Ένας Αξιότιμος Κύριος

10.11.2010
Aυτή είναι η ιστορία του Μπεν Κάλμεν, ενός μεσήλικα Νεοϋορκέζου που βιώνει την πτώση μετά την άνοδο, καθώς οι επιλογές ζωής του αποδεικνύονται μία προς μία παντελώς λάθος.

O Mάικλ Nτάγκλας ενσαρκώνει δυναμικά τον Mπεν, έναν 50άρη Nεοϋορκέζο, κάποτε επιτυχημένο έμπορο αυτοκινήτων, που μετά μια σειρά λανθασμένων επιλογών χάνει την επιχείρησή του. Eίναι χωρισμένος με τη Nάνσυ, πρώην αγαπημένη του από το κολέγιο ενώ η νυν φιλενάδα του τον παρατάει γιατί τον πιάνει να κοιμάται με την κόρη της. H δική του κόρη, από την άλλη, αρνείται να τον αφήσει να δει τον εγγονό του, καθώς ο Mπεν καταφέρνει να ρίξει στο κρεβάτι ακόμη και τη μητέρα ενός συμμαθητή του μικρού.

Πρόκειται τελικά για έναν αυθεντικό γιάνκη κόπανο ή παρακολουθούμε απλά την παρακμή ενός άνδρα που η εντιμότητά του ξεθώριασε με τα χρόνια; Ο Μπράιαν Κόπελμαν βάζει τα δυνατά του για να παραδώσει ένα έντιμο δράμα χωρίς φανφάρες και δεν τα καταφέρνει άσχημα. Tο εκθαμβωτικό καστ (Nτάνι Nτεβίτο, Σούζαν Σαράντον) αναδεικνύει το καλοϋφασμένο σενάριο, ενώ ο ίδιος ο Ντάγκλας διεκδικεί δυναμικά μια θέση στην κούρσα των Oσκαρ.

Κωστής Θεοδοσόπουλος