Κάθε χαμόγελο μετράει: Τα βασικά βήματα για να έχεις το πιο λαμπερό

30.07.2020
Κάθε χαμόγελο μετράει: Τα βασικά βήματα για να έχεις το πιο λαμπερό
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ένα όμορφο, φωτεινό χαμόγελο συμβάλλει καθοριστικά στην εικόνα μας, άρα και στην αυτοπεποίθησή μας. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι, μεγάλοι και μικροί, ότι κλειδί για την υγεία των δοντιών μας -που λειτουργούν ως "βιτρίνα"- είναι η πρόληψη, δηλαδή η σωστή φροντίδα τους από νωρίς. Τι κάνουμε λοιπόν; Ακολουθούμε τις συμβουλές του "ειδικού" και προχωράμε.

Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές, το έχεις σκεφτεί άλλες τόσες. Το χαμόγελο είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Γι' αυτό και πρέπει να το φροντίζουμε και λίγο περισσότερο. Τα βασικά τα ξέρουμε και τα "όπλα" είναι δύο. Αφενός οι συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο -δεν το ξεχνάμε αυτό- αφετέρου πολύ καλό βούρτσισμα. Τι σημαίνει, όμως αυτό το δεύτερο;

Ένα όνομα-εγγύηση στον χώρο θα μας δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε, γιατί αν κάποιος ξέρει καλά τα μυστικά του καλού βουρτσίσματος είναι η ΑIM. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, "καλό" βούρτσισμα των δοντιών σημαίνει "σωστό" βούρτσισμα των δοντιών και αυτό σημαίνει τα εξής βασικά:

Αρχικά, να χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα με αντιβακτηριδιακά συστατικά για ολοκληρωμένη προστασία! Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι το βούρτσισμα θέλει χρόνο, τουλάχιστον 2 λεπτά κάθε φορά, ώστε να προλάβουμε να καθαρίσουμε σωστά όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Καθημερινό βούρτσιμα πρωί και βράδυ, φυσικά.

Και ας μην μπερδευόμαστε. Δεν είπε κανείς ότι όσο πιο μεγάλη πίεση ασκεί κανείς στα δόντια τόσο πιο καλά αυτά καθαρίζονται. Εμείς το μάθαμε αφού... πάθαμε και μετά συμβουλευτήκαμε τον "ειδικό" και πάλι. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να τραυματιστεί το ούλο από την πίεση, ούτε να αλλοιωθεί η αδαμαντίνη των δοντιών (που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα). Θέλει και το βούρτσισμα, τον τρόπο του. Και το... κόλπο του, που είναι ακόμη ένα. Εσύ, για παράδειγμα, πόσο συχνά αλλάζεις οδοντόβουρτσα; Γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται το άλλο σημαντικό στοιχείο του project "λαμπερό και γερό χαμόγελο".

Κάθε 3 μήνες το πολύ, είναι η σωστή απάντηση. Με αυτό το τρόπο, έχεις πάντα καινούργια οδοντόβουρτσα που κάνει τη "δουλειά" της, χωρίς την παρουσία επικίνδυνων μικροοργανισμών που μαζεύονται εκεί με τον καιρό.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε τα βασικότερα σημεία για το πιο όμορφο χαμόγελο:

-Αλλαγή οδοντόβουρτσας κάθε 3 μήνες το πολύ

-Βούρτσισμα των δοντιών 2 φορές κάθε μέρα, επί 2 λεπτά, πρωί και βράδυ (και χωρίς μεγάλη πίεση)

-Χρήση οδοντόκρεμας με αντιβακτηριδιακά συστατικά για ολοκληρωμένη προστασία

Γιατί... «Κάθε Χαμόγελο Μετράει»

Σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια που, σίγουρα έχει βάθος χρόνου, εκτός, φυσικά από τον οδοντίατρό σου, είναι η ΑΙΜ, που εδώ και 30 χρόνια πρωτοστατεί στην ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής στοματικής υγιεινής.

Σε συνεργασία με τοπικούς οδοντιατρικούς συλλόγους, οι άνθρωποι της ΑΙΜ έχουν επισκεφτεί σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις των δοντιών, καθώς και ενημέρωση γονιών και παιδιών για τη σημασία της στοματικής υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πώς μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 350.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, ενώ προσέφερε επίσης τα απαραίτητα προϊόντα στοματικής υγιεινής σε ιδρύματα και φορείς που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για να εξασφαλίσει ότι περισσότερα από 1000 παιδιά και έφηβοι θα έχουν τα εφόδια για τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους.


Με μια επίσκεψη στο aim.gr/hamogela θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή στοματική φροντίδα και τις δράσεις της ΑΙΜ.