Το «μαγικό» τρικ για να μειώσεις τους πόνους της περιόδου έχει να κάνει με το φαγητό

25.04.2018
Το «μαγικό» τρικ για να μειώσεις τους πόνους της περιόδου έχει να κάνει με το φαγητό
Αν ανήκεις στις τυχερές που δεν έρχονται αντιμέτωπες με ισχυρούς πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, πιθανότατα το θέμα αυτό να μην σε συγκινεί. Αν πάλι γνωρίζεις καλά τι πάει να πει «δύσκολες μέρες του μήνα», ήρθε η ώρα να ενημερωθείς για τα ευχάριστα. Τα πολύ ευχάριστα για την ακρίβεια.

Τι θα έλεγες μάθαινες πως υπάρχει ένας πολύ απολαυστικός τρόπος για να μειώσεις αποτελεσματικά τους πόνους των ημερών εκείνων; Ε ναι λοιπόν.

Όπως έχει αποδειχθεί, το μυστικό για μια ανώδυνη περίοδο βρίσκεται στη διατροφή μας. Πέρα από την αποφυγή λιπαρών, επεξεργασμένων τροφών -όπως είναι το junk food-, δεν υπάρχει σύμφωνα με τους ειδικούς μεγαλύτερο δώρο για τον οργανισμό μας τις δύσκολες αυτές ημέρες από τα μικρά υγιεινά γεύματα.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αν καταφέρεις να βάλεις ένα πρόγραμμα και να τρως μικρά, ωφέλιμα γεύματα ανά τρεις ώρες θα γλιτώσεις τόσο την εξάντληση που νιώθεις λόγω της σημαντικής απώλειας αίματος (και συνεπώς τις ζαλάδες) όσο και τους μυϊκούς πόνους στην περιοχή της κοιλιάς που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη γενικότερη σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση που βιώνεις κατά τη διάρκεια της περιόδου σου.

Άσε λοιπόν τις κομπρέσες και τις θερμοφόρες και χτύπα το πρόβλημα στη ρίζα του.

Αξίζει, δε νομίζεις;