Τα tips συντήρησης ψυγείου που πρέπει να γνωρίζεις για να εξοικονομήσεις ενέργεια

18.07.2022
Τα tips συντήρησης ψυγείου που πρέπει να γνωρίζεις για να εξοικονομήσεις ενέργεια
Διατήρησε το ψυγείο σου σαν καινούργιο με αυτές τις γρήγορες εργασίες

Το ψυγείο είναι μια ακριβή συσκευή που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε χωρίς πολλή σκέψη. Ωστόσο, όπως οι περισσότερες συσκευές σε ένα σπίτι, τα ψυγεία απαιτούν κάποια τακτική συντήρηση. Σε αντίθεση με τον καθαρισμό ενός εξαερισμού στεγνωτηρίου (που μπορεί να μην θέλεις να κάνεις χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία), ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις απλές εργασίες.

Όσα πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού

Το ψυγείο είναι μια συσκευή που θα πρέπει να προσπαθείς να διατηρείς σε καλή κατάσταση, γιατί όσο καλύτερα λειτουργεί το ψυγείο σου, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσεις στον λογαριασμό της ενέργειας σου. Δες παρακάτω τα καλύτερα tips συντήρησης του ψυγείο σου:

Έλεγξε τις τσιμούχες της πόρτας
Ένα χαλαρό σφράγισμα στην πόρτα του ψυγείου επιτρέπει στον δροσερό αέρα να διαρρέει, σπαταλώντας ενέργεια και αναγκάζοντας το ψυγείο σου να δουλεύει πιο σκληρά από όσο χρειάζεται. Αρχικά, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφών. Θα πρέπει να τα καθαρίζεις περίπου δύο φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού. Στη συνέχεια, κάνε το τεστ με το χαρτονόμισμα: Κλείσε το στην πόρτα έτσι ώστε το μισό να είναι μέσα και το μισό έξω. Εάν γλιστράει εύκολα, μπορεί να χρειαστεί να ελέγξεις τις τσιμούχες της πόρτας από έναν επαγγελματία.

Διατήρησε τα πηνία καθαρά
Όταν τα πηνία του συμπυκνωτή καλύπτονται με σκόνη, το ψυγείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Δύο φορές το χρόνο, τράβηξε το μηχάνημα από τον τοίχο για να έχεις πρόσβαση στα πηνία στο πίσω μέρος, αποσύνδεσε το ψυγείο από την πρίζα και σκούπισε τα πηνία με το εξάρτημα βούρτσας.

Ρύθμισε τη σωστή θερμοκρασία
Ένα ψυγείο σε λάθος θερμοκρασία είτε θα διαρκέσει πολύ είτε όχι αρκετά. Διατήρησε το ψυγείο μεταξύ 2.7 και 4.5 βαθμούς και την κατάψυξη στους -15 βαθμούς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διατηρήσεις το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία και ο πιο σημαντικός είναι να διασφαλίσεις ότι τα λάστιχα της πόρτας είναι λειτουργικά.

Γέμισέ το
Τα ψυγεία χρειάζονται «θερμική μάζα» για να διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες ενώ χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια. Τα δροσερά τρόφιμα και ποτά βοηθούν στην απορρόφηση του ζεστού αέρα που εισρέει όταν ανοίγεις την πόρτα. Εάν το ψυγείο σου είναι πολύ μεγάλο για τις ανάγκες σου, αποθήκευσε μερικές κανάτες με νερό εκεί. Φρόντισε μόνο να μην γεμίζεις υπερβολικά, καθώς πρέπει να κυκλοφορεί λίγος αέρας γύρω από τα τρόφιμα.

Ετοιμάσου για διακοπή ρεύματος
Εάν κοπεί το ρεύμα, ένας εύκολος τρόπος για να χάσεις όλη αυτή την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να ανοίγεις την πόρτα συνεχώς πανικόβλητη για να ελέγξεις το φαγητό. Κράτησε την πόρτα κλειστή και χρησιμοποίησε τρόφιμα από το ντουλάπι. Ένα κλειστό ψυγείο θα διατηρήσει τα τρόφιμα ασφαλή για τέσσερις ώρες.