7 τρικ για να φαίνεται το σπίτι σου ακόμα πιο καθαρό από ότι είναι 

7 τρικ για να φαίνεται το σπίτι σου ακόμα πιο καθαρό από ότι είναι 
Ένα καθαρό σπίτι είναι καλό για την υγεία μας αλλά είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία μας. Βέβαια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να διατηρείς τους χώρους σου λαμπερούς, ειδικά όταν υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν το σπίτι σου να μην φαίνεται τόσο τακτοποιημένο και καθαρό όσο θα ήθελες.

Στην παρακάτω λίστα θα διαβάσεις τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν το σπίτι σου να μη φαίνεται καθαρό ακόμα και αν έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια να το καθαρίσεις.

Ρωγμές στο δάπεδο

Δεν έχουμε πάντα τα χρήματα και το χρόνο να κάνουμε μεγάλες επισκευές στα σπίτια μας. Όσον αφορά στα δάπεδα, η έλλειψη συντήρησης μπορεί να προκαλέσει μια μόνιμη όψη παραμέλησης ανεξάρτητα από το πόσο καθαρός είναι ο χώρος. Ένα απλό κόλπο για να το αποφύγεις αυτό είναι να κρύψεις τις ρωγμές με ένα ωραίο χαλί το οποίο, εκτός από το να κάνει το δωμάτιο πιο όμορφο, αποτρέπει περαιτέρω ζημιές στην προβληματική περιοχή.

Οι 6 χρυσοί κανόνες της οργάνωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς

Συσσώρευση βρωμιάς σε διακόπτες και πρίζες

Η συντήρηση των πριζών και των διακοπτών στο σπίτι μας είναι σημαντικό πράγμα. Ωστόσο, η αίσθηση του βρώμικου μπορεί να οφείλεται στη φυσική φθορά των υλικών. Ένα απλό κόλπο είναι να τους βάλεις λίγο χρώμα για να γυαλίζουν, αλλά να θυμάσαι ότι εάν βρίσκονται σε περιοχή που τους ανοιγοκλείνεις συχνά, θα πρέπει να αντικαθίστανται και συχνά.

Υγρασία στο νεροχύτη

Λίγοι άνθρωποι όταν καθαρίζουν το μπάνιο, δίνουν σημασία στο να στεγνώσουν εκείνα τα μικρά σημεία που, ώρες αργότερα, έχουν σημάδια από άλατα και σαπούνι. Η λύση σε αυτό είναι να στεγνώσεις καλά αυτές τις περιοχές, επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν για μεταλλικές επιφάνειες και ένα διαφορετικό προϊόν για να διατηρήσεις τη λάμψη.

Τα προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύεις

Σκονισμένα ή θολωμένα παράθυρα

Μερικές φορές καθαρίζουμε παράθυρα και καθρέφτες, αλλά θολώνουν ή λερώνονται αν δεν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να φροντίσεις να αφιερώσεις επιπλέον χρόνο σε αυτές τις επιφάνειες. Το στεγνό καθάρισμα, τα σωστά προϊόντα και το να μην ξεχνάς να σκουπίζεις και τις δύο πλευρές, είναι τα μυστικά για να διατηρήσεις αυτές τις περιοχές αστραφτερές.

Παρατημένα πιάτα

Η συσσώρευση πιάτων, καθαρών ή βρώμικων, μειώνει την αίσθηση της καθαριότητας. Ένα κόλπο για να κάνεις την κουζίνα να φαίνεται καθαρή είναι να μαζεύεις τα πιάτα μόλις στεγνώσουν. Απόφυγε όμως να τα αποθηκεύεις υγρά ή να τα σκουπίζεις με βρώμικες πετσέτες γιατί μπορούν να μαζέψουν βακτήρια.

Το αντικείμενο που όλες αγαπάμε αλλά… απαγορεύεται να έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας

Ακατάστατα αντικείμενα στα δωμάτια

Εάν έχουμε πολλά αντικείμενα ή διακοσμητικά στο δάπεδο, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση αταξίας. Το πιο κατάλληλο πράγμα που πρέπει να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιλέξεις εναλλακτικές λύσεις όπως ράφια ή έπιπλα που σου επιτρέπουν να ελευθερώσεις το πάτωμα. Αυτό διευκολύνει τη συντήρηση (όπως το ξεσκόνισμα) και σε βοηθά να αποφύγεις τη συσσώρευση σκονισμένων αντικειμένων, που μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία σου.

Κακός φωτισμός

Ο φυσικός φωτισμός ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής, ακόμη και πριν επινοηθεί ο τεχνητός φωτισμός. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε φωτεινό χώρο. Απλά κόλπα όπως η αλλαγή κουρτινών σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους ή φυτά τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.06.2023 - 09:37