5 τρόποι με τους οποίους το σώμα σου σε προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά

20.05.2020
5 τρόποι με τους οποίους το σώμα σου σε προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά
Η επιθυμία να θες να τρως κάτι αλμυρό ή να κοιμάσαι ξαφνικά περισσότερο μπορεί να αποτελεί ένδειξη σημαντικοτέρου προβλήματος ή έλλειψης μετάλλων και βιταμινών, λένε οι ειδικοί. Γι 'αυτό είναι πάντα καλό να δίνεις προσοχή σε νέες συνήθειες, ειδικά αν προκύψουν ξαφνικά από το πουθενά. Σε αυτή τη λίστα θα διαβάσεις πράγματα που μπορεί το σώμα σου να προσπαθεί να σου πει, με την ελπίδα να σε βοηθήσει να ζήσεις μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Αίσθηση μυρμηγκιάσματος

Εάν έχεις περίεργες ενοχλήσεις στα πόδια σου και στις πατούσες σου όπως μυρμήγκιασμα ή αισθάνεσαι να θες να τα κινείς συνέχεια, μπορεί να είναι σύμπτωμα συνδρόμου ανήσυχων ποδιών. Αυτή η διαταραχή είναι χρόνια και συχνά αισθάνεσαι αυτήν την ενόχληση τη νύχτα όταν προσπαθείς να χαλαρώσεις.

Έχει πρηστεί το δέρμα σου

Μην αγνοείς τα δερματικά προβλήματα και μην τα υποτιμάς. Όταν το δέρμα πρήζεται και αισθάνεσαι φαγούρα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη πολλών εσωτερικών προβλημάτων όπως κάποια ορμονική διαταραχή, έκζεμα ή αλλεργία. Μπορείς να κάνεις εξετάσεις αίματος εάν αυτό το πρόβλημα δεν υποχωρεί ή φαίνεται να επιδεινώνεται.

Κοιμάσαι πολύ

Αυτή η διαταραχή ονομάζεται υπερυπνία και μπορεί να προέρχεται από πράγματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο κόπωση, λένε οι γιατροί. Ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν την αίσθηση να θέλεις να κοιμάσαι σχεδόν οπουδήποτε. Επίσης, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλαγές στο χρώμα των ματιών

Εάν υπάρχει λευκός ή γκρίζος δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή χιτώνα των ματιών, μπορεί να είναι ένα σημάδι υψηλής χοληστερόλης ειδικά σε άτομα κάτω των 45 ετών. Ο δακτύλιος είναι ακίνδυνος από μόνος του και έχει μόνο οπτικό αποτέλεσμα.

Λιγούρα για αλάτι

Δεν υπάρχει πρόβλημα να σου αρέσει το αλμυρό φαγητό, αλλά όταν δεν μπορείς να το ελέγξεις πια και το αλμυρό φαγητό γίνεται το μόνο πράγμα που θέλεις, ήρθε η ώρα να ψάξεις το γιατί. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλλειψη σιδήρου, αναιμία, αφυδάτωση ή προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύμφωνα με την άποψη των γιατρών.