Χριστουγεννιάτικο στεφάνι απ' τα χεράκια σου - Οδηγίες για να φτιάξεις το πιο όμορφο

08.12.2021
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι απ' τα χεράκια σου - Οδηγίες για να φτιάξεις το πιο όμορφο
Υπάρχει ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι που ταιριάζει σε κάθε στυλ σπιτιού - από το πιο minimal έως το πιο glamourous. Αλλά αν επιμένεις σε ένα σχέδιο που να εκπέμπει το προσωπικό σου στυλ, τότε γιατί να μην το φτιάξεις μόνη σου;

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που όχι μόνο θα δώσουν στα Χριστούγεννά σου μια προσωπική πινελιά αλλά ειδικά αν τα οικονομικά σου δεν είναι και πολύ καλά μπορούν να είναι και ένα υπέροχο δώρο για τους αγαπημένους σου. Το είχες σκεφτεί; Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις πώς να φτιάξεις ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λουλούδια.

Μελομακάρονα έφτιαξες: Ιδού η πιο εύκολη συνταγή και ένα μυστικό

Είτε είναι φρέσκα, ψεύτικα ή και αποξηραμένα τα λουλούδια, μαζί με τα αστραφτερά χρώματα που θα προσθέσεις, θα κάνουν τo σκηνικό πολύ όμορφο για τα Χριστούγεννα. Καλωσόρισε τους καλεσμένους σου με ένα συνδυασμό φούξια τριαντάφυλλων, ρείκι, μικρά blue berries και κλαριά με φύλλα σε αυτό το λουλουδάτο χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Θα χρειαστείς:

  • Στεφάνι από φελιζόλ
  • Kαρφίτσες μεγάλες (floral pins)
  • Λουλούδια και κλαριά με φύλλα της επιλογής σου
  • Κορδέλα 2 μέτρα
  • Ένα κοινό ψαλίδι και ένα ψαλίδι για υφάσματα

Χριστούγεννα 2021: 3 νέες παραδόσεις που θα κάνουν τις φετινές γιορτές ξεχωριστές

Πώς να το φτιάξεις

Πρώτα βύθισε το στεφάνι από φελιζόλ στο νερό για περίπου 10 λεπτά. Ενώ εμποτίζεται, ξεκίνα να κόβεις τα κλαριά με τα φύλλα για τη βάση του στεφανιού σε μικρά κλαδάκια. Αφαίρεσε τυχόν φύλλα από το ένα άκρο έτσι ώστε κάθε κλαδάκι να μπορεί εύκολα να μπει στο στεφάνι.

Δούλεψε γύρω από το στεφάνι, τοποθετώντας τα κλαδάκια για να δημιουργήσεις στρώματα στη βάση. Εάν έχεις υπερβολικά μακριά κλαδάκια που κολλάνε πάρα πολύ, μάζεψέ τα και κάρφωσέ τα στη θέση τους χρησιμοποιώντας μεγάλες ειδικές καρφίτσες.

Μόλις καλυφθεί πλήρως η βάση, άρχισε να προσθέτεις τα τριαντάφυλλα, τα μούρα και τα υπόλοιπα λουλούδια που θα διαλέξεις. Προχωρώντας θυμήσου να αφήσεις λίγο χώρο στην κορυφή για το τόξο της κορδέλας.

Μόλις είσαι ικανοποιημένη με τη θέση των λουλουδιών, πρόσθεσε τον φιόγκο. Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις πόσο μακριά πρέπει να είναι η κορδέλα που θα το κρεμάσεις. Κόψε ένα κομμάτι κορδέλας και τύλιξε το γύρω από την κορυφή του στεφανιού (σκέψου μια γιρλάντα). Κάνε κόμπο τα δύο άκρα για να το κρεμάσεις. Χρησιμοποίησε την υπόλοιπη κορδέλα για να δέσεις έναν φιόγκο στο μπροστινό μέρος. Στη συνέχεια, κόψε τις άκρες προσεκτικά με το ψαλίδι για υφάσματα.