Διάδρομος απογείωσης στο Εθνικό

21.12.2010
Τέσσερις νεανικές θεατρικές ομάδες ετοιμάζονται να απογειωθούν στον «Διάδρομο Απογείωσης» του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζοντας την πρώτη εκδοχή της νέας τους σκηνικής πρότασης σε μορφή work in progress!
Τέσσερις νεανικές θεατρικές ομάδες ετοιμάζονται να απογειωθούν στον «Διάδρομο Απογείωσης» του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζοντας την πρώτη εκδοχή της νέας τους σκηνικής πρότασης σε μορφή work in progress!

Τέσσερις από τις πιο δραστήριες ομάδες νέων δημιουργών, οι Nova Melancholia, ΑΣΙΠΚΑ, Mkultra και Osmosis μοιράζονται τις τέσσερις Παρασκευές του Ιανουαρίου και, σε ένα mini φεστιβάλ, δίνουν μια πρώτη γεύση στο ευρύ κοινό από τις παραστάσεις που προετοιμάζουν σε μία και μοναδική παρουσίαση.

Το Εθνικό Θέατρο στεγάζει την δημιουργική τους διάθεση και τους δίνει τον χώρο δράσης να δοκιμάσουν τη νέα τους δουλειά μπροστά σε ζωντανό κοινό!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΣΙΠΚΑ - 7 Ιανουαρίου 2011:
Στοές
To project Στοές είναι μια δουλειά σε εξέλιξη πάνω σε δημοσιογραφικό υλικό που σχετίζεται με τον πρόσφατο εγκλωβισμό μεταλλωρύχων στη Χιλή και όλο το χρονικό μέχρι τον απεγκλωβισμό τους. Καθώς και πάνω σε ποιήματα του Σουηδού ποιητή, Tomas Transtromer. Η αντίστιξη του κόσμου των 33 εργατών παγιδευμένων σε 700 μέτρα κάτω απ’ τη γη σε παραλληλία με το βουβό σύμπαν του Transtromer, ο οποίος δηλώνει «το μόνο που θέλω να πω αστράφτει απρόσιτο» είναι η πρόκληση που επιχειρεί η ομάδα να συναντήσει σε μια ανοιχτή πρόβα -παράσταση ακολουθώντας τη μέχρι σήμερα διαδικασία δουλειάς της.

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μπίτος
Συμμετέχουν: Αρφάνη Λένικα, Εγγλεζάκη Μαρία, Δημητρόπουλος Νίκος, Δράκου Ειρήνη, Ζαραφίδου Ελένη, Ιωακείμ Πανάγος, Κονιτοπούλου Σταυρούλα, Λυτού Ρίτα, Μάρκου Κλεοπάτρα, Σταθοπούλου Αναστασία

Osmosis - 14 Ιανουαρίου 2011
Αυτό δεν Είναι μία Πίπα

Ceci n’est pas une pipe - René Magritte 1929

Στο κομμάτι που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε, έχουμε απομονώσει έναν μονόλεπτο διάλογο (σε ελεύθερη απόδοση) από την ταινία του Woody Allen, Διαλύοντας το Χάρυ. Χρησιμοποιούμε το απόσπασμα αυτό σαν αποκλειστικό ερμηνευτικό εργαλείο το οποίο διαρκώς αποδομείται και επανασυντίθεται, παρακινώντας το θεατή να ταξιδέψει στους πολύπλοκους δρόμους της ανθρώπινης επικοινωνίας. Το παιχνίδι ανάμεσα στο σημαίνον και το σημαινόμενο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή της έρευνας που επιχειρεί με το minimum των υλικών να μιλήσει για την πολυφωνία της εποχής.

Σύλληψη/σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης
Συνδημιουργία/ερμηνεία: Τατιάνα Μπρε, Σίμος Πατιερίδης, Καλλιόπη Σίμου

Nova Melancholia - 21 Ιανουαρίου 2011
Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου: Μια παράσταση για το έθνος
Ένα work in progress για το ιερό σήμερα, για το σκοτάδι που μας περιβάλλει και για την αποθέωση του Νεοέλληνα.

Σύνθεση: Μανώλης Τσίπος
Ερμηνεία: Έμη Κίτσαλη, Βίκυ Κυριακουλάκου, Βασίλης Νούλας, Νίκος Σάμπαλης, Ιωάννα Τουμπακάρη, Μανώλης Τσίπος

Mkultra - 28 Ιανουαρίου 2011
Εορτασμοί σε πρώτο ενικό
Απόψε είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Απόψε θα μοιραστούμε μαζί σας, μια φανταστική συνθήκη. Θα φανταστούμε το κοινό μας μέλλον μαζί. Σε αυτό το δωμάτιο για πάντα.
Η μουσική παίζει. Ακούγεται το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά...

Επιστολές αποχαιρετισμού, προπόσεις για μια νέα εποχή, περιγραφές από πόλεις που δεν υπήρξαν ποτέ, τραγούδια από πικάπ, φράουλες και γαρύφαλλα.
Εορτασμοί που δε θα συμβούν.

Μια παράσταση αφιερωμένη στο Βοστόκ 1 και στις αποστολές που δεν μπήκαν ποτέ σε τροχιά.
Ιδέα ? Δημιουργία: Mkultra
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Γκίγκη Αργυροπούλου / Πέντερ Κίρκ
Περφόρμερς: Βασιλική Δήμου, Μαίρη Λούση, Ευαγγελή Φίλη, Φαίδρα Χατζηκωνσταντή κ.α.

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ- Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170, 210.5288171, 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr

Εναρξη: 18.00
Είσοδος: 5Euro