2005 Δίδυμοι

03.02.2005

Το 2005 είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του ένας ευνοϊκός για σας χρόνος, που θα σας επιτρέψει να κινηθείτε διορθωτικά και επεκτατικά, επιδιώκοντας το καλύτερο παντού. Βέβαια, με έναν πιο εντυπωσιακό και ώρες ώρες ανατρεπτικό τρόπο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα καθιερωμένα, κυρίως για σας που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο και που βρίσκεστε κάτω από την επίδραση του Ουρανού. Οι γεννημένοι την περίοδο 11-20 Ιουνίου μην ξαφνιαστείτε αν υπάρξουν κάποια «χτυπήματα» από τον Πλούτωνα στο διογκωμένο «Εγώ» σας, προκειμένου να προσγειωθείτε. Πιο απαλλαγμένοι από δυσάρεστες επιρροές, είστε εσείς που έχετε γεννηθεί από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου. Όλοι σας όμως θα κερδίσετε κάτι θετικό από το ευνοϊκό τρίγωνο του Δία με το ζώδιό σας έως τις 25 Οκτωβρίου. Θετικός και για μεγάλες περιόδους θα είναι και ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, ενώ από τις 16 Ιουλίου και μετά και ο Κρόνος.

Γενικά
Ο Δίας από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2004 και μετά και μέχρι τις 25 Οκτωβρίου του 2005 έχει πάρει μια λίαν ευνοϊκή προς το ζώδιό σας θέση και αυτό θα αποτελέσει το θετικό και εξισορροπητικό αντίβαρο στις τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε. Αυτός όμως θα είναι που στο μεγαλύτερο ποσοστό θα μαλακώνει τα πιο σκληρά γεγονότα της καθημερινότητάς σας -μια που το 2005 απομακρύνει τα πολύ δυσάρεστα και τα μοιραία- και επιβραβεύει τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας. Παράλληλα θα σας δώσει έμπνευση, μεγαλύτερη ευρύτητα πνεύματος και αυτοπεποίθηση, προκειμένου να εκφράσετε με πιο πειστικό τρόπο τις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Η αυξημένη «πείνα» σας αυτή τη χρονιά σε διάφορους τομείς θα κορεστεί είτε μαζεύοντας υλικά αποκτήματα, πνευματικά αγαθά, παρέες και γνωριμίες, είτε συνεχίζοντας κατά κάποιον τρόπο την ύπαρξή σας μέσω ενός απογόνου. Διόλου άσχημη ιδέα επίσης να ανοίξετε τα φτερά σας για πιο μακριά. Βέβαια, έχει σημασία μέχρι πού θέλετε να φτάσετε. Αν θα καλυφθείτε απ’ αυτά που θα κάνουν πιο ασφαλή σε υλικό επίπεδο τη ζωή σας -και που, προς Θεού, δεν το σνομπάρουμε, κάθε άλλο!- ή αν θα πάτε και λίγο παραπέρα. Η αυξημένη σας ενόραση μέχρι και τον Οκτώβρη θα βοηθήσει -συνεπικουρούμενου και του Ερμή- την κρίση σας και οι θέσεις και οι αποφάσεις που θα παίρνετε θα είναι σωστές. Αυτό για τον καθένα μπορεί να είναι η ρύθμιση ενός σημαντικού προβλήματος, μια επιτυχία που σας αποκαθιστά στα μάτια των άλλων ή μια πιο φιλοσοφημένη προσέγγιση του πραγματικού νοήματος της ζωής. Πάντως, αν θέλετε να το... γλεντήσετε και λίγο εξασφαλίζοντας κάποια κομφόρ, δεν πρόκειται να υποστείτε και ραβδισμό! Την εποχή του Δία επιτρέπονται και κάποιες πεζές, υλικές κατακτήσεις και απολαύσεις και όλοι σας, στο βαθμό που σας αναλογούν, θα μπορέσετε να τις έχετε. Αν έχετε την επιθυμία, το καλό είναι ότι στην καινούργια χρονιά θα έχετε και τη θέληση για να την εκπληρώσετε αλλά και αρκετή τύχη για να μην περιμένετε επί μακρόν. Η μετατόπιση των ενδιαφερόντων σας το 2005 από τα πολλά και περιττά -που κακώς πιστεύουμε συχνά ότι μας είναι και αναγκαία- στα πιο σημαντικά και ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί μια ακόμα δική σας επιτυχία γι’ αυτή τη χρονιά.

