Πώς να οργανώσεις ένα πάρτι σε έναν μικρό χώρο

14.12.2022
Πώς να οργανώσεις ένα πάρτι σε έναν μικρό χώρο
Οι επαγγελματίες μοιράζονται τα κόλπα και τις καλύτερες συμβουλές τους

Οι λάτρεις της διασκέδασης που ζουν σε μικρούς χώρους αντιμετωπίζουν ένα αιώνιο αίνιγμα: Θέλουν να διοργανώνουν πάρτυ στο σπίτι τους, αλλά είναι περιορισμένοι λόγω της έλλειψης τετραγωνικών μέτρων. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα εκτός από τη μετακόμιση, αλλά υπάρχουν κόλπα για να οργανώσεις ένα πάρτι σε έναν μικρό χώρο.

Ωστόσο, αυτό ξεκινά με την αποδοχή ορισμένων περιορισμών: Δεν μπορείς, δυστυχώς, να ξεφύγεις από τη λίστα των καλεσμένων. Όπως λέει η Ellie Durbin, ιδρύτρια του The Aisle Assistant, μπορεί να φαίνεται προφανές — αλλά πρέπει να βάλεις ένα όριο στον αριθμό των ατόμων που προσκαλείς. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις τη λίστα στον αριθμό των θέσεων στο σαλόνι σου, αλλά να είσαι ρεαλίστρια σχετικά με το πόσα άτομα μπορούν να χωρέσουν στο σπίτι σου», λέει.

Πώς να διακοσμήσεις το μικρό σου σπίτι για τις γιορτές

Ο James Hirschfeld, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Paperless Post, συμφωνεί, μοιράζοντας ορισμένες λεπτομέρειες για το πώς να βρεις τη σωστή ισορροπία. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη πόσα καθίσματα έχεις, καθώς και πόσο χώρο έχεις γενικά. «Θέλεις οι καλεσμένοι σου να αισθάνονται άνετα και να έχουν αρκετό προσωπικό χώρο», λέει. Ωστόσο, μπορεί να είσαι σε θέση να προσκαλέσεις περισσότερα άτομα από όσα νομίζεις. «Είναι πιθανό να έχεις καλεσμένους που δεν θα τα καταφέρουν ή θα αποχωρήσουν την τελευταία στιγμή, γι' αυτό πάντα να προσκαλείς λίγους περισσότερους από αυτούς που περιμένεις να παρευρεθούν».

Παρακάτω, θα δεις τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για το πώς μπορείς να οργανώσεις ένα πάρτυ σε ένα μικρό σπίτι:

Μετακίνησε αντικείμενα
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του να διοργανώσεις ένα πάρτι στο μικρό σου σπίτι είναι να μεγιστοποιήσεις αυτό που έχεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό ξεκινά με την μετακίνηση πραγμάτων. Για την Durbin, αυτό είναι τόσο εύκολο όσο να αναγνωρίσεις οτιδήποτε που δεν χρειάζεσαι για το βράδυ. Στη συνέχεια, μπορείς να γίνεις δημιουργική. «Κρύβω πράγματα στην μπανιέρα πίσω από την κλειστή κουρτίνα και μεταφέρω προσωρινά έπιπλα σε ένα υπνοδωμάτιο που θα κλείσει», λέει.

Επιπλέον, εξέτασε το ενδεχόμενο να αναδιατάξεις την τρέχουσα διαρύθμιση. Ο Hirschfeld σημειώνει ότι δεν πρέπει να φοβάσαι να μετακινήσεις έπιπλα και να δουλέψεις με αυτό που έχεις. «Βεβαιώσου ότι υπάρχει ένα καθαρό μονοπάτι σε όλο το χώρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο», λέει.

Βρες απροσδόκητους τρόπους σερβιρίσματος
Όταν μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, πιθανότατα δεν έχεις μια μεγάλη επιφάνεια για να απλώσεις πράγματα όπως ορεκτικά. Επομένως, πρέπει να γίνεις δημιουργική με τον τρόπο που σερβίρεις φαγητό και ποτά. Η σύσταση της ιδρύτριας και διευθύνουσας συμβούλου της Mud Pie, Marcia Miller, είναι να αξιοποιήσεις τον κάθετο χώρο σου. «Η χρήση στοιβαγμένων βάθρων όχι μόνο προσθέτει διάσταση σε κάθε επιτραπέζιο τοπίο, αλλά δημιουργεί επίσης χώρο για τους επισκέπτες να συναναστραφούν, να δειπνήσουν και να μετακινηθούν». Μπορείς επίσης να σκεφτείς αντισυμβατικά για το πού έχεις τα αναψυκτικά. Η Olivia Erwin, ιδρύτρια της Olivia Erwin Interiors, λέει ότι είναι «διασκεδαστικό και απροσδόκητο να χρησιμοποιείς έναν νεροχύτη ως ψυγείο κρασιού».

Έξυπνες συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την καθημερινότητα σου ευκολότερη

Κάνε έξυπνες επιλογές για το φαγητό και το ποτό
Σε ό,τι αφορά το φαγητό, ο Durbin λέει να βεβαιωθείς ότι όλα μπορούν να φαγωθούν με το χέρι η ένα πιρούνι ώστε να μπορούν να το φάνε εύκολα όρθιοι. «Αν δεν έχεις πολύ χώρο, μείνει μακριά από σκεύη και βεβαιώσου ότι όλα τα τρόφιμα είναι μία-δύο μπουκιές», συνεχίζει. Τόσο ο Durbin όσο και ο Hirschfeld συνιστούν να προτιμήσεις τη μπύρα και το κρασί για ένα πάρτυ σε έναν περιορισμένο χώρο. Θα μπορούσες επίσης να σερβίρεις ένα μόνο κοκτέιλ που μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων σε μεγάλη ποσότητα.

Δημιούργησε διαφορετικές «ζώνες»
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν κάνεις ένα πάρτυ σε περιορισμένο χώρο, αυτό είναι να δημιουργήσεις «ζώνες». Ο Hirschfeld λέει ότι θα πρέπει να περιμένεις ότι οι άνθρωποι θα συγκεντρωθούν γύρω από τα ποτά και το φαγητό. Έτσι, «Για να αποφύγεις την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τοποθέτησε τα φαγητά και τα ποτά σε διαφορετικούς χώρους», εξηγεί. Ο Durbin δίνει παρόμοιες συμβουλές, μοιράζοντας το εξής παράδειγμα: «Το μπαρ μπορεί να είναι σε ένα δωμάτιο, τα ορεκτικά σε ένα άλλο και το επιδόρπιο σε άλλη περιοχή».

Κράτησε τη διακόσμηση απλή
Ο Ervis προτείνει να «περιορίσεις τη διακόσμηση του τραπεζιού ή τις ιδιότροπες ρυθμίσεις για να διατηρήσεις μια καθαρή ατμόσφαιρα» και ο Hirschfeld συμφωνεί. «Η επιπλέον ακαταστασία μπορεί να κάνει έναν χώρο να αισθάνεται πιο στενός και να εμποδίσει τη διασκέδαση», εξηγεί. «Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις απλά κεντρικά κομμάτια και ντεκόρ χωρίς πολυάσχολα μοτίβα, για να εξασφαλίσεις ότι ο χώρος είναι καθαρός και ευάερος».