Νέες ώρες παραστάσεων για τις Τέσσερις Εικόνες Αγάπης

13.10.2008
Ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό συγγραφέας Λούκας Μπέρφους (Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας), συνθέτει 4 εικόνες για την αγάπη και την έλλειψή της, την ελευθερία και την άρνησή της, το πάθος και την τρέλα που τρυπώνουν σε ένα κατάσπρο δωμάτιο και επιτίθενται ανελέητα στους ήρωες.

Ως απάντηση στη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, η ομάδα ΟΠΕRA αποφάσισε να προσθέσει δύο ακόμα ημέρες στο ραντεβού της με τους θεατές και από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου οι «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» θα παρουσιάζονται στο Bios επιπλέον κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Ετσι, οι συναντήσεις του αγαπητού συγγραφέα Λούκας Μπέρφους (Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας), του σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή και του ελληνικού κοινού καθορίζονται από Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00, στο Bios.

Ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό συγγραφέας Λούκας Μπέρφους (Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας), συνθέτει 4 εικόνες για την αγάπη και την έλλειψή της, την ελευθερία και την άρνησή της, το πάθος και την τρέλα που τρυπώνουν σε ένα κατάσπρο δωμάτιο και επιτίθενται ανελέητα στους ήρωες. Πρόσωπα που βιώνουν την ακραία, σχεδόν άρρωστη ιστορία αγάπης. Οπως είναι, άλλωστε, κάθε μεγάλη ιστορία αγάπης... Οι συνέπειες απελπιστικά γνώριμες σε όλους.

Σύνοψη
Ενας σαδιστής γιατρός, μια ψυχασθενής ερωτευμένη, μια απατημένη ζωγράφος, ένας δικαστικός λειτουργός και ένας απροσδόκητα συχνός επισκέπτης. Πέντε παράξενα οικείοι χαρακτήρες συνθέτουν με τις σχέσεις τους «τέσσερις εικόνες αγάπης» γεμάτες ρεαλισμό και υπόγειους τριγμούς. Πέντε άνθρωποι που μοιάζουν εγκλωβισμένοι, καταδικασμένοι να βιώσουν τη σκληρή ιστορία αγάπης του έργου. Το πραγματικό και το υπερρεαλιστικό παντρεύονται με απρόσμενα και συχνά κωμικά αποτελέσματα σε μια σύγχρονη, γρήγορη και ακραία ιστορία.

Η Ταυτότητα της Παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά: Κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Παίζουν: Δανάη Σαριδάκη, Αντώνης Φραγκάκης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη,
Νέστωρ Κοψιδάς, Πέτρος Σπυρόπουλος.

Bios - Πειραιώς 84, 10438 Αθήνα, τηλ. 210 3425335

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κανονικό: 17 €, φοιτητικό: 13 €

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
60 θέσεις

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
80 λεπτά