Είναι ασφαλές να τρυπάμε τα αυτιά των παιδιών μας σε μικρή ηλικία;

05.03.2022
Είναι ασφαλές να τρυπάμε τα αυτιά των παιδιών μας σε μικρή ηλικία;
Υπάρχει μια σειρά από λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο να μην τρυπάς τα αυτιά του παιδιού σου σε μικρή ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας για το πρώτο τρύπημα του αυτιού του μικρού σου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τους 4 παρακάτω παράγοντες.

Υπάρχουν πιθανότητες για μόλυνση

Κάθε φορά που τρυπάς το δέρμα του παιδιού σου, αυξάνεις τις πιθανότητες για μόλυνση στο σώμα του. Ανεξάρτητα από τις προφυλάξεις ασφαλείας, τα μωρά έχουν αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα που θα μπορούσε να επηρεαστεί εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Εάν έχεις ήδη τρυπήσει τα αυτιά του, αναζήτησε σημάδια όπως πρήξιμο, φαγούρα ή ερυθρότητα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σημαίνουν ότι τα αυτιά του έχουν μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινώνησε αμέσως με το γιατρό σου.

Είναι καλύτερο για το παιδί να αποφασίσει μόνο του για το τρύπημα του αυτιού του

Αποτελεί πάντα προσωπική απόφαση ενός ατόμου να τρυπήσει τα αυτιά του. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει περισσότερο έλεγχο στην εμφάνισή του και θα επιλέγει μόνο του τις περιοχές που θέλει να τρυπηθούν.

Εάν αφήσεις το παιδί σου να αναλάβει την ευθύνη για τα πρόσφατα τρυπημένα αυτιά του, μπορεί επίσης να το βοηθήσει να παραμείνει προσεκτικό. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνει το παιδί σου για να διατηρήσει τα αυτιά του υγιή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το πλύσιμο των αυτιών του με ήπιο σαπούνι δύο φορές την ημέρα και τον καθαρισμό των αυτιών του με οινόπνευμα εντριβής και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Το δέρμα του μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα μικρό παιδί μπορεί να βρει το piercing λίγο πιο επώδυνο από τα μεγαλύτερα παιδιά. Αν και η ένεση αποτελεί επίσης ένα είδος τρυπήματος του δέρματος του παιδιού σου με βελόνα, τα αυτιά συχνά αφήνουν μια παρατεταμένη ενόχληση για μερικές ημέρες.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες επιλέγουν αναισθητικές κρέμες 15 λεπτά πριν από το τρύπημα του αυτιού για να μειώσουν τον πόνο σε ένα απλό τσίμπημα. Αυτές οι αναισθητικές κρέμες περιέχουν συχνά λιδοκαΐνη, η οποία είναι ένα αναισθητικό που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια της αίσθησης στο δέρμα.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις παγάκια σε μια χαρτοπετσέτα και να κάνεις μασάζ γύρω από τους λοβούς των αυτιών του παιδιού σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ευαισθησίας των νευρικών απολήξεων και στη μείωση του πόνου. Μπορείς να το κάνεις αυτό αμέσως πριν τρυπήσεις τα αυτιά του. Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να του αποσπάσεις την προσοχή ώστε να μην αντιληφθεί την ενόχληση.

Μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Η αλλεργία στο νικέλιο είναι αρκετά συχνή για παιδιά με ευαίσθητους λοβούς αυτιών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χρυσά κοσμήματα συχνά περιέχουν επίσης ίχνη νικελίου. Τα επάργυρα κοσμήματα είναι συχνά ασφαλή και αντιμετωπίζονται με προσοχή για να διατηρηθούν τα αυτιά του παιδιού σου υγιή. Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς τον παιδίατρό σου πριν τρυπήσεις τα αυτιά του παιδιού σου για να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνουν ασφαλή από αλλεργίες.