2005 Υδροχόος

10.02.2005

Το 2005 θα είναι ξεχωριστή χρονιά, αλλά όχι ήρεμη ή εύκολη. Οι πλανητικές διελεύσεις ξεκινούν ευχάριστα, αλλά αλλάζουν ύφος και επιρροή κυρίως την άνοιξη, ενώ το καλοκαίρι ανοίγει μ’ ένα μάλλον δύσκολο τρόπο νέες προοπτικές στις αισθηματικές και τις επαγγελματικές σχέσεις σας. Ο Κρόνος θα εγκατασταθεί στο Λέοντα στις 15 Ιουλίου, αλλάζοντας τα επόμενα δύο χρόνια οριστικά και αμετάκλητα τις σχέσεις σας. Ο Άρης στον Ταύρο θα φέρει νέες σκοπιμότητες και προοπτικές στις δραστηριότητες και τις αποφάσεις που θα πάρετε από το τέλος Ιουλίου έως το τέλος του χρόνου. Ο Ποσειδώνας στο ζώδιό σας θα διατηρήσει αρμονική όψη με το Δία από το Ζυγό κι αυτό αποτελεί θετικό στοιχείο, τύχη, επέκταση ορίων και επιτυχία κυρίως στο εξωτερικό. Αλλά και ο Ουρανός στους Ιχθύς σε σχέση με τον Κρόνο από τον Καρκίνο θα επηρεάζει θετικά το πρώτο εξάμηνο τα οικονομικά και τα πρακτικά σας ενδιαφέροντα.

 

