Μια παρέα στη ... μετεφηβική ηλικία

04.11.2008
Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ανοίγει αυλαία το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.
Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ανοίγει αυλαία το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.

Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» ανέβηκε για πρώτη φορά στη Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τη θεατρική περίοδο 2003-2004.


Το έργο διαπραγματεύεται τις ζωές μιας παρέας στη μετεφηβική ηλικία. Ο Ντίνος, αρχηγός της παρέας προσπαθεί να οργανώσει την κλοπή του θείου του Πέπου, ώστε να αποκτήσει το αναγκαίο ποσό για να ταξιδέψει μέχρι την Καλιφόρνια μαζί με τον κολλητό του και να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία. Ακολουθούν μια σειρά από αποτυχημένα σχέδια κλοπής του θείου στα οποία συμμετέχουν η κοπέλα του Άρη, Γιούλη και η κοπέλα του Ντίνου, Κική. Ο θείος Πέπο φαίνεται όμως ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στις ζωές των παιδιών αφού κάθε συνάντηση μαζί του είναι και μια έκπληξη για εκείνα.

Στο «Καλιφόρνια Ντρίμιν» (1ο Κρατικό Βραβείο θεατρικού Έργου 2002) τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Καραγέωργος, το σκηνικό και τα κοστούμια ο David Negrin, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, τη σύνθεση ήχων και τη μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου και την κινησιολογία ο Μανόλης Θεοδωράκης.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Υβόννη Τζάθα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γεροντιδάκης, Παναγιώτης Καρμάτης, Ταρσία Ελευθερίου, Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η παραγωγή είναι των Γιώργου και Νινέττας Λεμπέση.

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Αθήνα, τηλ: 210 3412313
Παραστάσεις:
Τετάρτη, Πέμπτη, 9:15 μ.μ.
Παρασκευή, Σάββατο 9:15 & μεταμεσονύκτια 11:30 μ.μ. Κυρ. 8.00 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων: 22 €, 17 €