Η «τραμπάλα» στήθηκε και προ(σ)καλεί!

12.11.2008
Mε μια νέα ανάγνωση στο έργο του Νεοϋρκέζου William Gibson «Δύο Για Την Τραμπάλα» (γνωστό στην Ελλάδα ως «Το παιχνίδι της μοναξιάς»), επανακάμπτει από τις 3 Δεκεμβρίου η Ομάδα Minus Two σε μετάφραση και σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή.
Mε μια νέα ανάγνωση στο έργο του Νεοϋρκέζου William Gibson «Δύο Για Την Τραμπάλα» (γνωστό στην Ελλάδα ως «Το παιχνίδι της μοναξιάς»), η Ομάδα Minus Two επανακάμπτει από τις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΡΑΓΕΣ σε μετάφραση και σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή.

Η «τραμπάλα» στήθηκε και προ(σ)καλεί!
Ένα love story του 1958. Εκείνη 29 χρονών, χορεύτρια, δουλεύει ως μοδίστρα για τα προς το ζην, μ’ έναν αποτυχημένο γάμο στο βιογραφικό της κι έτοιμη ν’ αρχίσει πάλι να δουλεύει για το όνειρο της, το χορό. Εκείνος δικηγόρος που μόλις έχει παρατήσει μια επιτυχημένη καριέρα, έναν διαλυμένο γάμο 10 χρόνων και την ιδιαίτερη πατρίδα του, προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη Νέα Υόρκη.

Έργο δύο χαρακτήρων και μιας συνάντησης. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται σε μια φάση έντονης αναζήτησης ερωτικού συντρόφου και για τους δύο. Η σχέση τους διατρέχει διάφορα στάδια / στιγμές - φλερτ, τρυφερότητας, έλξης, διάψευσης και προδοσίας, συμβίωσης και χωρισμού. Οι συζητήσεις τους σε καθημερινό επίπεδο, το τοπίο εύκολα αναγνωρίσιμο και εν δυνάμει τρομακτικά απλό και αναπόφευκτο. Μετά από μια εξάμηνη «μη συνάντηση» των δύο χαρακτήρων, οι -αν και πιο «πλούσιοι» όπως παραδέχονται οι ίδιοι από τη σχέση τους- ήρωες, επιστρέφουν τελικά στις προηγούμενες ζωές τους. Στο παιχνίδι αυτό φαίνεται να μην υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος, ούτε θύτης ούτε θύμα. Η «τραμπάλα» απλώς ισορροπεί στο ατελέσφορο των διαπροσωπικών σχέσεων και προβληματίζει με το ανικανοποίητο της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή
Σκηνογραφία - μουσική επιμέλεια: Γιώργος Σταματάκης
Κοστούμια: Ελένη Παππά
Φωτισμοί: Κώστας Δρίμτζιας
Βίντεο λήψεις: Διονύσης Πετρουτσόπουλους
Επιμέλεια κίνησης: Χρύσα Μπόμπα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Δημήτρης Παπαναστασίου, Στέλλα Μαρή

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στο Θέατρο Ράγες
(Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι ? Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210-3452751).

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)
Η παράσταση διαρκεί 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Το έργο «Δύο Για Την Τραμπάλα» ανέβηκε πέρυσι σε παραγωγή Minus Two στο Θέατρο Αλκμήνη (από 29/11/2007 έως 06/01/08) σε σκηνοθεσία Άκη Δαβή. Οι παραστάσεις διεκόπησαν από τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του Άκη Δαβή (σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης). Η Ομάδα αφιερώνει τη νέα αυτή ανάγνωση και σκηνοθεσία του έργου στη μνήμη του, τιμώντας έτσι τον μεγάλο Δάσκαλο, Φίλο και Συνεργάτη με τον τρόπο που οφείλει και δεν είναι άλλος από αυτός της δουλειάς, της έρευνας, του καλλιτεχνικού στοιχήματος.