Θεραπεία στα γόνατα με υαλουρονικό οξύ

06.01.2022
Θεραπεία στα γόνατα με υαλουρονικό οξύ
Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Ένα σημείο που μπορεί να συμβάλλει δυναμικά σε ένα εντυπωσιακό, συνολικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην είναι από τα σημεία που παρατηρούμε πρώτα σε μία εμφάνιση, όμως σίγουρα, δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας για ένα συνολικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε αυτήν. Τα γόνατα μπορούν είτε να απογειώσουν είτε και να καταστρέψουν την εικόνα των ποδιών – και κατ’ επέκταση ολόκληρης της εικόνας μας. Οι φθορές του χρόνου ή το περιττό λίπος που ενδεχομένως συσσωρεύεται στην περιοχή, πολλές φορές, δημιουργεί ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα, το οποίο δε μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα με άσκηση και διατροφή. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα γόνατα θα σας χαρίσει τα μακριά, χυτά και καλοσμιλεμένα πόδια που ονειρεύεστε.

Πώς γίνεται;

Η συνεδρία ξεκινά με τη χορήγηση αναισθητικής κρέμας που κάνει τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη. Στη συνέχεια, μέσω της χρήσης λεπτής βελόνας, εγχέεται το υαλουρονικό οξύ αυξάνοντας τον όγκο και διορθώνοντας το αισθητικό πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τι πετυχαίνει ακριβώς;

Οι ενέσεις «γεμίζουν» με υαλουρονικό οξύ τα κενά και τις άνισες επιφάνειες που έχουν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα ένα λείο και ομοιόμορφο σημείο στο γόνατο. Παράλληλα, δεσμεύεται η υγρασία κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή, λεία και σφριγηλή.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Μία συνεδρία είναι αρκετή για να βελτιώσετε την εμφάνιση των γονάτων σας. Ωστόσο, η επίδραση του υαλουρονικού οξέος δεν είναι άμεση. Συχνά, χρειάζονται έως και 4 εβδομάδες για να δείτε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Διάρκεια αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 12 έως 18 μήνες. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η πυκνότητα του υαλουρονικού, η περιοχή εφαρμογής, αλλά και η φροντίδα που δείχνετε το επόμενο διάστημα.

Υπάρχουν περιορισμοί δραστηριότητας μετά τη θεραπεία;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να ακολουθήσουν κάποιες ήπιες αντιδράσεις, όπως οίδημα και ερυθρότητα, τα οποία εξαφανίζονται μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες. Μετά τη συνεδρία μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας, αποφεύγοντας έντονες δραστηριότητες που καταπονούν τα γόνατα, όπως είναι η έντονη γυμναστική.