2005 Ιχθύες

03.02.2005
Το 2005 είναι μια χρονιά διαφορετική από τις προηγούμενες. Μάλιστα, θα την έλεγα μεταβατική, καθώς οι μεγάλοι πλανήτες όπως ο Κρόνος και ο Δίας κινούνται σε ζωδιακούς χώρους που δεν παίζουν τόσο πολύ κύριο ρόλο στη ζωή σας. Ωστόσο, μην αφήσετε αναξιοποίητο το πρώτο εξάμηνο καθώς ο Κρόνος από τον Καρκίνο θα επηρεάσει θετικά τις υποθέσεις, τις αγάπες και τις δημιουργικές δραστηριότητές σας. Έπειτα από το Λέοντα σας ωθεί σε νέες εργασιακές ευθύνες, αλλά η καλή όψη του με τον Πλούτωνα τους προσεχείς μήνες δείχνει ότι μπορείτε να αναλάβετε αυτές τις ευθύνες και να δώσετε τα καλύτερα στοιχεία σας για να ενισχύσετε τα συμφέροντα και τη φήμη σας. Όμως, οι όψεις Ουρανού και Κρόνου απαιτούν κόπο ή κάποιες θυσίες για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας. Το τέλος του 2005 είναι, στην ουσία, το άνοιγμα μιας μεγαλύτερης αυλαίας στη ζωή σας και σας προετοιμάζει για τους θριάμβους του 2006, αυτό μην το ξεχάσετε ποτέ.

Γενικά
Το 2005 κάτω από τη συνεχή επίδραση του Ουρανού στο ζώδιό σας και με την ευεργεσία του Κρόνου από τον Καρκίνο -τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου- θα ολοκληρώσετε υποθέσεις, θα ενισχύσετε την οικογένεια ή την προσωπική σας ζωή υλικά και θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε οικονομικά προβλήματα αλλά και ψυχολογικά που σας απασχόλησαν πρόσφατα. Η μετακίνηση του Κρόνου στο Λέοντα δείχνει πως θα αλλάξει κάτι αισθητά στην εργασιακή σας κατάσταση, κυρίως το φθινόπωρο. Ίσως αυτό σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και μια καλύτερη θέση ή εξουσία. Ο Δίας στο Ζυγό μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου θα αποτελεί ένα είδος προστασίας σε δύσκολες στιγμές και θα σας δίνει συχνές λύσεις όταν πιέζεστε οικονομικά. Επίσης, θα ενισχύει τον ορθολογισμό αποφεύγοντας να σας κάνει επιπόλαιους ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, όταν τα εξωτερικά γεγονότα θα σας καλέσουν να πάρετε θέσεις σοβαρές απέναντι στην καριέρα και τις κοινωνικές σας κυρίως ευθύνες. Ο Δίας στο Σκορπιό από το τέλος Οκτωβρίου και ένα μεγάλο διάστημα θα τονίζει τον παράγοντα τύχη για σας. Αυτή η τύχη θα κάνει την εμφάνισή της στο τέλος του 2005, κάπως απροσδιόριστα. Θα σχετιστεί με την επικοινωνία, με τη βελτίωση της κοινωνικής σας θέσης και με το ενδεχόμενο μιας καινούργιας αγάπης. Θα σας βοηθήσει ώστε να επηρεάσετε το περιβάλλον σας και να αυξήσετε τις δημόσιες σχέσεις αλλά και τις δημόσιες εμφανίσεις σας. Θετικά επίσης στοιχεία είναι η επίδραση του Άρη από τον Ταύρο και αργότερα (25/10) η μετακίνηση του Δία στο Σκορπιό. Επιδιώξεις, συνεργασίες, σχέσεις και συζητήσεις θα πάρουν νέα έκταση και θα παίξουν σημαντικό ρόλο, ειδικά το δεύτερο εξάμηνο. Ο Πλούτωνας στον Τοξότη θα ενισχύσει το καλό σας όνομα, καθώς ο Κρόνος, όπως είπαμε, θα γίνει πιο φιλικός. Τα πιο μεγάλα σας όνειρα γίνονται πραγματοποιήσιμα με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό, του οποίου η παραμονή εκεί θα κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο. Πάνω απ’ όλα το 2005 σας δίνει το προνόμιο της σωστής κίνησης την ώρα που πρέπει.

