ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Προσοχή Έργα!

20.12.2010
Στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ φέτος γίνονται ανασκαφές. Πέντε σκηνοθέτες προσκαλούν πέντε συγγραφείς να ανασύρουν θησαυρούς της αρχαίας τραγωδίας και να τους αναμείξουν με εύφλεκτα υλικά του παρόντος.

Στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ φέτος γίνονται ανασκαφές. Πέντε σκηνοθέτες προσκαλούν πέντε συγγραφείς να ανασύρουν θησαυρούς της αρχαίας τραγωδίας και να τους αναμείξουν με εύφλεκτα υλικά του παρόντος.

Αποτέλεσμα: ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπινων στιγμών, 5 ιστορίες-καθρέφτες, στις οποίες η μνήμη, ατομική και συλλογική, λειτουργεί ως καταλύτης. Άλλοι γελούν, άλλοι νευριάζουν, άλλοι συμφιλιώνονται με το είδωλό τους.

Πέντε νέοι σκηνοθέτες η Γιολάντα Μαρκοπούλου, η Λίλλυ Μελεμέ, ο Δημήτρης Μπίτος, η Ελένη Μποζά και ο Άρης Τρουπάκης, έχοντας ήδη διαγράψει ο καθένας την δική του ατομική πορεία στον θεατρικό χώρο, συνεργάζονται κάτω από την ίδια στέγη, το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, σκηνοθετώντας έργα των Δημήτρη Γκενεράλη, Βαγγέλη Ραπτόπουλου, Σάκη Σερέφα, Αλέξη Σταμάτη, Μισέλ Φάις, γραμμένα ειδικά για το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και σε πρώτη παρουσίαση.

Με την είσοδο στο 'καινούριο' ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, οι θεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές μικρές εκπλήξεις! Αυτό που φαίνεται εξωτερικά σαν ένα ακόμη κτήριο του Μεταξουργείου, στο εσωτερικό του κρύβει λαβύρινθους, δασώδης διαδρόμους και περάσματα κι επιφυλάσσει στον θεατή ένα μαγικό ταξίδι, σχεδιασμένο από τους Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλη Καρανάνο.

Μία ενιαία παράσταση που συνδέει πέντε κείμενα με κοινό άξονα τους ηθοποιούς Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρο Τσεκούρα και Χάρη Χαραλάμπους, που θα συνοδεύουν το κοινό από την είσοδό τους στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ έως την ΕΞΟΔΟ.

Στο πλαίσιο της παράστασης προγραμματίζονται και συζητήσεις με τους συγγραφείς, ενώ αργότερα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ θα φιλοξενήσει το project "Give Me a Sign", το καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες Station Athens, καθώς και άλλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Ώρα έναρξης: 21.00
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη - Κυριακή
Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό
Πληροφορίες & κρατήσεις: 6981 802544

Σκηνικά - κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή

Ηθοποιοί: Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους // Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Δούρου.

Από τις 29 Ιανουαρίου 2011 και κάθε Πέμπτη έως Κυριακή στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