Σχέσεις - Έρωτας
Είναι γνωστό ότι όποιος αγαπάει πραγματικά αγαπάει ολόκληρο τον κόσμο. Υγιές λοιπόν το να αγαπάμε και βέβαια, αν και δεν είναι πάντα εύκολο, να έχουμε και ανταπόκριση. Το 2005 και σ’ αυτόν τον τομέα έχει θετικές προδιαγραφές που θα πρέπει να τις αξιοποιήσετε χωρίς χρονοτριβή. Εξυπακούεται ότι, για να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια αυτοκριτική, προκειμένου να γνωρίσετε εις βάθος τον εαυτό σας και βέβαια να επισημάνετε τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, τους φόβους αλλά και τα λάθη που πιθανόν κάνετε σε κάθε σχέση. Το να γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας -και όχι να τον βάζετε να παίζει ρόλους, μια που έχετε έμφυτη και την ευκολία- θα μπορέσετε και να δείτε ξεκάθαρα ποια πράγματα θέλετε ή μπορείτε και ποια όχι. Η αισιοδοξία και η διάθεση να βελτιώσετε, να ανανεώσετε και γενικώς να κάνετε πιο ουσιαστικές σχέσεις θα υπάρχει, και ιδιαίτερα από το τέλος Ιουλίου και μέχρι τις αρχές του 2006 θα υπάρχει και μεγαλύτερη ηρεμία, για να μπορέσετε να εισπράξετε αγάπη και να ανταποδώσετε. Οι σχέσεις εξάλλου που θα ξεκινήσουν σ’ αυτό το διάστημα θα έχουν ένα πιο ευνοϊκό περιθώριο για να ενδυναμωθούν και να προχωρήσουν, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν γρήγορα από μεγάλα προβλήματα και εμπόδια. Το 2005 και περισσότερο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου προσφέρεται για την επισημοποίηση -γάμος, αρραβώνας, συμβίωση- της σχέσης σας. Η δημιουργία οικογένειας θα ξεκινήσει σε πιο ήρεμη και εποικοδομητική βάση, γι’ αυτό, αν θέλετε να προχωρήσετε αλλά είστε και αναποφάσιστοι, μην το... παιδεύετε. Καλύτερους συνδυασμούς θα δυσκολευτείτε να βρείτε. Σαφώς βέβαια, αν είστε ήδη παντρεμένοι, μπορεί να εμπλουτίσετε την οικογένεια με ένα παιδί ή ένα ακόμα παιδί. Αν το θέλετε πραγματικά, βάλτε μπρος από το Δεκέμβρη του 2004, ούτως ώστε να έχει γεννηθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για να έχει το παιδί σας τον Δία του στο ζώδιό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ηθικές ικανοποιήσεις αργότερα απ’ αυτό, ε και ένα ποτήρι νερό στα γεράματα, που λέει ο λόγος.

