2005 Αιγόκερως

03.02.2005
Η καινούργια χρονιά θα αρχίσει λίγο περίεργα, με έναν Άρη να παίζει με τα νεύρα αλλά και τα συμφέροντά σας, τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του 2005. Τα θετικά έρχονται με τη μετακίνηση του Κρόνου στο Λέοντα απ’ όπου σας βοηθά να ενισχύσετε κοινωνικά τη θέση σας και γενικότερα να εισπράξετε από τους άλλους ό,τι σας «χρωστούν». Το δεύτερο μισό της νέας χρονιάς λοιπόν είναι πιθανό να βρείτε την ηθική και υλική βοήθεια που σας είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσετε τα σχέδιά σας αλλά και να νιώσετε το άγγιγμα της τύχης, που μάλλον το έχετε ξεχάσει - ο Κρόνος στο μέλλον θα κάνει καλή όψη με τον Πλούτωνα και βελτιωμένη με τον Δία. Ο Ουρανός στους Ιχθύς είναι ευεργετικός για την ψυχή αλλά και για την τσέπη σας. Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο θα βοηθήσει λίγο τα οικονομικά σας, αλλά ο Πλούτωνας στον Τοξότη θα ενεργοποιεί κατά περιόδους τους εφιάλτες σας. Φροντίστε λοιπόν να εξασφαλίζετε ήρεμο ύπνο...

Γενικά
Το 2005 είναι μια χρονιά γεμάτη γρίφους και οιωνούς. Θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις και οικονομικές δυσκολίες ή διαρροές στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Ο Κρόνος από τον Καρκίνο και, κατ’ επέκτασιν, και οι άλλοι που σας αφορούν θα παραμείνουν αυστηροί υπέρ το δέον μαζί σας για άλλους έξι μήνες, αλλά ο Δίας από το Ζυγό θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να απαλύνει τις καταστάσεις και να σας βοηθήσει να εδραιωθείτε μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον σας και να νιώσετε τη δικαίωση που σας έχει λείψει. Είναι δεδομένο ότι εσείς θα προσπαθήσετε, συνηθισμένοι να καταβάλετε κόπο και αγώνες, αλλά αυτή τη φορά συμβάλλει στο πλευρό σας και η τύχη αυτοπροσώπως ως βασικός αρωγός της κάθε επιδίωξής σας. Οι ταλαιπωρημένοι και οι αδικημένοι των προηγούμενων χρόνων θα νοιαστείτε για την πρόοδο και την προκοπή σας πιο επίμονα και θα επιδιώξετε μια θέση στον ήλιο εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες και τις προσφορές που τώρα πλέον είναι πολύ περισσότερες. Η οικογένεια και κάποιοι συνεργάτες σας θα σας βοηθήσουν, ενώ το δεύτερο εξάμηνο η προσφορά μιας αγάπης από έναν άνθρωπο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό. Αλλαγές και ανανέωση έμψυχου υλικού προβλέπονται και στις κοινωνικές σας συναναστροφές. Θα γνωρίσετε καινούργιους, πιο ενδιαφέροντες και περισσότερο χρήσιμους για τις επιδιώξεις σας ανθρώπους. Θα παραδεχτείτε ότι είστε ή ότι γίνεστε φιλόδοξοι. Και φυσικά θα επιμεληθείτε τη δημόσια εικόνα σας και θα φροντίσετε για την υστεροφημία σας. Το 2005 θα «εισπράξετε» σημαντικές «αμοιβές», κυριολεκτικά και μεταφορικά, και θα μπορέσετε να δείχνετε περισσότερο καλοσυνάτοι και λιγότερο φοβισμένοι από τις δυσκολίες της ζωής. Βασικό ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η διάθεσή σας για επικοινωνία. Ένα πράγμα να θυμάστε: ό,τι πετύχετε φέτος σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο αυτό θα αποτελέσει βάση για το μέλλον. Μην αφήσετε καμιά ευκαιρία βελτίωσης να πάει χαμένη. Οι αγώνες που δίνετε καθημερινά μπορεί να συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον είναι οφθαλμοφανής πλέον και η βελτίωση. Και δεν είναι τόσο η συμβολή σας στη διαμόρφωση της νέας καθημερινότητάς σας που παίζει ρόλο, όσο ο παράγοντας τύχη, που επιτέλους σας ξαναθυμάται!

