Το τεστ της ερήμου: Ποιό ζωάκι θ΄άφηνες πίσω;

05.11.2015
Κάθε επιλογή είναι σκληρή και κάθε απόφαση δύσκολη. Κι όμως αυτές είναι τελικά που καθορίζουν την πορεία μας αλλά κι αυτές που καθρεπτίζουν την προσωπικότητά μας και τις αξίες μας. Εσύ πώς θα αντιδρούσες σε συνθήκες ερήμου;

Βρίσκεσαι στην έρημο και ταξιδεύεις για ημέρες. Είσαι κουρασμένη και η στάθμη του νερού στα παγούρια σου αρχίζει και κατεβαίνει. Μαζί σου έχεις πέντε ζώα.

Μια αγελάδα

Ένα λιοντάρι

Μια μαϊμού

Ένα άλογο

Μια κατσίκα

Μαζί με τους συνταξιδιώτες σου προχωράτε για ώρες για να βγείτε από την έρημο...

Το νερό αρχίζει να τελειώνει και δεν είναι αρκετό για να συνεχίσετε το ταξίδι όλοι μαζί. Αν ξεμείνεις από νερό θα έχετε σίγουρο θάνατο κι εσύ και τα ζώα. Αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να πάρεις μια σκληρή απόφαση, να κάνεις μια δύσκολη επιλογή. Κάποιο ζώο πρέπει να μείνει πίσω για να μείνετε εσύ και τα υπόλοιπα στη ζωή.

Ποιό από τα πέντε επιλέγεις να αφήσεις πίσω;

Συνεχίζεις το ταξίδι σου με τα υπόλοιπα τέσσερα ζώα. Η έρημος είναι καυτή και αδυσώπητη. Συνεχίζεις για αρκετά χιλιόμετρα. Τα εφόδιά σου σε νερό εξαντλούνται πολύ πιο γρήγορα απ΄όσο είχες υπολογίσει. Καταλαβαίνεις πως για να γλιτώσεις πρέπει ν΄αφήσεις πίσω σου άλλο ένα ζώο.

Ποιό θα είναι αυτή τη φορά;

Με τους τρεις συνοδοιπόρους πλέον παίρνεις πάλι το δρόμο της ερήμου. Προσεγγίζεις μια όαση αλλά δεν υπάρχει νερό. Δε έχεις άλλη επιλογή. Κι άλλο ζώο θα μείνει πίσω,

Ποιό ζώο αφήνεις από τα τρία;

Έχουν μείνει μόνο δύο ζώα να σε συντροφεύουν στη διαδρομή. Για πρώτη φορά στον ορίζοντα βλέπεις το τέλος της ερήμου και τη σωτηρία. Σύντομα όμως διαπιστώνεις πως για να βγεις από την έρημο χρειάζεται άλλη μια θυσία. Πρέπει να κάνεις την τελευταία δύσκολη επιλογή. Μόνο ένα ζωάκι θα έρθει μαζί σου.

Ποιό ζώο αφήνεις πίσω και με ποιό συνεχίζεις;

Τέλος οι επιλογές, εσύ και το τελευταίο ζωάκι σωθήκατε! Βγήκατε από την έρημο.

Στην επόμενη σελίδα:

Δες την ανάλυση των επιλογών σου

Ανάλυση

Κάθε ζώο αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό

Η αγελάδα: αντιπροσωπεύει την θέληση για βοήθεια και φροντίδα των άλλων

Το λιοντάρι: δείχνει την περηφάνεια και το κουράγιο

Η μαϊμού: αντιπροσωπεύει την θέληση για αρμονία μέσα στην ομάδα

Το άλογο: δείχνει το πάθος σου για διάφορα πράγματα

Η κατσίκα: αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την αφθονία

Η σειρά με την οποία θυσίασες κάθε ζώο δείχνει την σημασία που δίνεις σε κάθε ένα από τα παραπάνω. Το πρώτο που θυσίασες είναι πιο κάτω στη λίστα προτεραιοτήτων σου σε σχέση με το τελευταίο.

Θέλουμε τη γνώμη σου: Πώς σου φάνηκε το τεστ;