Τουρνέ Στο Παρίσι

01.12.2010
Ο Ζοακίμ, ένας επιτυχημένος πρώην τηλεοπτικός παραγωγός στη Γαλλία, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Αμαλρίκ, αφήνει πίσω τη γυναίκα, τα δύο του παιδιά και τους φίλους του για μια νέα καριέρα στην Αμερική. Δε θα αργήσει να επιστρέψει αλλά δε θα είναι μόνος. Συνοδευόμενος από έναν ασυνήθιστο θίασο που τον αποτελούν χυμώδεις καλλιτέχνιδες

Το «Τουρνέ» (Περιοδεία) που είδαμε στο διαγωνιστικό τμήμα των περσινών Καννών, άφησε αδιάφορους, αν όχι εξοργισμένους, τους θεατές. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ο εξαίσιος Ματιέ Αμαλρίκ- έχει μεγάλη καριέρα στη Γαλλία, σταρ όμως έγινε μετά την καθηλωτική ερμηνεία του στο «Σκάφανδρο και την Πεταλούδα».

Ένας Γάλλος λούζερ πρώην τηλεοπτικός παραγωγός επιστρέφει από την Αμερική όπου μένει μόνιμα μαζί με το new burlesque θίασό του για μια υποτίθεται θριαμβευτική περιοδεία. Το μόνο ενδιαφέρον στην ταινία είναι ο ίδιος αυτός θίασος. Αληθινές σταρ του new burlesque (στριπτιζ, γκλάμουρ χορευτικά, χοντρή πλάκα και σάτιρα) μεταφέρουν ένα θεότρελο κλίμα- κάτι ανάμεσα στην θλιβερή παρακμή και το φελινικό μεγαλείο.

Ιδού και τα ονόματά τους: Mimi Meaux, Kitten on the Keys, Dirty Martini, Julie Atlas Muz (αυτήν ξεχώρισα εγώ) Evie Lovelle και ο Roky Roulette.

Δεν θα είμαι λοιπόν τόσο αυστηρός όσο οι συνάδελφοί μου εδώ. Είχε την πλάκα της.

Ορέστης Ανδρεαδάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