Σχέσεις - Έρωτας
Το μοντέλο που θα ακολουθήσετε στην κοινωνική σας ζωή το έχετε ήδη αποφασίσει από το 2004 και μάλλον δεν είστε διατεθειμένοι να το εγκαταλείψετε! Τουλάχιστον φροντίστε να κάνετε βελτιώσεις εκεί όπου τα πράγματα φαίνεται ότι «κολλάνε» ή δεν σας προσφέρουν την ικανοποιήση που θα έπρεπε. Βλέπετε, το 2005 είναι περισσότερο επικοινωνιακό από τη χρονιά που τέλειωσε και ειδικά ο χειμώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου σάς επιφυλάσσει πολλές απροσδόκητες επαφές. Με οποιονδήποτε και αν αποφασίσετε να μοιραστείτε τη ζωή σας, το σίγουρο είναι ότι θα εκμεταλλευτείτε απολύτως το χρόνο σας μαζί του. Ταυτόχρονα ο σύντροφός σας θα νιώσει έκπληξη καθώς θα ανακαλύπτει καθημερινά διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σας. Θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να προτιμήσετε για σύντροφο κάποιον ο οποίος θα καταλαβαίνει την ανάγκη σας για κοινωνικότητα και δεν θα προσπαθεί να περιορίσει με συμβατικούς καθωσπρεπισμούς τον αυθορμητισμό σας. Ο Μάρτιος και ο Μάιος του 2005 θεωρούνται πολύ καλοί μήνες για την ερωτική σας ζωή. Το φθινόπωρο όμως, η πιο ενδιαφέρουσα ερωτική εποχή για τους περισσότερους, εκτός από τόλμη εκ μέρους σας, θα έχει υψηλό ποσοστό αισθησιασμού και απολαύσεων. Με δυο λόγια, η χρονιά αυτή επιφυλάσσει αλλαγές που θα γίνουν μέσα σας και θα σας εκπλήξουν και το συγχρονισμό συγκυριών και τύχης στα γεγονότα, ο οποίος θα σας δώσει χαρά και ασφάλεια. Οι δεσμευμένοι αντιμετωπίστε με σταθερότητα και με ψυχραιμία μία ψυχολογική κρίση του ανθρώπου σας και μη διστάζετε να του υποδείξετε με αντικειμενικότητα και με τρυφερότητα τα λάθη του, μένοντας δίπλα του για να τον βοηθήσετε, αν και όσο το ζητήσει. Προσοχή όμως μη γίνετε «δάσκαλοι» ή καταπιεστικοί. Αυτό θα δείξει το φόβο και την εξάρτησή σας, ενώ ο άλλος ζητά από εσάς δυναμικότητα. Οι αδέσμευτοι προσέξτε στην επιλογή ενός νέου συντρόφου και μη βιάζεστε να αναλάβετε ευθύνες, χωρίς να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε. Η νέα χρονιά θεωρείται καλή για τα αισθηματικά σας, αλλά πρέπει να προνοήσετε και γα τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αναγκαστείτε να υποστηρίξετε τις επιλογές σας μέσα από δύσκολες καταστάσεις.

