Το ματωμένο φεγγάρι το Οκτωβρίου και η σημασία του

08.10.2022
Το ματωμένο φεγγάρι το Οκτωβρίου και η σημασία του
Η εποχή του Ζυγού έρχεται με πολλά εκπληκτικά πράγματα: πιο δροσερός καιρός και έντονη κοινωνική ζωή, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Αλλά ενώ οι σχέσεις σου με τους άλλους είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσουν, έχεις σκεφτεί τη σχέση σου με τον εαυτό σου; Ως βασικό ζώδιο του αέρα, ο Ζυγός μπορεί να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για να γίνει αρεστός και αποδεκτός από τους άλλους, αλλά η επερχόμενη πανσέληνος στον Κριό θα χρησιμεύσει ως απαραίτητη υπενθύμιση ότι η διατήρηση της αίσθησης της αυτονομίας δεν σε δυσκολεύει να τα βγάλεις πέρα. Και είναι αυτό που σε ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Γι' αυτό το πνευματικό νόημα του ματωμένου φεγγαριού του Οκτωβρίου έχει να κάνει με το επίκεντρο της ατομικότητάς σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις μόνη σου.

Πότε είναι η Πανσέληνος του Οκτωβρίου 2022 στον Κριό;

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου ρίχνοντας φως στην επιθυμία κάθε ζωδίου για ανεξαρτησία, δράση και παρόρμηση. Δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία σελήνη του 2022 που δεν συνοδεύεται από έκλειψη, υπάρχει μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, γεγονός που καθιστά αυτή τη στιγμή ως ιδανική για να ολοκληρώσεις τα πράγματα. Ενώ η διατήρηση των σχέσεων με τους άλλους εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της σεζόν, η σχέση σου με τον εαυτό σου και τους προσωπικούς σου στόχους πραγματικά τονίζεται. Δεν είναι τώρα η ώρα να εκτελέσεις τα σχέδιά σου για άλλους ανθρώπους. Αντίθετα, εμπιστεύσου τον εαυτό σου αρκετά ώστε να ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Φρόντισε να σκεφτείς ποιον Οίκο στον γενέθλιο χάρτη σου κυβερνά ο Κριός, για να κατανοήσεις πλήρως αυτό που καλείσαι να επιδιώξεις ενεργά και να προωθήσεις.

Τι είναι το ματωμένο φεγγάρι;

Ένα ματωμένο φεγγάρι λαμβάνει χώρα όταν η πανσέληνος βγαίνει ακριβώς πριν από τη δύση του ηλίου, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να εμφανίζεται σε πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Τυχαίνει επίσης να είναι η πρώτη πανσέληνος της φθινοπωρινής σεζόν, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή, σε μια εποχή όπου το χρώμα των φύλλων αλλάζει από πράσινο σε κοκκινοκαφέ. Όπως η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, αυτή η πανσέληνος (που αναφέρεται επίσης ως Φεγγάρι του Κυνηγού) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο νύχτες στη σειρά - μια σπάνια «διπλή» πανσέληνος - επιτρέποντάς σου να τη δεις για άλλη μια φορά αν χάσεις το πρώτο βράδυ.