Γενικά

Το 2005 θα σας υποχρεώσει να πάρετε αποφάσεις για το συμφέρον σας, οι οποίες δεν θα επηρεάσουν απλώς την καθημερινότητά σας αλλά και το μέλλον σας. Ο Κρόνος μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα δυσκολεύει συχνά τον τομέα της εργασίας αλλά παράλληλα θα σας δώσει αμοιβές ηθικές και υλικές για τους κόπους και τις προσπάθειές σας κυρίως σ’ αυτόν το χώρο. Υπολογίστε κάτι τέτοιο τόσο το Μάρτιο όσο και το Μάιο και τον Ιούνιο. Μετά τον Αύγουστο ο Κρόνος θα αρχίσει να επηρεάζει τις σχέσεις σας με τους άλλους κόβοντας καθετί που δεν έχει βάσεις ή κάτι ουσιαστικό να σας προσφέρει. Ίσως να μην είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε χωρισμούς, αλλαγές και απώλειες έμψυχου υλικού. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι είναι για το καλό σας. Μη βιαστείτε να κρίνετε ούτε να θυμώσετε. Το κακό μ’ εσάς είναι ότι είστε απόλυτοι και φανατικοί στις πεποιθήσεις σας. Ο Ουρανός που βρίσκεται στους Ιχθύς και θα δώσει φέτος νέα έμφαση στις οικονομικές και συναισθηματικές σας εξελίξεις μετά τον Ιούλιο σταματά να κάνει αρμονικές όψεις με τον Κρόνο, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο σχηματίζει περίπλοκες γωνίες με το Δία από το Ζυγό. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνετε λίγο σκληροί και πεισματάρηδες, ενώ όταν σχηματιστεί ο μεγάλος σταυρός στα σταθερά ζώδια το τελευταίο τρίμηνο του 2005 απαρτιζόμενος από Κρόνο, Δία, Άρη και Ποσειδώνα, τότε θα μετατραπείτε σ’ έναν τύπο αδιάλλακτο. Αποφεύγοντας όμως τον παραλογισμό και την αναρχική αντίδραση, θα αξιοποιήσετε στο έπακρον τα ταλέντα σας και θα εκμεταλλευτείτε καλύτερα τις ευκαιρίες του 2005 στις σχέσεις, στα οικονομικά και στο κοινωνικό περιβάλλον σας. Τα μεγάλα γεγονότα διαδραματίζονται λίγο πριν από τον Οκτώβριο και περνούν σε μια φάση ραγδαίας εξέλιξης μέχρι τα μέσα της άνοιξης του 2006. Είναι η περίοδος που πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες, τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες για την ίδια τη ζωή σας και πόσο μπορείτε να πείτε αντίο σε ανθρώπους και συνήθειες του παρελθόντος που δεν σας συμφέρει πια να τις διατηρήσετε στο μέλλον Το 2005 έρχεται να αφυπνίσει τις ικανότητές σας και να σας κάνει περισσότερο πρακτικούς και αποδοτικούς. Δεν σας υπόσχομαι ότι θα είναι μια εύκολη χρονιά, αλλά όμως θα είναι ουσιαστικής σημασίας για το μέλλον των σχέσεων και της καριέρας σας.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Η νέα χρονιά σάς βοηθά να κάνετε αντικαταστάσεις προσώπων ή να αλλάξετε τον τρόπο ζωής, επηρεάζοντας αισθητά την ερωτική σας πορεία. Η εγκατάσταση του Κρόνου στο Λέοντα στα μέσα Ιουλίου αλλάζει ριζικά τις προοπτικές για την προσεχή διετία -θα παραμείνει περισσότερο από δύο χρόνια εδώ- και σταδιακά θα διαμορφώσει το τοπίο σε όλη την γκάμα των σχέσεών σας. Θα μεσολαβήσουν δύσκολα, θα συμβούν χωρισμοί, οι καινούργιες όμως σχέσεις και συναντήσεις που θα προκύψουν θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμη επένδυση. Στην επίδραση του Κρόνου θα συμβάλει και το παιχνίδι του Άρη από τη θέση του στον Ταύρο, η οποία θα καλύψει σχεδόν όλο το δεύτερο εξάμηνο αυτής της μεταμορφωτικής για σας χρονιάς. Όσο ασφαλείς κι αν αισθάνεστε με το σύντροφό σας τώρα, έχετε την τάση να διαμαρτύρεστε όταν εκείνος προσπαθεί να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας και να περιορίσει την πολυπόθητη ελευθερία σας. Τον αντιμετωπίζετε μάλλον επιφυλακτικά και δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει καμία συμβατική υποχώρηση. Καθώς όμως αντιλαμβάνεστε τις υποχρεώσεις που σας δημιουργούν οι ευθύνες που έχετε αναλάβει στην οικογένεια, είναι μάλλον απίθανο να αναζητήσετε την περιπέτεια, η οποία άλλωστε κρύβει και κινδύνους αποσταθεροποίησης της τωρινής σας κατάστασης. Όσοι θέλετε να χωρίσετε, να σκεφτείτε καλά πριν φτάσετε σε σχετικές κοινοποιήσεις. Αλλά όσοι βιάζεστε να επισημοποιήσετε μία νέα σχέση περιμένετε τον Ιούλιο. Όσοι από εσάς εξακολουθείτε να παραμένετε ελεύθεροι, ήρθε ο καιρός να βρείτε ένα καινούργιο σύντροφο που θα αλλάξει το νόημα και το σκοπό της ζωής σας. Το καλοκαίρι είναι σημαντική περίοδος για ανακαλύψεις και κατακτήσεις. Το φθινόπωρο όμως, με τον Άρη διερχόμενο από τον Ταύρο, θα εδραιωθεί μια ερωτική σχέση στη ζωή σας και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δείξει το μέλλον της! Το κλειδί είναι να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας με λιγότερο άγχος. Αν ερωτευτείτε αυτή τη χρονιά, κάτι που είναι περισσότερο από σίγουρο, τότε προβλέπεται ότι θα «βουλιάξετε» στο πάθος τόσο πολύ, που αναγκαστικά θα αναθεωρήσετε τους κανόνες της αισθηματικής σας ζωής.