Επαγγελματικά
Το 2005 είναι μια χρονιά καθοριστικής σημασίας για το επαγγελματικό σας μέλλον. Δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες αλλά θα υπάρξουν και παγίδες. Ιανουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος είναι μήνες περίεργοι, μάλλον δελεαστικοί, αλλά και έμμεσα ανταγωνιστικοί, μ’ ένα περιβάλλον που ίσως σας χαμογελά, αλλά μάλλον δεν εννοεί και τόσο αυτά που λέει. Κοντά στα γενέθλιά σας θα σας πλησιάσει μια σημαντική ευκαιρία. Πρέπει, όμως, να προσέξετε τους όρους και τους κανόνες που μπορεί να σας δεσμεύσουν σ’ ένα καινούργιο επάγγελμα, που ναι μεν σας ενθουσιάζει, αλλά δεν είστε και απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα... ανασάνετε την άνοιξη, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό. Θα υποχρεωθείτε να πιεστείτε το Μάιο και τον Ιούνιο. Ο Άρης, βλέπετε, θα επηρεάσει σημαντικά το ζώδιό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξήσει τη δημιουργικότητά σας, θα κάνει όμως παράλληλα και πιο έντονο τον πόλεμο των ανταγωνιστών σας. Ευτυχώς, όμως, ο πόλεμος θα κρατήσει για πολύ λίγο, μια και μετά έρχεται το καλοκαίρι που αλλάζει όλο το σκηνικό. Ο Άρης εγκαθίσταται στον Ταύρο κι αυτό ευνοεί όχι μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και όλους εσάς που κατέχετε θέση σημαντική σε εταιρεία επικοινωνιακού, κατασκευαστικού κι ταξιδιωτικού αντικειμένου. Όσο για τον Κρόνο στον τομέα της εργασίας, δεν πρέπει να σας απασχολήσει. Θα αυξήσει κάποιες υποχρεώσεις σας, αλλά θα σας υποχρεώσει να γίνετε περισσότερο εργατικοί και πρωτότυποι στις ιδέες ή γενναίοι στις πρωτοβουλίες για το κοινό συμφέρον. Μην παρασυρθείτε όμως από τους τρελούς ρυθμούς της δουλειάς και αποφύγετε να φθείρετε την υγεία σας παρασυρόμενοι είτε από το φρόνημα του καθήκοντος είτε από την ίδια τη φιλοδοξία σας. Πάνω απ’ όλα το 2005 δεν πρέπει να διαφωνήσετε με το σύστημα και τις αξίες που επιβάλλει το κατεστημένο στην εργασία σας, γιατί μόνο μέσα από αυτήν θα καταφέρετε να κατακτήσετε καλύτερη θέση μέσα στις ιεραρχίες, μεγαλύτερο μισθό, φήμη και καταξίωση! Η επιτυχία είναι θέμα αντοχής και κοινωνικής δραστηριότητας, τις οποίες είναι σκόπιμο να αναπτύξετε. Οι ευθύνες είναι πολλές, αλλά η ικανοποίηση της προβολής και της αναγνώρισης είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οπότε αξίζει τον κόπο...

Οικονομικά
Τι να πω για τα δικά σας οικονομικά; Ομολογώ ότι προβληματίζομαι! Από αστρολογικής άποψης, οι πρώτοι τέσσερις μήνες θα είναι κάπως δύσκολοι. Όχι βέβαια ότι θα πιεστείτε και πολύ, αλλά θα είναι πολλές οι υποχρεώσεις και δεν θα σας αφήνουν να ξοδέψετε για την ευχαρίστησή σας. Τώρα, με τον Άρη στο ζώδιό σας το Μάιο, φαίνεται ότι θα ελέγχετε καλύτερα και την κατάσταση αλλά και την τύχη και επίσης μπορείτε να ελπίζετε σε αναπάντεχα χρήματα. Η αρχή του καλοκαιριού, όμως, θα φέρει και αναπάντεχα έξοδα ξανά και ίσως καταφύγετε σ’ ένα δανεισμό. Αφορμή οικογενειακές ανάγκες, μετακινήσεις ή μια μετακόμιση. Αυτή η όλη κατάσταση θα φέρει αρκετές αλυσιδωτές αντιδράσεις μέχρι και τον Οκτώβριο. Πάντως, το φθινόπωρο του 2005 πολλοί από σας θα βοηθηθείτε είτε από μια δεύτερη απασχόληση είτε από μια θετική τροπή των καταστάσεων. Και πάλι θα γυρίσω πίσω, στην αρχή της χρονιάς και θα τονίσω την προσοχή σας, γιατί πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν περισσότερο από τη διαχείριση των χρημάτων σας στη διάρκεια της άνοιξης και λιγότερο από την καλή σας τύχη. Αντίθετα ο παράγοντας τύχη θα είναι πιο κοντά σας το φθινόπωρο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στο χέρι σας είναι να μείνει αλώβητος ο οικονομικός τομέας το 2005, χωρίς να επηρεαστεί από τις γενικότερες συγκυρίες. Ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής στις πλανητικές τους όψεις μέσα στο 2005 λένε ότι μπορείτε να τα πάτε καλά και να ’χετε και ποιότητα ζωής ή ευκολία διαχείρισης. Ο τρόπος που θα ακολουθήσετε (Άρης) όσον αφορά τους ανθρώπους για τους οποίους θα ξοδέψετε (Αφροδίτη) σε συνδυασμό με την αντίληψη και την εργατικότητα (Ερμής) θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να μη θησαυρίσετε, αλλά έχετε τη δυνατότητα να βάλετε και κάτι στην άκρη!

