6 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το άγχος και τον πόνο χωρίς φάρμακα

16.10.2022
6 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το άγχος και τον πόνο χωρίς φάρμακα
Αν και η σύγχρονη ιατρική έχει προχωρήσει πολύ, μερικές φορές χρειάζεσαι απλώς άμεση ανακούφιση από το άγχος και τον πόνο. Η λύση στα καθημερινά σου προβλήματα είναι συχνά ακριβώς μπροστά σου και είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από 5 λεπτά για να θεραπεύσεις κάθε πόνο ή να ανακουφίσεις το άγχος χωρίς φάρμακα. Οι παρακάτω 6 μέθοδοι για να αντιμετωπίσεις τον πόνο και το άγχος είναι εύκολες και άμεσα αποτελεσματικές.

Χρησιμοποίησε πάγο σε μια τραυματισμένη περιοχή

Η χρήση πάγου είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αποτελεσματικά κόλπα για τη θεραπεία του πόνου σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου. Μπορεί να είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση οξέων τραυματισμών καθώς και σε οποιαδήποτε φλεγμονή και πρήξιμο που μπορεί να εμφανιστεί. Μπορείς να εφαρμόσεις πάγο στον πάσχον σημείο είτε ως παγοκύστη είτε να κάνεις ένα παγόλουτρο.

Κάνε μασάζ στη μέση των φρυδιών για να ανακουφιστείς από το άγχος.

Τα σημεία πίεσης είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος για δεις προσωρινή ανακούφιση από κάθε είδους πόνο και στρες, και ένα από αυτά βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σου. Η άσκηση πίεσης ή το μασάζ σε αυτήν την περιοχή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνεις το στρες και το άγχος από το σώμα σου.

Κάνε μασάζ στα αυτιά σου.

Ένα άλλο σημείο πίεσης που μπορεί να διεγερθεί για να ανακουφίσει το στρες και το άγχος από το σώμα βρίσκεται στο αυτί σου. Κάνοντας μασάζ στο αυτί σου και ασκώντας ήπια πίεση σε αυτό το σημείο θα βοηθήσεις στην αντιμετώπιση του στρες.

Βάλε χυμό τζίντζερ για να ανακουφίσεις τους πόνους στα αυτιά.

Υποφέρεις από έναν ενοχλητικό πόνο στο αυτί και χρειάζεσαι μια άμεση λύση; Η χρήση χυμού τζίντζερ ή λαδιού που έχει ζεσταθεί με τζίντζερ μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο. Φρόντισε να το εφαρμόζεις μόνο γύρω από το εξωτερικό μέρος του αυτιού. Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στο αυτί.

Μάσησε τσίχλα

Η τσίχλα μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες και του άγχους. Σύμφωνα με μια μελέτη, το μάσημα της τσίχλας φάνηκε να μειώνει το άγχος στους συμμετέχοντες και να αυξάνει τα επίπεδα εγρήγορσής τους.

Βάλε αλάτι στη γλώσσα σου.

Αν θέλεις έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να μειώσεις το άγχος σου, βάλε αλάτι στη γλώσσα σου. Αυτό το μικρό κόλπο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από το άγχος.