Αυτά θα είναι τα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου

06.10.2022
Αυτά θα είναι τα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου
Το φθινόπωρο είναι επίσημα εδώ και ο Οκτώβριο μπήκε με τέσσερις ανάδρομους πλανήτες αλλά ευτυχώς δεν θα συνεχίσει έτσι. Βέβαια η αστρολογία αυτού του μήνα εξακολουθεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις (όπως η επιστροφή της εποχής της έκλειψης) αλλά και έναν νέο ανάδρομο πλανήτη. Παρακάτω θα διαβάσεις τι υπάρχει στην κοσμική ατζέντα όσον αφορά στα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του μήνα που διανύουμε.

Οι ανάδρομοι που τελειώνουν και αυτοί που συνεχίζουν

Ο Ερμής δεν είναι ο μόνος πλανήτης που σταμάτησε να είναι ανάδρομος αυτόν τον μήνα. Ο Πλούτωνας, που κατοικεί στον κάτω κόσμο, ολοκληρώνει την ετήσια ανάδρομη πορεία του στις 8 Οκτωβρίου και ακολουθεί το τέλος της ανάδρομης πορείας του Κρόνου στις 23 Οκτωβρίου. Ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός θα συνεχίσουν να είναι ανάδρομοι καθ' όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, χωρίς όμως να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Και έρχεται στις 30 Οκτωβρίου ο ανάδρομος Άρης.

Η εποχή του Ζυγού

Οι πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου περιλαμβάνουν το καλύτερο μέρος της σεζόν του Ζυγού, που μας έχει επικεντρώσει στη δημιουργία συνεργασιών, στην εύρεση περισσότερης ομορφιάς στον κόσμο και στην ισορροπία στη ζωή μας εν μέσω της εποχικής αλλαγής. Ο ήλιος ενώνεται με τον διανοούμενο πλανήτη Ερμή, ο οποίος εισέρχεται ξανά στον Ζυγό μετά την ανάδρομη πορεία, στις 10 Οκτωβρίου. Αυτό ενισχύει την κοινωνική και επικοινωνιακή ατμόσφαιρα της εποχής και μας εμπνέει να συνδεθούμε με τους ανθρώπους και να μιλήσουμε με διπλωματία.

Ο αγαπημένος πλανήτης της Αφροδίτης θα ταξιδεύει επίσης δίπλα στον ήλιο στον Ζυγό κατά τη διάρκεια της σεζόν, φέρνοντας ρομαντισμό και ομορφιά στη ζωή μας με σημαντικό τρόπο.

Μια πύρινη πανσέληνος στον Κριό στις 10 Οκτωβρίου

Η πρώτη πανσέληνος του Φθινοπώρου ανατέλλει στις 10 Οκτωβρίου στο θρασύ ζώδιο του Κριού, εμπνέοντας τους εσωτερικούς μας ηγέτες να παλέψουν για τις επιθυμίες της καρδιάς μας. Η πανσέληνος του Οκτωβρίου συνδέεται με την Αφροδίτη καθώς και με τον Χείρωνα, επομένως μπορεί να νιώθουμε ιδιαίτερα ευαίσθητες όταν πρόκειται για θέματα σχέσεων ή τις γενικές αξίες μας. Αυτή μπορεί να είναι μια ισχυρή πανσέληνος για θεραπεία και μια εξαιρετική στιγμή για να απελευθερώσεις τυχόν ανεπιθύμητα βάρη πριν ξεκινήσει η εποχή της έκλειψης για να ταρακουνήσει τα πράγματα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Βουτιά στην εποχή του Σκορπιού

Ο ήλιος μπαίνει στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου, βυθίζοντάς μας βαθιά στα μυστηριώδη νερά της σεζόν του Σκορπιού. Ετοιμάσου να νιώσεις στο έπακρο τα συναισθήματά σου, να αγκαλιάσεις ότι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και να βουτήξεις σε λειτουργία πνευματικής μεταμόρφωσης. Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Σκορπιό παράλληλα με τον ήλιο, ενισχύοντας τη σαγηνευτική ενέργεια αυτής της διέλευσης και εντείνοντας τη δυναμική των σχέσεων. Προετοιμάσου να νιώσεις επιπλέον μυστηριώδης όταν πρόκειται για τον ρομαντισμό.

Η επιστροφή της εποχής της έκλειψης στις 25 Οκτωβρίου

Μιλώντας για την εποχή του Σκορπιού, οι φάσεις της σελήνης δεν χάνουν καθόλου χρόνο για να εντείνουν τα πράγματα - καθώς η νέα σελήνη στον Σκορπιό στις 25 Οκτωβρίου προαναγγέλλει επίσημα την εποχή των εκλείψεων του φθινοπώρου. Αυτή η νέα σελήνη είναι επίσης μια ισχυρή ηλιακή έκλειψη, επομένως φέρνει γρήγορες αλλαγές στο μονοπάτι μας και ευκαιρίες για το μέλλον μας. Αυτός ο σεληνιακός μήνας συνεργάζεται με την Αφροδίτη και συνδέεται με τον απρόβλεπτο πλανήτη Ουρανό, που σημαίνει ότι ξαφνικές και κρίσιμες αλλαγές στην καρδιά ή μοιραίες αποκαλύψεις σχέσεων θα μπορούσαν να επιφυλάσσονται για όλα τα ζώδια. Όποιες και αν είναι οι εκπλήξεις που εκτυλίσσονται, πίστεψε ότι αυτά τα γεγονότα είναι για το υψηλότερο και μέγιστο καλό σου.