Ειμαι ανοργασμικη;

02.06.2015
Εγω δεν τα καταφερνω ποτε. Παει να πει οτι ειμαι ανοργασμικη και οτι εχω καποιο προβλημα;

Γεια σου θεια Λουκια. Χρειαζομαι την βοηθεια σου! Ειμαι η Κατερινα ειμαι 20 χρονων και πραγματικα εχω αρχισει και πιστευω οτι εχω καποιο προβλημα ολοκληρωσης. Γνωριζω καλα οτι οι γυναικες θελουν καποιον περισσοτερο χρονο για την ολοκληρωση τους απλα εγω δεν τα καταφερνω ποτε. Παει να πει οτι ειμαι ανοργασμικη και οτι εχω καποιο προβλημα; Εχω ολοκληρωμενες σχεσεις και τα σχετικα αλλα ειδικα στο σεξ δεν εχω καταφερει ποτε να τελειωσω. Βεβαια πρεπει να τονισω οτι πολλες φορες εχω αγχος ωστε να καταφερω να ικανοποιησω τον παρτενερ μου και οτι δεν εχω δοκιμασει και μονη μου. Αλλα δεν ξερω. Σε παρακαλω θεια Λουκια πες μου τι πρεπει να κανω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, καταρχήν η λέξη «ολοκλήρωση» που χρησιμοποιείς είναι από μόνη της λάθος. Βλέπεις, ο οργασμός -στον οποίο πραγματικά αναφέρεσαι- δεν είναι κάποιος στόχος που οφείλεις να κατακτήσεις και που αν δεν τον κατακήσεις, δεν έχεις ολοκληρώσει.

Ο οργασμός είναι ένα βίωμα που απλά σου συμβαίνει και είναι πιθανότερο να σου συμβεί όταν δεν το σκέφτεσαι, δεν αγχώνεσαι για τίποτα και δεν το κυνηγάς.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν έχεις δοκιμάσει μόνη σου δεν βοηθάει καθόλου στο να τον βιώσεις, αφού δεν γνωρίζεις το σώμα σου και δεν μπορείς να καθοδηγήσεις τον σύντροφο σου ή να ενισχύσεις την διέγερση σου την ώρα της διείσδυσης με αυνανισμό.

Σταμάτα λοιπόν να σκέφτεσαι τον οργασμό γενικότερα –πες ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα- άρχισε να εξερευνείς και να πειραματίζεσαι με τον εαυτό σου, αφέσου μόνο στις αισθήσεις σου και καθοδήγησε ανάλογα τον σύντροφο σου, χωρίς να ασχολείσαι με τη δική του ικανοποίηση.

Να είσαι σίγουρη ότι εκείνος ικανοποιείται ούτως ή άλλως και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν θέλει κάτι διαφορετικό θα σου το πει και το ίδιο θα πρέπει να μάθεις να κάνεις κι εσύ.

Το σεξ γίνεται για να περνάμε καλά. Δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, με στόχους, βαθμολογίες, χρονόμετρα, ρεκόρ και κανόνες.