Φτιάξε μόνη σου τρισδιάστατα πασχαλινά αυγά από χαρτί

18.04.2022
Φτιάξε μόνη σου τρισδιάστατα πασχαλινά αυγά από χαρτί
Το Πάσχα πλησιάζει. Και ανεξάρτητα από το αν τελικά πάμε στο χωριό ή όχι, "ομορφιές" γίνονται παντού. Υπάρχουν αμέτρητα DIY για αυτήν την χαρούμενη εποχή του χρόνου, σχεδόν τα πάντα, από χάρτινα καλάθια έως όμορφα βαμμένα πασχαλινά αυγά. Ενώ μπορείς πάντα να κολλήσεις με τα κλασικά (τα παραδοσιακά βαμμένα αυγά, για παράδειγμα), είναι πάντα διασκεδαστικό να δοκιμάσεις κάτι νέο, ειδικά όταν πρόκειται για χειροτεχνία. Αν ψάχνεις για μια εύκολη, φιλική προς τα παιδιά κατασκευή, τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος: Τα χάρτινα πασχαλινά αυγά απαιτούν πολλή δημιουργικότητα, αλλά ελάχιστα υλικά και χρόνο.

Το τελικό προϊόν μπορεί να πάρει πολλές μορφές, οπότε εξαρτάται από εσένα (και τους μικρούς σου βοηθούς) εάν θέλεις να προσθέσεις στο μείγμα διαφορετικά χρωματιστά χαρτιά, σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι ή άλλα διακοσμητικά. Μόλις τα τρισδιάστατα χάρτινα αυγά σου ετοιμαστούν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να συμπληρώσεις ανθοσυνθέσεις ή διακοσμητικά, να ντύσεις μια απλή κορνίζα ή να τα κρεμάσεις σε ένα πασχαλινό δέντρο. Οι επιλογές διακόσμησης είναι πραγματικά ατελείωτες!

Πασχαλινά αυγά: 7 διαφορετικές τεχνικές και τα μυστικά τους για να διαλέξεις πώς θα τα βάψεις φέτος

Πώς να φτιάξεις χάρτινα πασχαλινά αυγά

  • Βρες κουπ –πατ για μπισκότα σε σχήμα αυγού ή στένσιλ (διάτρητο) σε ένα κομμάτι λεπτού χαρτιού. Κάνε συνολικά εννέα αυγά.
  • Κόψε τα στο σχήμα των αυγών.
  • Δίπλωσε τα αυγά στη μέση κατά μήκος.
  • Βάλε κόλλα στο μισό ενός διπλωμένου αυγού και τοποθέτησέ το στο μισό ένος άλλου κομμένου χαρτιού. Συνέχισε μέχρι να κολλήσουν όλα τα σχήματα των αυγών.
  • Για να φτιάξεις ένα στολίδι, κόλλησε ένα κομμάτι κορδόνι στο κέντρο του αυγού και κόλλησε τα δύο μισά αυγά (να κλείσουν) για να ασφαλίσεις το κορδόνι. Εάν δεν θέλεις να κάνεις κάποιο στολίδι, απλώς κόλλησε τα δύο μισά αυγά ώστε να κλείσουν.
  • Άπλωσε τις πτυχές για να δώσεις μια τρισδιάστατη εμφάνιση.