Πώς να οργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε 5 βήματα, εύκολα και χωρίς άγχος

11.12.2022
Πώς να οργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε 5 βήματα, εύκολα και χωρίς άγχος
Τι νόημα έχει ένα πάρτι που δεν μπορείς να απολαύσεις;

Θέλεις να διοργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που θα θυμούνται όλοι, αλλά χωρίς την αγχωτική προετοιμασία που το συνοδεύει; Ακολούθησε αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό για να κάνεις την όλη διαδικασία πολύ ευκολότερη.

Έξυπνες συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την καθημερινότητα σου ευκολότερη

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να οργανώσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε 5 βήματα, χωρίς άγχος και κόπο:

Φτιάξε μόνο εύκολο, εντυπωσιακό φαγητό
Αυτό το - καθόλου αγχωτικό - μενού περιλαμβάνει μερικές συνταγές για αλμυρά και ένα γλυκό, και μερικά νόστιμα φαγητά που αγοράζονται από το κατάστημα. Το ακόμα καλύτερο; Αυτό το μενού δεν απαιτεί σκεύη, που σημαίνει λιγότερο καθαρισμό.

Μενού:

Ορεκτικά: Μίνι καβουροκέικ με μαγιονέζα λεμονιού και ντιπ αγκινάρας
Main Event: Χοιρινό ψαρονέφρι με γλασέ βατόμουρο και εορταστική σαλάτα
Επιδόρπιο: Κεκάκια σοκολάτας και μέντας
Καλούδια που αγοράζονται από το κατάστημα: Προμηθεύσου ανάμεικτες ελιές, τουρσί λαχανικά και φιστίκια Αιγίνης για να τσιμπήσουν οι επισκέπτες πριν από το κύριο γεύμα και μεταξύ των πιάτων.

Απομακρύνσου από το shaker για cocktail
Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα cocktail για κάθε επισκέπτη, καλύτερα ξέχνα το. Τα ποτά που φτιάχνονται σε μεγάλη παρτίδα είναι ευχάριστα και οι επισκέπτες θα τα απολαύσουν σίγουρα - και εκτός αυτού, θα σωθείς από την ταλαιπωρία του να χρειάζεται κάθε φορά να πηγαίνεις στην κουζίνα και να κάνεις την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά.

Τα tips εξοικονόμησης χρημάτων που μπορείς να κάνεις σήμερα

Διαχειρίσου την ατμόσφαιρα
Δημιούργησε ατμόσφαιρα: Κλείσε τα μεγάλα κεντρικά φώτα και άναψε μερικά κεριά για να προσφέρεις μια ζεστή λάμψη και υπέροχο άρωμα.

Βάλε μουσική: Για να κάνεις το πάρτι με ευχάριστο, και να διατηρήσεις το χριστουγεννιάτικο πάρτυ χωρίς να βάλεις τα τραγούδια που αυτήν την περίοδο ακούμε ξανά και ξανά παντού, συνδύασε παραδοσιακές εορταστικές μελωδίες με σύγχρονες αγαπημένες.

Βοήθησε την κατάσταση πίσω από τα παρασκήνια
Μούλιασε τα βρώμικα πιάτα: Γέμισε έναν μεγάλο πλαστικό κάδο με ζεστό σαπουνόνερο και κράτησε το στην κουζίνα. Βάλε εκεί τα χρησιμοποιημένα πιάτα κατά τη διάρκεια του πάρτι για να εξοικονομήσεις χρόνο στο τρίψιμο αργότερα.

Καθάρισε τον αέρα: Θυμήσου να ανοίξεις ένα παράθυρο για να φέρεις λίγο φρέσκο, δροσερό αέρα στο δωμάτιο.

Δώσε διακριτικά σημάδια
Για να δηλώσεις διακριτικά ότι το πάρτι τελείωσε, χαμήλωσε τη μουσική, σβήσε μερικά κεριά και άναψε ένα φως. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά το καθάρισμα. Αφού φύγουν οι καλεσμένοι, βγάλε τα σκουπίδια ώστε να μην μυρίζει το σπίτι σου όταν ξυπνήσεις. Έλεγξε για τυχόν διαρροές ή λεκέδες στα έπιπλα, αλλά άφησε το βαρύ καθάρισμα για αύριο.