Επαγγελματικά
Η διαπίστωση ότι ο... Άγιος Βασίλης υπάρχει θα είναι περισσότερο συχνή από τα προηγούμενα χρόνια, μια που ο νέος χρόνος έχει μια μεγαλύτερη γενναιοδωρία γενικώς. Οι... Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και ο θυμωμένος Ποσειδώνας θα εμφανίζονται όλο και πιο σπάνια φέτος στο δρόμο προς την κοινωνική σας καταξίωση και την επαγγελματική σας Ιθάκη. Όσοι είστε ευχαριστημένοι ήδη από την επαγγελματική σας εξέλιξη και πορεία φέτος μπορεί να έχετε και κάποιες ιδιαίτερα ικανοποιητικές ηθικές απολαβές. Αν έχετε αλλάξει εργασία ή έχετε ξεκινήσει δική σας δουλειά μετά τις 25 Σεπτεμβρίου του 2004, πρέπει να καταβάλετε ιδιαίτερες προσπάθειες προώθησης και προσαρμογής μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Μετά θα είναι πιο εύκολη η όλη κατάσταση και βέβαια μεγαλύτερα και τα οφέλη που θα προκύψουν. Οι εποχικές εργασίες, που θα ξεκινούν από τις 20 Ιουνίου και μετά, θα έχουν βάσεις επιτυχίας. Αν έχετε κάποια επιχείρηση που την έχετε κρατήσει κυριολεκτικά με τα δόντια, προσπαθήστε να την κρατήσετε μέχρι αυτή την ημερομηνία που προανέφερα και μετά ή θα αναζωογονηθεί και θα «ανθίσει» ή ακόμα και, αν θέλετε να την πουλήσετε, θα βρείτε καλύτερο αγοραστή ή θα πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή. Αν όμως έχει ξεκινήσει από το 2001 έως το Δεκέμβρη του 2003, πρέπει να έχετε μικρότερες απαιτήσεις, γιατί η επιχείρησή σας δεν μπορεί να θεωρηθεί προνομιούχος και ιδιαίτερα επικερδής. Αν θέλετε να αλλάξετε όχι μόνο το περιβάλλον της εργασίας σας, αλλά και το αντικείμενο, να αλλάξετε δηλαδή δραστηριότητα ή να προσθέσετε και μια άλλη, ψάξτε κάθε δυνατότητα και εξαντλήστε όλα τα περιθώρια στην έρευνά σας. Είναι σίγουρο ότι φέτος θα τα καταφέρετε. Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι, όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση στα επαγγελματικά σας φέτος, υπάρχουν καλές προδιαγραφές για να την αντιμετωπίσετε ριζικά, αντί να κάθεστε ενδεχομένως εκεί και να την καταριέστε. Προχωρήστε με εμπιστοσύνη και να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Η παρόρμηση για δράση και επιτεύγματα θα σας παρακινεί να πειραματιστείτε με νέους τρόπους διοχέτευσης της ενέργειάς σας, τόσο στον υλικό όσο και στον πνευματικό τομέα. Και κυρίως να έχετε αποτελέσματα.

Οικονομικά
Από τον Αύγουστο του 2000 και μετά η ζωή σας έχει περάσει από εξαιρετικά δύσκολες ατραπούς και, βέβαια, δεν έχουν λείψει τα μεγάλα και όχι πάντα ευχάριστα γεγονότα. Στο 2004, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειές σας, με τον περιοριστικό ενίοτε δε και συρρικνωτικό Κρόνο στον τομέα των οικονομικών σας, μάλλον είχατε αρκετές απώλειες, έστω και αν σημειώσατε και κέρδη. Αυτό το οικονομικό «γιο-γιο» -μια πάνω, μια κάτω- θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2005, αλλά θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά προς το καλύτερο η κατάσταση από εκεί και μετά. Μπορεί βέβαια μέχρι τότε να βρίσκεται σε αποπληρωμή κάποιο δάνειο, μια οφειλή ή μια εκκρεμότητα που πρέπει να κλείσει. Μέχρι τότε περιορίστε και τη διάθεσή σας για σπατάλες και χαϊλίκια -ο Δίας συχνά δίνει μια ρόδινη και εύκολη όψη των πραγμάτων- και υιοθετήστε μια πιο συνετή πολιτική. Έως τις 15 Ιουλίου φροντίστε να είστε πιο παρατηρητικοί και προσεκτικοί σε επιτόκια, δάνεια, φόρους, συντάξεις, εφάπαξ, ταμεία, αποζημιώσεις, ασφάλειες, διατροφές, κληρονομικά και διεκδικήσεις έναντι άλλων αλλά και άλλων σε σχέση μ’ εσάς. Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου -και ιδιαίτερα από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα- σας συμφέρουν πάσης φύσεως δικαστικοί και οικονομικοί συμβιβασμοί, όπως και το ξεκαθάρισμα ακινήτων και περιουσιακών μεταξύ συνεταίρων ή συγγενών. Σ’ αυτό το περισσότερο προστατευμένο από επιβαρυντικές πλανητικές επιρροές διάστημα θα έχετε δυνατότητες και ευκαιρίες να κάνετε καλύτερες επιλογές και ενέργειες αλλά και κάποιες ευκαιρίες που μπορεί να έρθουν κυριολεκτικά από το πουθενά. Ο Φλεβάρης από τα μέσα του και μετά όπως και ο Μάρτης μπορεί να σας παραπλανήσουν ή να λεηλατήσουν την τσέπη σας, γι’ αυτό προσέχετε ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως τα θετικά του 2005 είναι σαφώς περισσότερα από τα αρνητικά και σ’ αυτόν τον τομέα.

