. Ο χώρος αυτός, όμως, μπορεί να αποκτήσει ύφος και προσωπικότητα, αν κρεμάσετε αφίσες, κολάζ με φωτογραφίες, πιάτα ή ανατυπώσεις αγαπημένων έργων Τέχνης. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αντιμετωπίσεις το μπάνιο όπως ακριβώς και το σαλόνι σας!

Βάλε-οικονομικές- πινελιές πολυτέλειας

Περισσεύει χώρος στο μπάνιο σου; Είσαι από τις τυχερές. Μια αναπαυτική πολυθρόνα που είναι στριμωγμένη στο σαλόνι θα χαρεί πολύ να μετακομίσει στο μπάνιο σας, το οποίο με τη σειρά του θα αποκτήσει έναν αέρα χαλαρής πολυτέλειας αλλά και μια γωνιά χαλάρωσης και περισυλλογής.
Tip: βάψε μια καρέκλα καφενείου σε ένα έντονο χρώμα και βάλε τη στο μπάνιο. Ο χώρος θα αποκτήσει αμέσως ζεστασιά και πιο ξεχωριστό στυλ.