Μαδαγασκάρη 2

12.12.2008
Πού τους είχαμε αφήσει λίγα χρόνια πριν; Μα πού αλλού...; Στη Μαδαγασκάρη... απ' όπου προσπαθούν τώρα να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην "πατρίδα" τους, τη Νέα Υόρκη!
Το αεροπλάνο είναι στη Μαδαγασκάρη, απ' όπου τα συμπαθέστατα ζωάκια προσπαθούν τώρα να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην "πατρίδα" τους, τη Νέα Υόρκη. Είναι έτοιμο προς απογείωση (όσο έτοιμο μπορεί να είναι ένα αεροπλάνο που έχουν επισκευάσει... πιγκουΐνοι) και έπειτα από λίγα μίλια πτήσης, προσγειώνεται ή μάλλον συντρίβεται με συνοπτικές διαδικασίες, στη μέση του πουθενά... δηλαδή της Αφρικής. Εκεί, καθένας από τους πρωταγωνιστές, ο Άλεξ το συμπαθέστατο λιοντάρι, ο κολλητός τους ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η απολαυστική καμηλοπάρδαλη και η αγαπημένη του ιπποποταμίνα Γκλόρια μαζί με τον απίστευτο βασιλιά Τζουλιάν και τους τρομερούς πιγκουίνους, βρίσκει όλο και κάποιον δικό του, αλλά και πάλι μπορεί η Αφρική να συγκριθεί με το "σπίτι" τους στη Νέα Υόρκη;

Αν και με συγκεχυμένα και προβλέψιμα αναμασημένα ηθικά διδάγματα γύρω από τις αξίες της οικογένειας και της φιλίας, η Μαδαγασκάρη 2 ξεπερνά σίγουρα κατά πολύ την πρώτη version της ταινίας, καθώς είναι πιο δροσερή, πιο πνευματώδης και πιο απολαυστική.
Σ΄αυτό βέβαια συμβάλλουν -στη μη μεταγλωττισμένη έκδοση- οι εκπληκτικές φωνές του Μπεν Στίλερ στο ρόλο του Λιονταριού και του Ντέιβιντ Σουίμερ (του Ρος από τα φιλαράκια) στο ρόλο της καμηλοπάρδαλης.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