Ο φόβος του σώματος μπροστά στη σφαγή!

19.11.2008
Performance παράσταση της χορογράφου Σοφίας Σπυράτου στηριζόμενη στο σκηνικό που δημιουργούν φωτογραφίες του Τάσου Βρεττού, φιλοξενεί τα Σαββατοκύριακα 22 και 23 - 29 και 30 Νοεμβρίου 2008 η Βαρβάκειος Αγορά.

Τι: "ΙΕΡΟ ΣΦΑΓΙΟ"
Πού: Βαρβάκειος Αγορά
Πότε: 22-23 και 29-30 Νοεμβρίου 2008
Ώρα έναρξης: Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00
Πληροφορίες: Χοροθέατρο ΡΟΕΣ, τηλ.: 210 3476429

Performance-παράσταση της χορογράφου Σοφίας Σπυράτου,
στηριζόμενη στο σκηνικό που δημιουργούν οι φωτογραφικές συνθέσεις του Τάσου Βρεττού, φιλοξενεί η Βαρβάκειος Αγορά τα Σαββατοκύριακα 22-23 και 29-30 Νοεμβρίου 2008.

Με αφορμή τη βραβευμένη παράσταση της χορογράφου Σοφίας Σπυράτου «Ηλέκτρα Αυτουργός» ο φωτογράφος Τάσος Βρεττός δημιούργησε έναν κύκλο "σκληρών" εικόνων εμπνεόμενος από την αισθητική της παράστασης. Οι φωτογραφίες εκτίθενται στο χώρο της Αγοράς· παράλληλα χορευτές του Χοροθεάτρου «Ροές», μακιγιαρισμένοι από τον Αχιλλέα Χαρίτο, ερμηνεύουν μπροστά στις προθήκες των κρεοπωλείων.

30 φωτογραφίες ανθρώπινων σωμάτων και μελών σε διαφορετικές διαστάσεις, κρεμασμένες από τα τσιγκέλια στην Κεντρική Κρεαταγορά θα είναι το αιματοβαμμένο σκηνικό του έργου «Ιερό Σφάγιο» που θα... ζωντανέψουν οι χορευτές της Σπυράτου.

Έχοντας δουλέψει σε κόσεπτ γυμνών σωμάτων με αίμα, οι δύο δημιουργοί διερευνούν από κοινού το θέμα της "θυσίας" και του "εξαγνισμού", απεικονίζοντας το φόβο του σώματος μπροστά στη σφαγή. Η μυρωδιά από τα σφάγια στην οδό Αθηνάς, οι ψυχροί λευκοί πάγκοι και οι βιαστικοί περαστικοί θα συνθέσουν ένα "προχωρημένο" σκηνικό, ιδανικό για να στηρίξει στην κεντρική ιδέα της performance: το σώμα που έχει χάσει την ιερότητά του και επαναφέρεται στην αρχική του μορφή!

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

ΧΤ