Σημαντικές Συναντήσεις
Το 2005 είναι η χρονιά που γεμίζει τη ζωή σας με σχέσεις και καινούργιες γνωριμίες. Η κινητικότητα, μάλιστα, που θα υπάρξει σ’ αυτόν τον τομέα από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι παροιμιώδης. Σε πρώτο πλάνο τα συναπαντήματα με Ζυγό και Κριό· βέβαια το πού το πάνε θα το δείτε περισσότερο από τον Ιούλιο και μετά. Πνευματικές ανταλλαγές αλλά και σχέσεις με Λέοντα και Υδροχόο είναι πιο πρόσφορες μέχρι τον Ιούλιο. Προσέχετε μόνο να μην τους πατήσετε τον... κάλο από τις 16 Ιουλίου και μετά. Ένας Σκορπιός θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην εργασία σας, αλλά θα είναι θετικός αν πάτε με τα νερά του. Άλλη μια ευκαιρία -ελπίζω να είναι και η τελευταία- σε έναν Τοξότη ή έναν άλλο Δίδυμο. Αν θέλετε να είστε σοβαροί και υπεύθυνοι, μην ταλαιπωρείτε άλλο έναν Ιχθύ ή μία Παρθένο. Δεν θα λέγαμε όχι για Καρκίνο και Αιγόκερω, αν τα συμφέροντα και το... άτιμο το χρήμα δεν έβαζαν τόσα εμπόδια.

Υγεία - Ομορφιά
Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η χρονιά που έρχεται είναι ιδανική τόσο για να βελτιώσετε την υγεία σας σε σχέση με προϋπάρχοντα προβλήματα όσο και για να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση. Νέες μέθοδοι ιατρικής και πρωτοπόρα φάρμακα θα μπορέσουν να δώσουν σε τυχόν πάσχοντες ελπίδα αλλά και βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Τώρα επίσης είναι και η καταλληλότερη στιγμή για να ξεκόψετε από βλαβερές συνήθειες και βέβαια για να απαλλαγείτε από χαζές νοοτροπίες του τύπου: «Αφού δεν βλέπω να έχω τίποτε, γιατί να πάω στο γιατρό;». Με την ορθόδοξη ιατρική ή με εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να τονώσετε και να προστατεύσετε πιο σωστά την υγεία σας. Η προσοχή σας πρέπει να στραφεί στη λαιμαργία -συνώνυμο του Δία- και στις ανέσεις που μπορεί να σας κάνουν πιο μαλθακούς. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας -εκτός από πιο υγιείς θα είστε και πιο όμορφοι- και γενικώς έχετε μια άνεση να αναζητήσετε και σε μεγάλο βαθμό να επιτύχετε το σώμα και το πρόσωπο που επιθυμείτε από αισθητικής απόψεως με τη συνοδεία πάντοτε μιας καλύτερης υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