6.000 fans στους Thievery Corp (****)

13.10.2008
"Δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι στην Αμερική" φώναξαν οι Thievery Corporation στον κόσμο του Θεάτρου Βράχων... Το ντουέτο των Rob Garza και Eric Hilton από την Ουάσιγκτον, τα "είπαν όλα" στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων Μελίνα Μερκούρη σε μια συναυλία που ανεξαρτήτως ήχου, κρύου, και αγώνα Εθνικής, ήταν sold-out και δικαίως.

Οι Thievery Corporation, το ντουέτο των Rob Garza και Eric Hilton από την Ουάσιγκτον, τα "είπαν όλα" στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων - Μελίνα Μερκούρη σε μια συναυλία που ανεξαρτήτως ήχου, κρύου, και αγώνα Εθνικής ... ήταν sold-out - και άφησε πολλούς παραπονούμενους στα ταμεία του θεάτρου χωρίς εισιτήριο!

6.000 fans τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά το συγκρότημα έχει ρεύμα στο ελληνικό κοινό.

Όσοι τους άκουσαν πριν 3 χρόνια στο Λυκαβηττό τούς βρήκαν απολαυστικότερους και ακόμα καλύτερους μουσικά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Πάει η εποχή που έπαιζαν προηχογραφημένη "αμήχανη" μουσική· η συναυλία της Αθήνας ήταν ένα ολοκληρωμένο live κοσμοπολίτικων μουσικών, με underground ενέργεια και άποψη...

"Δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι στην Αμερική"
φώναξαν οι Thievery Corporation στον κόσμο του Θεάτρου Βράχων ... κι "εμείς δεν έχουμε πάντα τεχνικά προβλήματα" θα απαντούσε ο κόσμος αν μπορούσε, μιας και στο πρώτο κιόλας κομμάτι τους διακόπηκε ο ήχος - και μείναμε να επευφημούμε τη χορεύτρια, που συνέχισε να λικνίζεται δίχως μουσική στο σκέτο χειροκρότημα! Συμβαίνουν αυτά... και συνέχισαν ακάθεκτοι...

Γνώριμοι ήχοι lounge, dub reggae, acid jazz, ηχοχρώματα Ινδίας και Βραζιλίας, vintage μουσικές και rock αναφορές έκαναν τη βραδιά ένα χορευτικό ταξίδι στις μουσικές διαθέσεις όλου του κόσμου!

Το line-up της μπάντας είχε τραγούδια και από τις πέντε δισκογραφικές δουλειές των TC - μεταξύ αυτών ακούσαμε τα Lebanese Blonde, Richest Μan in Babylon, Shadows of ourselves κα. - με ειδική αναφορά φυσικά στο φρέσκο στούντιο άλμπουμ "Radio Retaliation".

"Τα όργανα" ξεκίνησαν με το "Sound the alarm" και ο επίλογος γράφτηκε με 3 ανκόρ ύστερα από 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου με το "Comin’ from the top" και όλες τις "εναλλακτικές" γυναικείες φιγούρες της συναυλίας να κατακλύζουν τη σκηνή για τον τελευταίο χορό!

Χριστίνα Τσατσαράγκου