Σχέσεις-Έρωτας
Το ξεκίνημα του 2005 σας βρίσκει προβληματισμένους. Μέχρι να φθάσει ο Άρης στο ζώδιό σας (7/2-20/3) και να σχηματίσει την τελευταία αλλά εξουθενωτική αντίθεσή του με τον Κρόνο, που παραμένει απέναντι στον Καρκίνο, θα είστε εξαρτημένοι με καταστάσεις του παρελθόντος, με υποχρεώσεις και με πιέσεις ενδεχομένως από τρίτους. Ένας καλύτερος Άρης που θα λειτουργήσει υπέρ σας εμφανίζεται το Μάιο και το πρώτο σχεδόν μισό του Ιουνίου. Ξανά δυσχεραίνει τέλος Ιουνίου και Ιουλίου μέχρι τις 25, αλλά αμέσως μετά αρχίζει μια νέα καρποφόρα περίοδος και αβανταδόρικη στα ερωτικά σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν θέλετε, είναι το διάστημα που θα πάρετε το αίμα σας πίσω, αλλά και θα αναζητήσετε ακόμα περισσότερο το δρόμο που θα σας φέρει σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό σας. Αποτέλεσμα; Πολλές και σύντομες αισθηματικές περιπέτειες για τους νεότερους, καθώς ανακαλύπτετε όλο και περισσότερο την ανάγκη σας να αποδράσετε από περιορισμούς που σας έχουν καταπιέσει. Αλλά και οι δεσμευμένοι ανακαλύπτετε νέους κώδικες επικοινωνίας. Παράλληλα, η κοινωνική σας ζωή αποκτά μία απρόσμενη άνθηση, η οποία ταυτόχρονα θα σας προσφέρει και κάποιες ουσιαστικές γνωριμίες, που θα εξελιχτούν σε φιλίες ζωής. Προς το τέλος της χρονιάς προβλέπεται να ζήσετε τις δυνατότερες συγκινήσεις στον έρωτα, αλλά, αν η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχό σας, είναι πιθανό να πάρετε πιο παράτολμες αποφάσεις, άγνωστο το πού θα οδηγήσουν. Το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι το καλύτερο κι εσείς είστε πρόθυμοι να διαθέσετε ό,τι μπορείτε. Δεν θα πείτε μεγάλα λόγια, ούτε θα κάνετε υπερβολές, αλλά θα δείτε με ήρεμη βεβαιότητα την παρουσία σας στο δεσμό, τη συμβίωση ή το γάμο. Το σημαντικό είναι να υποδείξετε στον άλλο να αναλάβει τις ευθύνες του και όχι να συμφωνήσει με τις απόψεις σας, και αυτό απαιτεί κατάλληλη συμεριφορά. Όσο και αν δεν συνηθίζετε να ελίσσεστε, αν υιοθετήσετε αυτή την τακτική, θα περάσετε καλύτερα. Τέλος, μην επιμένετε σε σχέσεις που έχουν φθαρεί οριστικά, γιατί χάνετε ευκαιρίες που θα αργήσουν να επαναληφθούν!

Επαγγελματικά
Ο αγώνας στον επαγγελματκό χώρο θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμα. Έχετε να ολοκληρώσετε εργασίες, να κλείσετε εκκρεμότητες, να ανεχτείτε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σας ικανοποιούν απόλυτα και να έχετε σε ετοιμότητα την υπομονή σας μαζί και την ψυχραιμία σας. Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο με τον Άρη να διέρχεται από το ζώδιό σας τα πράγματα είναι λίγο σκληρά, αλλά οι μάχες μπορούν να κερδηθούν εύκολα. Μη φοβηθείτε τον κόπο ή το ξεβόλεμα του χειμώνα. Θα σας δοθούν νέα κίνητρα και οι νεότεροι του ζωδίου θα εντοπίσετε νέους ορίζοντες απασχόλησης, είτε στο αντικείμενό σας είτε σε κάτι νέο. Όσοι έχετε μείνει άνεργοι δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα, αλλά έχετε πολλές ευκαιρίες μέχρι την άνοιξη να βρείτε κάτι ικανοποιητικό και μετά το καλοκαίρι ακόμη καλύτερα. Οι συγκυρίες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά τόσο την άνοιξη όσο και περισσότερο το φθινόπωρο. Ο Κρόνος παραμένει απέναντί σας μέχρι τα μέσα Ιουλίου συντηρώντας τη φρόνηση και το ρεαλισμό στις σχέσεις σας με συνεργάτες ή με το ίδιο το σύστημα. Το Μάιο και τον Ιούνιο ο δυναμισμός σας θα είναι το «εργαλείο» με το οποίο θα υπηρετήσετε νέους σκοπούς. Το καλοκαίρι το όποιο πάθος σας σχετικά με τη δουλειά σας θα εκφραστεί με το σωστό τρόπο και το αποτέλεσμα θα είναι εποικοδομητικό. Το φθινόπωρο όμως η επαγγελματική σας δημιουργικότητα και η διάθεσή σας για νέες επεκτάσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με μικρές αλλά χαρακτηριστικές αντιθέσεις και εμπόδια που θα θέσει το γενικότερο κλίμα στο χώρο αυτόν ή ακόμα και με το σύστημα. Μη χάσετε το κέφι σας ούτε την έμπνευσή σας. Να θυμάστε ότι κύμα είναι και θα περάσει.

