Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Μάιο 

03.05.2023
Ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Μάιο 
Βρισκόμαστε στη δεύτερη ανάδρομη πορεία του Ερμή της χρονιάς αλλά σε λιγότερο από 15 μέρες θα έχουμε τελειώσει με αυτό το «μαρτύριο». Ωστόσο, το σύμπαν δεν σκοπεύει να τελειώσει εντελώς με το δράμα, καθώς ένας εξωτερικός πλανήτης ετοιμάζεται να ακολουθήσει ανάδρομα βήματα. Έτσι, ενώ τεχνικά θα υπάρξουν δύο ανάδρομοι πλανήτες τον Μάιο του 2023, μόνο ένας θα σου δώσει αισθητές καθυστερήσεις και δυσκολίες για τουλάχιστον τον μισό μήνα.

Τον Μάιο, λοιπόν, θα υπάρχουν δύο πλανήτες που θα κινούνται ανάδρομα: ο Ερμής και ο Πλούτωνας. Το ευτύχημα είναι ότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μόνο για το μισό του μήνα, αλλά ο Πλούτωνας, από την άλλη, θα είναι ανάδρομος όλο τον Μάιο (και όχι μόνο). Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης από τη Γη, οι ανάδρομες πορείες του δεν τείνουν να έχουν τόσο μεγάλη επίδραση όσο οι ανάδρομοι εσωτερικοί πλανήτες (όπως ο Ερμής). Με βάση αυτό πρόκειται για την πρώτη ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα στο σταθερό ζώδιο του Υδροχόου εδώ και αιώνες, επομένως είναι βέβαιο ότι θα είναι λίγο πιο αισθητή από το συνηθισμένο.

Ποια είναι η σχέση σου με τον ύπνο σύμφωνα με το ζώδιο σου

Τι να περιμένεις από τους ανάδρομους πλανήτες του Μαΐου

Ανάδρομος Ερμής (21 Απριλίου - 15 Μαΐου)

Δεδομένου ότι ο Ερμής έχει ανάδρομη πορεία στο σταθερό ζώδιο της γης του Ταύρου, πιθανότατα έχεις ήδη αρχίσει να παρατηρείς κάποιες καθυστερήσεις, ατυχίες και παρεξηγήσεις - ειδικά στον Οίκο του αστρολογικού χάρτη σου που κυβερνά ο Ταύρος. Η φύση ενός ανάδρομου είναι εγγενώς αργή και ο Ταύρος είναι ένα πολύ υπομονετικό και προσεκτικό ζώδιο, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σχεδόν σαν να βρίσκονται σε πλήρη ακινησία αυτή τη στιγμή.

Η φύση του Ταύρου έχει να κάνει με τη διασφάλιση της μακροζωίας και τώρα είναι η ώρα να προσαρμόσεις τις στρατηγικές σου για το πώς θα φτάσεις εκεί. Έπειτα, όταν ο Ερμής ολοκληρώσει την ανάδρομη πορεία του στις 15 Μαΐου, θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση του πώς να παρέχεις στον εαυτό σου την ικανοποίηση που σχεδιάζεις.

Τι σημαίνει η εποχή των Ιχθύων για κάθε ζώδιο

Ανάδρομος Πλούτωνας (1 Μαΐου-10 Οκτωβρίου)

Για πρώτη φορά μετά από γενιές, ο Πλούτωνας θα σταθμεύσει ανάδρομος στον Υδροχόο, και τελικά θα επιστρέψει στο σταθερό, συντηρητικό ζώδιο του Αιγόκερω. Ως ο πλανήτης των ακραίων αλλαγών και της αφύπνισης, ο Πλούτωνας φέρνει μνημειώδεις αλλαγές στο ζώδιο και τον Οίκο του αστρολογικού χάρτη από τον οποίο διέρχεται. Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας θα σταθμεύει ανάδρομος στις 0 μοίρες του Υδροχόου, είναι απίθανο να παρατηρήσεις σημαντικές αποκαλύψεις. Αντίθετα, θα παρατηρήσεις τη σύντομη επίσκεψη του Πλούτωνα στον Οίκο του γενέθλιου χάρτη σου που κυβερνάται από τον Αιγόκερω πολύ περισσότερο καθώς μετατοπίζεται σε αυτό το ζώδιο στις 11 Ιουνίου.

Από το 2008 έχουν σημειωθεί βαθμιαίες μεταμορφώσεις στον Αιγόκερω, το ζώδιο της δομής και της παράδοσης και η σύντομη μετατόπιση του Πλούτωνα σε αυτό το ζώδιο έχει ως στόχο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε . Όσο για τον προσωπικό σου αστρολογικό χάρτη, η μεταμόρφωση που έχει γίνει σε αυτό το ζώδιο θα αρχίσει επίσης να ολοκληρώνεται, καθώς ο Πλούτωνας εγκαταλείπει οριστικά τον Αιγόκερω κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.05.2023 - 06:22