 

Επαγγελματικά

Είναι αλήθεια ότι στις δύσκολες εποχές το μυαλό σας επινοεί απίστευτες λύσεις και θα έλεγα ότι η τύχη σπανίως σας εγκαταλείπει. Όμως το 2005 έχει αγώνες. Δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους στο ξεκίνημά του, αλλά θα προκύψουν πιο έντονα στην αρχή του καλοκαιριού και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2005. Βέβαια, μέσα από αυτούς τους αγώνες που θα χρειαστεί να δώσετε θα βγείτε περισσότερο δυνατοί, έμπειροι και εσωτερικά μεταμορφωμένοι. Προς το παρόν, η αρχή του 2005 σας δίνει μερικές ευκαιρίες να επεκταθείτε, να πείσετε, να συνάψετε συμφωνίες που μέσα από την αξιοποίηση των επαγγελματικών σας ικανοτήτων θα βοηθήσουν και στη βελτίωση του εισοδήματός σας στο εγγύς μέλλον. Για τη διατήρηση των επαγγελματικών σας συμφερόντων θα ισχύσουν νέοι κανόνες, ενώ μετά την άνοιξη το πρόγραμμα αλλάζει. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είστε εκείνοι που θα δώσετε μεγαλύτερο αγώνα τόσο το καλοκαίρι όσο και όλο το φθινόπωρο. Οι καταστάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2005 θα τονίσουν το αίτημα της εξασφάλισης της επαγγελματικής σας σταθερότητας. Εσείς όμως μαζί με αυτό θέλετε και την εξασφάλιση της ελευθερίας σας. Δεν έχετε παρά να βρείτε τον τρόπο να το συνδυάσετε. Από την αρχή του χρόνου έως και το τέλος Απριλίου μπορείτε να κινηθείτε σχεδόν άνετα ή να ενισχύσετε την παραγωγή σας ή να προσαρμόζεστε πιο εύκολα στις γενικές εξελίξεις. Όταν όμως εγκατασταθεί ο Κρόνος στο Λέοντα στις 15 Ιουλίου -όπου και θα παραμείνει την επόμενη διετία- και ο Άρης στον Ταύρο στις 25 Ιουλίου -θα μείνει εδώ ένα εξάμηνο-, από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του 2005 καλείστε να είστε προσεκτικοί στις υποχρεώσεις της δουλειάς σας, να κατανοείτε τις ευθύνες που θα σας δίνουν οι περιστάσεις και να έχετε υπομονή στις δύσκολες ώρες που δεν θα λείψουν. Έτσι, λοιπόν, το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου πρέπει να είστε πιο πειθαρχημένοι και καλύτερα εφοδιασμένοι στο χώρο της δουλειάς σας. Το πρώτο εξάμηνο φέρνει ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτείτε, γιατί θα επηρεάσουν το μέλλον σας. Το δεύτερο εξάμηνο έχει δυσκολίες, αλλά αυτές θα σας μεταμορφώσουν σε δυναμικό επαγγελματία!

 

Οικονομικά

Μ’ έναν Ουρανό στους Ιχθύς και έναν Άρη λίγο «εχθρικό» από το τέλος Ιουλίου έως και τα επόμενα γενέθλιά σας το 2006, καλά θα κάνετε να πάρετε τα μέτρα σας και να αποφύγετε ρίσκα και έξοδα περιττά ή βιαστικά. Και μπορεί η χρονιά να μην είναι και από τις καλύτερες για το ζώδιό σας, εσάς όμως δύο πράγματα συνήθως σας σώζουν: το μυαλό σας και η τύχη, η οποία σας ακολουθεί στις πιο απίθανες στιγμές. Γιατί συνήθως κατά βάση δεν είστε ούτε λογικοί στην οικονομική σας διαχείριση ούτε κι έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα! Αντίθετα με το χαρακτήρα σας, ο τρόπος που σκορπίζετε τα χρήματά σας είναι εντυπωσιακός και ορισμένες φορές αυτοκαταστροφικός. Ο χειμώνας, πάντως, δεν θα σας αφήσει ακάλυπτους, αρκεί να έχετε σύστημα και μέθοδο κυρίως στις δαπάνες ή στις αγορές που αφορούν την κάλυψη προσωπικών αναγκών και έξοδα παράστασης στην εργασία σας, κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο Απρίλιος και ο Μάιος απαιτούν προσοχή στη διαχείριση και την εξόφληση μαζεμένων οικονομικών υποχρεώσεων που θα έχετε τότε. Η αρχή του καλοκαιριού σάς δίνει μικρές ευκαιρίες οικονομικής ανάκαμψης. Αξιοποιήστε τις! Ο Αύγουστος όμως θα είναι και δύσκολος οικονομικά και πολυέξοδος μ’ έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις... διαρροές. Όμως κάτι περίεργο συμβαίνει μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα Χριστούγεννα. Ο Άρης στον Ταύρο μπορεί να μη σας βοηθά ψυχολογικά ή επικοινωνιακά, αλλά δεν θα σας αφήσει να εκτεθείτε οικονομικά, γιατί σε όλο αυτό το διάστημα θα υποστηρίζει το καλό σας όνομα! Κι αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους αλλά και για τους οικονομικά ανεξάρτητους του ζωδίου σας. Επίσης, μην αποφύγετε να επενδύσετε σε μια σημαντική αγορά. Να θυμάστε ότι το χρέος φεύγει γρήγορα, αλλά η επένδυσή σας θα μείνει. Αρκεί να διατηρήσετε τη συνέπεια στις πληρωμές σας.

