Πατατάκια, φακές, μία ευκαιρία και μία κυρία... στο Αγγέλων Βήμα!

13.10.2008
Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αγγέλων Βήμα θα παρουσιαστούν τέσσερις συγγενικοί μονόλογοι, υπό το γενικό τίτλο «ΦΩΝΕΣ», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.
Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αγγέλων Βήμα θα παρουσιαστούν τέσσερις συγγενικοί μονόλογοι, υπό το γενικό τίτλο «ΦΩΝΕΣ», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.
Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρακολουθήσουμε σε γκρο πλάν τη ζωή τεσσάρων μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων, αναγνωρίζουμε δικές μας σκέψεις πολλές φορές ανομολόγητες, δικά μας συναισθήματα που κρύβουμε με επιμέλεια απ' τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς, τους συζύγους, τους εραστές, τους φίλους.

Πολλές φορές τα τέσσερα πρόσωπα του έργου, φαίνεται σαν να μην έχουν γνώση του τι ακριβώς λένε. Στην ουσία κρύβουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις δικές τους αδυναμίες, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν στη ζωή τους -μια που δεν υπάρχει αντίλογος παρά μόνο η βουβή κρίση του θεατή- εκθέτοντας τα πρόσωπα που αναφέρονται, σαρκάζοντάς τα για τις πράξεις τους.

Και οι τέσσερις ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ρόλους, απευθύνονται άμεσα στο κοινό. Ρωτούν έχοντας έτοιμη την απάντηση, σχολιάζουν καυστικά τα πρόσωπα της ζωής τους, τους θεσμούς της εκκλησίας, των κοινωνικών λειτουργών ή των πρόχειρων, ερασιτεχνικών πολλές φορές, ομάδων κρατικής ψυχολογικής στήριξης, αγνοώντας πλήρως την κρίση των άλλων για τον εαυτό τους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με τον θεατή το συγκεκριμένο καίριο συμβάν της ζωής τους στο οποίο αναφέρονται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία : Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά : Κοραής Δαμάτης

ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ :
Δημήτρης Καραμπέτσης "Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη".
Σμαράγδα Σμυρναίου "Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές".
Χαρά Κεφαλά, "Η ευκαιρία της ζωής της"
Όλγα Τουρνάκη "Μια κυρία των γραμμάτων".

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Δευτέρα : 19:15
Τρίτη : 19:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 20 €
Φοιτητικό : 15 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 120 λεπτά