5 τρόποι για να κρατήσεις τα έντομα μακριά από το σπίτι σου

06.06.2020
5 τρόποι για να κρατήσεις τα έντομα μακριά από το σπίτι σου
Σύμφωνα με την Εντομολογική Εταιρεία της Αμερικής υπάρχουν σχεδόν 10 πεντάκις εκατομμύρια έντομα στη Γη. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο έντομα ανά κάθε άνθρωπο στον κόσμο. Και παρόλο που δεν λιγουρεύονται όλα ένα σνακ από την κουζίνα σου, πολλά που έχουν κρυφτεί από το χειμώνα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν η θερμοκρασία ανέβει για να βρουν τροφή και νερό. Δεν υπάρχει λόγος όμως να μοιράζεσαι το σπίτι σου με ανεπιθύμητα παράσιτα. Δες παρακάτω 5 απλά βήματα για να τα κρατήσεις μακριά από το σπίτι σου.

Ασφάλισε τον εξωτερικό χώρο για να μην μπουν μέσα τα παράσιτα

Τα έντομα βρίσκονται πάντα στον εξωτερικό χώρο - εκτός και αν το σπίτι σoυ έχει ένα χώρο όπου αναπαράγονται έντομα. Η δουλειά σου είναι να τα κρατήσεις εκτός του σπιτιού σου.

«Το πιο σημαντικό μέσο για την εξάλειψη του προβλήματος των παρασίτων είναι η εργασία από έξω προς τα μέσα», λέει στο Considerable o Peter Stieglmaryr της εταιρείας απεντόμωσης, RK Environmental Services.

Αν το σπίτι σου βρίσκεται κοντά στην υπέροχη ύπαιθρο τότε αυτό είναι πρόβλημα: Τα παράθυρα, οι αεραγωγοί, οι σωλήνες, οι καμινάδες και τα κεραμίδια είναι μόνο μερικά από τα σημεία απ ‘όπου τα έντομα θα περάσουν στο σπίτι σου.

Επισκεύασε οτιδήποτε δημιουργεί ένα πιθανό σημείο εισόδου όπως οι σχισμένες σίτες στα παράθυρα και τα κενά κάτω από τις πόρτες.

Η καθαριότητα είναι το κλειδί

Τα ζουζούνια έλκονται από τη βρωμιά. Διατηρώντας το σπίτι σου καθαρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα παράσιτα, ειδικά στην κουζίνα όπου κρύβονται ψίχουλα και άλλες ενδιαφέρουσες τροφές για αυτά.

Βάζε ηλεκτρική σκούπα τακτικά (προτείνεται μία φορά την εβδομάδα). Και τις μέρες που δεν θέλεις να πας να πετάξεις τα σκουπίδια, βεβαιώσου ότι οι κάδοι σου είναι κλειστοί.

Τώρα που έρχεται καλοκαίρι πρόσεχε γιατί οι κατσαρίδες λατρεύουν τη μυρωδιά του χαρτιού και μισούν το φως, οπότε προσπάθησε να αποφύγεις τις ακατάστατες περιοχές όπου τα έντομα μπορούν να συγκεντρωθούν (ειδικά τα σημεία όπως οι στοίβες περιοδικών, κουτιών ή τσαντών από το σουπερ-μαρκετ).

Μην κάνεις το σπίτι σου μπουφέ για έντομα

Πώς να κάνεις το σπίτι σου όσο πιο αφιλόξενο γίνεται; όταν δεν υπάρχουν σνακ για αυτά, το πάρτι τελειώνει. Τα παράσιτα έρχονται να αρπάξουν ότι βρουν οπότε φύλαξε τα τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία ή στο ψυγείο.

Τα φρέσκα φρούτα μπορεί να συνθέσουν μια ωραία φρουτιέρα, αλλά τα έντομα, ειδικά οι μύγες των φρούτων, έλκονται από αυτά. Επίσης, μην ξεχνάς τα μπολ για τα κατοικίδια σου. Διατήρησέ τα καθαρά, εκτός εάν σκοπεύεις να πολλαπλασιάσεις τα κατοικίδια σου.

Διώξε τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο

Τα μυρμήγκια μισούν συγκεκριμένες μυρωδιές. Δοκίμασε να καθαρίσεις τα ντουλάπια σου με ξύδι: Όχι μόνο απολυμαίνει, αλλά τα μυρμήγκια δεν το αντέχουν.

Τι θα έλεγες για ένα εύκολο στη χρήση σπρέι για να αποτρέψεις την εισβολή των μυρμηγκιών στο σπίτι σου; Το απλό σαπουνόνερο σκοτώνει τα μυρμήγκια και καθαρίζει τη χημική τους διαδρομή για να αποτρέψει μελλοντικούς εισβολείς.

Μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις τα μπαχαρικά σου: Τα μυρμήγκια θα αποφύγουν το μαύρο πιπέρι, την κανέλα, τη μέντα, τη σκόνη κόκκινου τσίλι και τον κουρκουμά. Βάλε λίγη σκόνη εκεί όπου έχουν εντοπιστεί μυρμήγκια.

Εξόντωσε τις κατσαρίδες με αυτό το κόλπο

Και όμως η απαλλαγή από τις κατσαρίδες είναι πολύ εύκολη υπόθεση αρκεί να αναμίξεις 2 συστατικά. Οι δολοφόνοι κατσαρίδας DIY χρειάζονται απλά να ανακατέψουν κάτι που αγαπούν πολύ οι κατσαρίδες (όπως ζάχαρη ή σκόνη κακάου) με κάτι θανατηφόρο όπως το Borax (βόρακας) ή διατομίτης (γη διατόμων).