Σημαντικές Συναντήσεις
Μπορεί ο Ιανουάριος να αποδειχτεί επεισοδιακός και άτακτος, αλλά το πέρασμα του Άρη από τον Αιγόκερω (6/2-20/3) και η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιό σας το Μάρτιο φέρνουν νέο έμψυχο υλικό στη ζωή σας. Γνωριμίες λοιπόν, συναντήσεις, προτάσεις θα παίξουν το ρόλο τους. Όσο για το ερωτικό στοιχείο, αυτό θα τονιστεί το Μάρτιο και το Μάιο. Ιούλιος και Αύγουστος φιγουράρουν ως ενδιαφέροντες. Οι συναντήσεις σας όμως τότε έχουν να κάνουν με ψυχαγωγία και με συνεργασίες. Φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο τότε Υδροχόοι, Ταύροι, ενδεχομένως Κριοί, σαφώς Παρθένοι και ξόφαλτσα κάποιοι Σκορπιοί. Αξιοποιήστε τους όλους. Επόμενος σύντομος σταθμός είναι το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου και πολύ σημαντικός όλος ο Νοέμβριος. Κλείνοντας το 2005 οι συναντήσεις που θα γίνουν και οι σχέσεις που θα προκύψουν από αυτές εξασφαλίζουν μια νέα αποδοτική βάση συνεργασίας.

Υγεία - Ομορφιά
Με τον Ουρανό στο ζώδιό σας και τον Πλούτωνα τετράγωνο και πάλι με το ζώδιό σας, από τη θέση του στον Τοξότη, η ταλαιπωρία σας θα είναι αποτέλεσμα των μαχών που θα χρειαστεί να δώσετε και του στρες που θα φέρει το ρεύμα των αντιθέσεων μέσα στο οποίο θα βρεθείτε πολλές φορές. Εσείς οι στρατιώτες του καθήκοντος -όποιο κι αν είναι αυτό, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό- κυριολεκτικά και μεταφορικά τη χρονιά αυτή θα κουραστείτε, αλλά θα φέρετε εις πέρας δύσκολες αποστολές! Όπως είναι φυσικό, αυτό θα έχει επίπτωση στην ψυχική σας υγεία, ενώ ο Κρόνος στο Λέοντα μετά τις 15 Ιουλίου θα τονίσει κάποια τρωτά σημεία του οργανισμού σας και κυρίως θα γίνει πρόξενος της εκδήλωσης μιας υπερκόπωσης που ελλοχεύει από καιρό. Χρειάζεστε ξεκούραση και ήρεμο ύπνο, καλύτερη διατροφή και φυσική άσκηση. Δεν είναι φυσικό να τα έχετε όλα σε πρόγραμμα αλλά στο χέρι σας είναι να καλύπτετε τις ελλείψεις και να αποφύγετε περιττή κατανάλωση ενέργειας και δυνάμεων. Όσο για την ομορφιά σας, βρείτε ένα νέο βάρος σώματος. Δηλαδή αν έχετε πάρει κιλά, αποφασίστε να τα χάσετε, ενώ αν έχετε χάσει κιλά, ίσως αυτό φαίνεται στο πρόσωπο ή στα... νεύρα σας και κάτι πρέπει να κάνετε! Η καλή σας περίοδος είναι το δεύτερο εξάμηνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