Οικονομικά
Θα σας φανεί περίεργο, αλλά θα σας πω ότι κατά έναν περίεργο τρόπο τα οικονομικά σας μέσα στο 2005 δεν θα πάνε άσχημα. Επίσης, η άνοιξη παρά το δύσκολο κλίμα της εποχής,ευνοεί αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσετε το εισόδημά σας ή να έχετε καλύτερο καθημερινό τζίρο. Αυτό θα βοηθήσει στο κλείσιμο εκκρεμοτήτων ή θα ενισχύσει τον εφοδιασμό ή τις παραγγελίες της επόμενης σεζόν. Ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος απαιτούν προσοχή, οι εκλείψεις θα σας επηρεάσουν και ο κίνδυνος να χάσετε χρήματα ή να γίνετε αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης είναι υψηλός. Το Μάρτιο με τον Άρη να διέρχεται από το ζώδιό σας θα γίνετε πιο σπάταλοι. Φροντίστε να έχετε ένα μέτρο. Τον Απρίλιο και σχετικά το Μάιο με τον Άρη στον τομέα των οικονομικών σας θα παρατηρηθεί το εξής οξύμωρο: θα έχετε χρήματα, αλλά αυτά θα φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα. Χρειάζεται μεγάλη αυτοπειθαρχία για να παραμείνουν αρκετά απ’ αυτά που θα σας έρθουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Στο τέλος Ιουλίου ο Κρόνος περνά στο Λέοντα και ο Άρης εγκαθίσταται για οκτώ μήνες στον Ταύρο. Και οι δυο αυτές μετακινήσεις θα επηρεάσουν ποικιλότροπα τα οικονομικά σας. Ο Κρόνος ανοίγει ένα νέο διετές κεφάλαιο το οποίο θα σχετιστεί με κάποια ενίσχυση, που θα προέρχεται είτε από κληρονομικές σας υποθέσεις είτε από αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ ο Άρης θα σας βοηθήσει στην αξιοποίηση των ταλέντων σας ή να εκμεταλλευτείτε τη δημιουργικότητά σας στη δουλειά αυξάνοντας κέρδη ή μισθούς από το φθινόπωρο και μετά.

Σημαντικές Συναντήσεις
Δεν είναι τόσο η πιθανότητα των νέων γνωριμιών, όσο η δική σας ικανότητα να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις σ’ όλη την γκάμα των σχέσεών σας και έτσι να θυμηθείτε κάποιες γνωριμίες που είχατε ξεχάσει την αξία τους. Οι δύο πρώτοι μήνες δεν είναι οι καλύτεροι ούτε και είναι εύκολο να έχετε μια μεγάλη έκπληξη. Ο Μάρτιος όμως και στη συνέχεια ο Απρίλιος είναι πιο ενδιαφέροντες. Ένας Καρκίνος, ένας Παρθένος ή ένας Ταύρος φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Αρκετές οι ευκαιρίες τώρα για ερωτική συγκίνηση και συντροφιά ή να συνάψετε μια σημαντική επαγγελματική συμφωνία. Ο Μάιος είναι επίσης σημαντικός μήνας. Αποκλείεται κάποιος Ιχθύς ή Παρθένος να μην κάνει αίσθηση με την παρουσία του στη ζωή σας. Και βέβαια πολύ ενδιαφέροντες μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος, καθώς οι επαφές σας δεν είναι μόνο σημαντικές, αλλά γίνονται και καθοριστικές για τις εξελίξεις στη ζωή σας.

Υγεία - Ομορφιά
Να προσέχετε τις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος, τόσο για την ψυχική σας κατάσταση όσο και για τη φυσική. Κι αυτό σας το λέω, γιατί ο Ερμής όπως και το ζώδιο των Διδύμων εκπροσωπούν την υγεία και το καλώς έχειν γενικά. Ευαίσθητοι λοιπόν μήνες προβλέπονται να είναι ο Ιανουάριος και ο Μάιος. Καλά όμως θα κάνετε να είστε επιφυλακτικοί την περίοδο των εκλείψεων, δηλαδή τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Ο Κρόνος θα μείνει για έξι μήνες ακόμη αντίθετος με το ζώδιό σας. Η πειθαρχία και η φυσική άσκηση θα είναι ό,τι καλύτερο για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες ή τον εκνευρισμό που οι άλλοι σας προξενούν. Το πέρασμα του Κρόνου στο Λέοντα θα επιβαρύνει τον ψυχικό σας κόσμο, αλλά ο Άρης στον Ταύρο θα τονίσει τη φυσική αντοχή σας και τη θεληματικότητα του χαρακτήρα σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προφυλαχτείτε από τις κρίσεις βουλιμίας ή και το αντίθετο. Όσο για την ομορφιά σας, μια αλλαγή του στυλ σας είναι αυτό που χρειάζεστε για να τονίσετε τις φυσικές χάρες σας και να νιώσετε ότι αρέσετε στους άλλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