Εξιχνίασε το φόνο & γίνε κριτής του εαυτού σου

04.11.2015
Ένας φόνος, πέντε πρόσωπα. Ποιός απ΄όλους ευθύνεται για το έγκλημα; Μπες στο κλίμα μυστηρίου, γίνε δικαστής και ταυτόχρονα κριτής του... εαυτού σου! Κάνε το τεστ

Ένα παντρεμένο ζευγάρι ζει σε ένα σπίτι στην εξοχή, κοντά σε ένα ποτάμι. Η γυναίκα έχει εραστή που ζει στην απέναντι όχθη. Οι μόνοι τρόποι για να περάσει απέναντι είναι είτε να διασχίζει μια γεφυρούλα, είτε να πληρώσει το βαρκάρη. Ο άντρας ετοιμάζεται για επαγγελματικό ταξίδι στην πόλη. Η σύζυγος τον παρακαλεί αν την πάρει μαζί μιας και ξέρει πως αν μείνει πίσω για μια ακόμη φορά θα ενδώσει στον πειρασμό. Ο άντρας αρνείται κατηγορηματικά μιας και ξέρει πως έχει σημαντική δουλειά οπότε πηγαίνει μόνος του.

Το ίδιο βράδυ η γυναίκα περνάει τη γέφυρα κι επισκέπτεται τον εραστή της. Έχει αρχίσει να χαράζει όταν αποφασίζει να φύγει για να επιστρέψει στο σπίτι πριν ο σύζυγός της γυρίσει από το επαγγελματικό του ταξίδι. Είναι στη μέση της διαδρομής πάνω στη γέφυρα όταν ξαφνικά βλέπει έναν δολοφόνο να την περιμένει στην άλλη πλευρά της γέφυρας. Καταλαβαίνει πως αν προσπαθήσει να διασχίσει τη γέφυρα θα τη σκοτώσει. Γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το βαρκάρη ζητώντας του να την περάσει με τη βάρκα απέναντι. Τα χρήματα που έχει δεν αρκούν και ο βαρκάρης αρνείται να την μεταφέρει με λιγότερα χρήματα.

Η γυναίκα τρέχει πίσω στο σπίτι του εραστή της και του εξηγεί την κατάσταση ζητώντας του χρήματα για το βαρκάρη. Ο εραστής αρνείται και της λέει πως είναι ξεκάθαρα δικό της το λάθος και πώς πρέπει μόνη της να τα βγάλει πέρα. Καθώς ο ήλιος ανατέλει και οι ώρες περνούν, αποφασίζει να διασχίσει τη γέφυρα με κάθε ρίσκο. Όπως το είχε προβλέψει έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το φονιά που εν τέλει τη σκοτώνει.

Ήρθε η ώρα να εξιχνιάσεις το έγκλημα...

Παραθέτουμε τους χαρακτήρες της ιστορίας με αλφαβητική σειρά. Καλείσαι να τους κατατάξεις σε σειρά ανάλογα με το ποιός φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας.

  • Βαρκάρης
  • Γυναίκα
  • Δολοφόνος
  • Εραστής
  • Σύζυγος

Οι πέντε χαρακτήρες της ιστορίας μας αντιπροσωπεύουν και κάτι διαφορετικό. Μάθε τι δείχνει η επιλογή σου.

Οι πέντε χαρακτήρες της ιστορίας μας αντιπροσωπεύουν και κάτι διαφορετικό.

  • Βαρκάρης: Τύχη

  • Γυναίκα: Διασκέδαση/ Ικανοποίηση από τη ζωή

  • Δολοφόνος: Χρήμα

  • Εραστής: Σεξ

  • Σύζυγος: Αγάπη

Η κατάταξη που έκανες δείχνει τη σημασία που δίνεις σε αυτές τις πέντε αξίες στη ζωή σου. Αν για παράδειγμα θεώρησες τη γυναίκα ως την πιο υπεύθυνη για το θάνατό της προτάσεις τη διασκέδαση και την προσωπική σου ικανοποίηση. Αν αντίθετα ο δολοφόνος έχει την αποκλειστική ευθύνη, το χρήμα έχει σημαντική θέση στη ζωή σου. Αν για όλα θεωρείς πως ευθύνεται ο εραστής, είσαι γυναίκα με πάθος ενώ η επιλογή του συζύγου δείχενι έντονο συναισθηματισμό και η αγάπη είναι βασικη για εσένα. Όσο για το βαρκάρη, δείχνει πως μάλλον πιστεύεις στην τύχη και μάλιστα αρκετά.

Θέλουμε τη γώμη σου: Έπεσε μέσα το τεστ;

Κι αν σου αρέσει μοιράσου το με φίλους...