Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις εκλείψεις του καλοκαιριού και πώς θα σε επηρεάσουν

04.06.2020
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις εκλείψεις του καλοκαιριού και πώς θα σε επηρεάσουν
Είναι πλέον πολύ σαφές ότι το 2020 είναι μια μνημειώδης χρονιά (το λιγότερο) και αυτό ισχύει και αστρολογικά.

Υπάρχουν επτά εκλείψεις το 2020. Και είναι, κυριολεκτικά, ο μέγιστος αριθμός εκλείψεων που μπορεί να συμβεί σε ένα ημερολογιακό έτος. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2020 είναι πραγματικά ένα από τα πιο έντονα χρόνια στην ιστορία (επίσης, κυριολεκτικά), υπάρχει ένα νόημα σε όλο αυτό. Ας δούμε πώς βλέπει τα αστρολογικά δεδομένα, η Aliza Kelly του Cosmopolitan.

Αυτό το καλοκαίρι, τρεις εκλείψεις θα συμβούν στον ουρανό μας. Η πρώτη - μια σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 5 Ιουνίου - είναι εξαιρετικά ξεχωριστή επειδή είναι η πρώτη δόση μιας ολοκαίνουργιας σειράς εκλείψεων. Για τους επόμενους 18 μήνες, εκλείψεις θα συμβούν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη (οι μελλοντικές ημερομηνίες είναι 30 Νοεμβρίου 2020, 14 Δεκεμβρίου 2020, 26 Μαΐου 2021, 10 Ιουνίου 2021 και 4 Δεκεμβρίου 2021). Ο Δίδυμος έχει να κάνει με τα δεδομένα, ενώ ο Τοξότης ορίζεται μέσω της επέκτασης - οπότε μην εκπλαγείς αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες σε όλη την επόμενη σειρά εκλείψεων.

Και ενώ ξεκινάει μια νέα σειρά εκλείψεων στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, κλείνουμε τον υπάρχοντα κύκλο: Η ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο στις και η σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω στις 5 Ιουλίου είναι οι τελευταίες δόσεις της σειράς εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018, οπότε αυτές οι εκλείψεις αποτελούν το σκηνικό των προσωπικών και συλλογικών ιστοριών μας τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαντικά θέματα στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω είναι η παράδοση και η ασφάλεια, οπότε καθώς κοιτάζεις πίσω στην πρόσφατη προσωπική σου ιστορία, σκέψου πώς αυτές οι έννοιες άλλαξαν στη ζωή σου. Τι έχεις μαθει; Τι έχεις πετύχει; Πώς άλλαξε η πραγματικότητά σου; Αν δεν είσαι ακριβώς εκεί που θα θέλες να είσαι, μην ανησυχείς καθώς απομένουν ακόμη δύο ακόμη ισχυρές εκλείψεις στη σειρά, έτσι τις επόμενες εβδομάδες θα λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες.

Θα με επηρεάσουν οι εκλείψεις;

Δεν είσαι σίγουρη αν αυτές οι εκλείψεις θα είναι σχετικές με τη ζωή σου; Μάλλον κάνεις λάθος. Όλοι θα επηρεαστούν. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εκλείψεις δεν προκαλούν απλώς επιπτώσεις μια κι έξω.

Δημιουργούν πραγματικά αφηγήσεις που ξεδιπλώνονται με την πάροδο του χρόνου. Η νέα σειρά εκλείψεων Διδύμων-Τοξότη μόλις ξεκινά, οπότε στις 5 Ιουνίου, παρακολούθησε στενά τις τρέχουσες πραγματικότητές σου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρακολουθήσεις την «ιστορία εκλείψεων» σου σε πραγματικό χρόνο, οπότε πάρε ένα ημερολόγιο και σημείωσε τις τρέχουσες συνθήκες της ζωής σου: Τι συμβαίνει στη ζωή σου; Ποιος συμμετέχει; Ποιες είναι οι ελπίδες σου; Φόβοι; Ευχές; Καταγράφοντας το «πριν», μπορείς να παρατηρήσεις πώς οι εκλείψεις του άξονα Διδύμων-Τοξότη μεταμορφώνουν τη ζωή σου. Και τη στιγμή που αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021, το «μετά» σου είναι σίγουρο ότι θα φαίνεται εξαιρετικά διαφορετικό!

Παρομοίως, καθώς οι εκλείψεις Καρκίνου-Αιγόκερω ολοκληρώνονται, αναλογίσου τι έχει μεταμορφωθεί στην πραγματικότητά σου από τον Ιούλιο του 2018. Οι ηλιακές εκλείψεις (όπως η επερχόμενη στις 21 Ιουνίου) αφορούν όλες τις ευκαιρίες, ενώ οι σεληνιακές εκλείψεις (όπως αυτές στις 5 Ιουλίου ) συνδέονται με την απελευθέρωση. Έτσι, παρόλο που τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πολύ περίεργα αυτήν τη στιγμή, μην ξεχνάς αυτό - όταν πρόκειται για αστρολογία. Υπάρχει πάντα μια μέθοδος για να χειριστείς την τρέλα. Προετοιμάσου για μερικές άγριες εβδομάδες, γιατί όλα αλλάζουν.