"Θεατές" του Σακαγιάν στην Kalfayan Galleries

12.11.2008
Από την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008, οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση με νέα έργα του Εδουάρδου Σακαγιάν με τον τίτλο "Θεατές". Συνδυάζοντας πλευρές της αφαιρετικής τέχνης με το ρεαλισμό, ο Σακαγιάν εστιάζει στους πρωταγωνιστές των έργων του απομονώνοντάς τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Τι: Εδουάρδος Σακαγιάν - ΕΚΘΕΣΗ "Θεατές"
Πού: Kalfayan Galleries - Προξένου Κορομηλά 43, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008, 20:00 - 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Δεκεμβρίου 2008 - 24 Ιανουαρίου 2009

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008, 20:00-22:00 οι Kalfayan Galleries, Προξένου Κορομηλά 43, παρουσιάζουν την ατομική έκθεση με νέα έργα του Εδουάρδου Σακαγιάν με τον τίτλο "Θεατές".

Η έκθεση στην Kalfayan Galleries είναι ουσιαστικά η πρώτη έκθεση που αφιερώνει ο καλλιτέχνης στην αποκλειστική παρουσίαση έργων από τη σειρά θεατές. Οι θεατές αποτελούν βασικό στοιχείο της εικονογραφίας του Σακαγιάν, ο οποίος διερευνά συχνά στα έργα του την ψυχολογία του παρατηρητή και την επίδραση που ασκεί στο άτομο το γεγονός που βιώνει μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα οι 'θεατές' του Σακαγιάν ενσαρκώνουν το υπαρξιακό άγχος του σύγχρονου ατόμου.

Συνδυάζοντας πλευρές της αφαιρετικής τέχνης με το ρεαλισμό, ο Σακαγιάν εστιάζει στους πρωταγωνιστές των έργων του απομονώνοντάς τους από τον περιβάλλοντα χώρο. Οι ανθρώπινες μορφές δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ενώ παράλληλα φαίνονται να ασφυκτυούν μέσα στις αυστηρά δομημένες συνθέσεις.

Το αίσθημα αυτό, απόρροια της μαζικοποίησης του ατόμου, επιτείνεται από την ελεύθερη χρήση του χρώματος μέσα στον περιορισμένο χώρο του καμβά και την επιλογή μιας χρωματικής παλέτας δηλωτικής της ψυχολογικής κατάστασης των θεατών.

Η εικονογράφηση της κοινωνικής αποξένωσης η οποία χαρακτηρίζει τα έργα του Σακαγιάν εκφράζει τον έντονο κοινωνικό προβληματισμό του ίδιου του καλλιτέχνη. Τα ακροατήρια του Σακαγιάν έχουν έκφραση σοβαρή, αινιγματική και τυπική. Στα πρόσωπά τους αντανακλάται ο βασικός θεματικός προσανατολισμός του Σακαγιάν: η απομόνωση και το αίσθημα της μοναξιάς που βιώνει το άτομο στη σύγχρονη εποχή.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10.00 - 15.00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 10.00 - 15.00 & 18.00-21.00