Μέσα στις 100 καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό βρίσκονται πολλά ελληνικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Για την ακρίβεια, 6 ελληνικές περιοχές εμφανίζονται σε ψηλές θέσεις της κατάταξης της Taste Atlas και μόνο η Ιταλία μας συναγωνίζεται και είναι πρώτη σε ριθμό περιοχών.
Από τις 6 περιοχές, οι 4 είναι στο top 10 και οι άλλες δύο στο top 20.
Τα αποτελέσματα της κατάταξης προέρχονται από περίπου 500.000 αξιολογήσεις 15.478 προϊόντων διαφόρων περιοχών που απέσπασαν τον πιο ψηλό μέσο όρο.
Έτσι, η Πελοπόννησος είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα, κάτω από την Καμπανία με το λάδι, τις ελιές και το μέλι να της δίνουν υψηλή βαθμολογία.
Στην 5η θέση είναι οι Κυκλάδες με τα τυριά της Νάξου, τη φάβα και τα ντοματάκια της Σαντορίνης να συγκεντρώνουν τις πιο καλές αξιολογήσεις.
Στην 6η θέση είναι η Κρήτη με τα τυριά και το λάδι της.
Στη 10η θέση με την μπουγάτσα, τα ροδάκινα και τα τρίγωνα Πανοράματος μεταξύ άλλων ενώ στην 11η τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τα μανταρίνια της Χίου, το καλαθάκι της Λήμνου, το ούζο Πλωμαρίου, τη μαστίχα, το μέλι Ικαρίας και το λάδι της Λέσβου και της Σάμου να ξεχωρίζουν.
Στην 16η θέση είναι η Θεσσαλία με τα μήλα Ζαγορίου, το κασέρι, τον τόνο Αλοννήσου και το κατσικάκι Ελασσώνας να βαθμολογούνται ψηλά.