Διαδραστικό DE-FENCES από την ομάδα ΕΝΤΡΟΠΙΑ

22.12.2010
Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Performance «DE-FENCES», αποτέλεσμα του διεθνούς "CUT Project".

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Performance «DE-FENCES», αποτέλεσμα του διεθνούς "CUT Project".

Το Project, με θέμα τη νέα ευρωπαϊκή γεωγραφία, καθώς και τα «τείχη» και τις «διαχωριστικές γραμμές», 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) μιας καλλιτεχνικής ομάδας της ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ σε πρώην και νυν διχοτομημένες περιοχές -Παλαιστίνη, Βερολίνο, Λευκωσία, Κόσσοβο- σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Η τελική πολύγλωσση παράσταση πολυμέσων «DE-FENCES» παρουσιάστηκε ζωντανά, για πρώτη φορά, στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ (13-15 Μαΐου 2010), ενώ παράλληλα προβαλλόταν σε πραγματικό χρόνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο στο Χώρο Τέχνης K-SALON του Βερολίνου, όπου το εκεί κοινό είχε τη δυνατότητα, μέσα από τις διαδραστικές εγκαταστάσεις των Νέων Τεχνολογιών, να «αντιδρά» στο ζωντανό θέαμα της Αθήνας. Οι οπτικές αυτές «αντιδράσεις» προβάλλονταν σε ξεχωριστή οθόνη και στους δύο χώρους, «συμβάλλοντας» μ’ αυτόν τον τρόπο στο όλο θέαμα.

Tώρα, μετά από περαιτέρω επεξεργασία και εστιάζοντας επίσης στα «άυλα τείχη» που συνιστούν το σύγχρονο αστικό τοπίο, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα μετά τις παραστάσεις στην Λευκωσία (16-17 Δεκεμβρίου 2011), με συντελεστές:

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
CUT Project / DE-FENCES
από το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Performer: Ειρήνη Ανδρέου, Δήμητρα Αντωνάκη, Μάνος Cizek,
Απόλλων Μπόλλας, Μαρία Φράγκου

CUT Project / DE-FENCES από το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο / Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Τηλέφωνο Ταμείου: 210 3418579
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Εισιτήρια: 18€ Κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας
Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

Παραγωγή: ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Με την Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (E.C.F.)