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Ο Ιανουάριος όπως και ο Φεβρουάριος σας δίνουν ευκαιρίες σημαντικών συναντήσεων μέσα από συμπτώσεις και μετακινήσεις και λιγότερο από δικές σας προσπάθειες έκθεσης ή πρωτοβουλιών. Ο μήνας όμως στον οποίο τόσο το ερωτικό όσο και το κοινωνικό στοιχείο θα δείξει τον καλύτερο εαυτό του σε σας είναι ο Απρίλιος. Τον Ιούλιο όμως έρχεται ο Κρόνος να εγκατασταθεί στο Λέοντα και για τα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξει το τοπίο, θα μεσολαβήσουν δύσκολα, θα συμβούν χωρισμοί. Οι καινούργιες όμως σχέσεις και συναντήσεις που θα προκύψουν θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμη επένδυση. Παρατηρώ όμως και έναν ενδιαφέροντα Οκτώβριο, στον οποίο Τοξότες, Ταύροι και Ζυγοί αποκτούν ένα ειδικό βάρος στη ζωή σας αν προκύψουν. Μεσολαβεί ένας γήινος Νοέμβρης και καταλήγουμε σ’ ένα σημαντικό για συναντήσεις Δεκέμβρη. Μέσα στη γοητεία που θα εκπέμπουν θα ’χουν και παγίδες. Προβλέψτε τις!

 

Υγεία-Ομορφιά

Ο Ουρανός στους Ιχθύς θα φέρει και φέτος αναπάντεχες ψυχολογικές διακυμάνσεις, ίσως και κάποια μικροατυχήματα από απροσεξία ή την υποχρέωση να συμπαρασταθείτε σε προβλήματα υγείας δικών σας ανθρώπων. Ο Δίας στο Ζυγό, όμως, διατηρεί την καλή τύχη στο πλευρό σας και σας ωθεί να βρίσκετε σε ώρα ανάγκης το κατάλληλο αντίδοτο. Προσέξτε τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο τα ευαίσθητα σημεία σας και αποφύγετε να εκτεθείτε στον οποιονδήποτε κίνδυνο - ακόμα και τα επικίνδυνα σπορ. Αλλαγές στο ορμονικό ή κάποια περιστασιακά κυκλοφορικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά. Τον Απρίλιο επίσης ο Άρης θα περάσει από το ζώδιό σας και θα σας κάνει πιο ευάλωτους στους εξωτερικούς κινδύνους, αλλά και όταν ο ίδιος εγκατασταθεί στον Ταύρο από το τέλος Ιουλίου έως το τέλος του χρόνου θα ευαισθητοποιεί συχνά την ψυχολογική σας κατάσταση και άλλοτε θα βγάζει στην επιφάνεια θυμούς και επιθετικότητα κι άλλοτε σιωπές και απογοήτευση. Αντισταθείτε και καλλιεργήστε το μέτρο. Όσο για την ομορφιά σας, αυτή παίρνει άριστα! Ιδιαίτερα ο χειμώνας και το καλοκαίρι είναι δύο εποχές που πραγματικά θα λάμπετε!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