Μήπως είσαι βαρετή; 7 τρόποι να το μάθεις!

08.12.2009
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν με γρήγορο ρυθμό, αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσεις ένα σωρό νέους φίλους αλλά και να έρθεις και πάλι κοντά με παλιούς γνωστούς. Στο πλαίσιο αυτό, θα πάρεις μέρος σε πολλές συζητήσεις. Όμως, πώς θα γίνεις το επίκεντρο της προσοχής; Πώς θα κάνεις τους γύρω σου να διασκεδάσουν μιλώντας με σένα; Και φυσικά, πώς θα καταλάβεις το εάν και σε ποιό βαθμό είσαι βαρετή; Υπάρχουν 7 εύκολοι τρόποι για να το ανακαλύψεις!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν με γρήγορο ρυθμό, αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσεις ένα σωρό νέους φίλους αλλά και να έρθεις και πάλι κοντά με παλιούς γνωστούς. Στο πλαίσιο αυτό, θα πάρεις μέρος σε πολλές συζητήσεις. Όμως, πώς θα γίνεις το επίκεντρο της προσοχής; Πώς θα κάνεις τους γύρω σου να διασκεδάσουν μιλώντας με σένα; Και φυσικά, πώς θα καταλάβεις το εάν και σε ποιό βαθμό είσαι βαρετή; Υπάρχουν 8 εύκολοι τρόποι για να το ανακαλύψεις!

1. Οι συνομιλητές σου απαντούν μονολεκτικά και άνευρα: ένα άτομο που επαναλαμβάνει κλισέ εκφράσεις όπως το "Αλήθεια;", "Πολύ ενδιαφέρον", μάλλον σημαίνει ότι δεν έχει ακούσει κουβέντα απ' όσα του έχεις πει.

2. Οι συνομιλητές σου κάνουν απλές ερωτήσεις: τα άτομα που βαριούνται να μιλούν μαζί σου δεν θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον στις ερωτήσεις που θα σου κάνουν. "Πού πήγες, πότε πήγες". Τα άτομα που περνούν καλά μιλώντας σου και δεν βαριούνται θα σου κάνουν πιο πολύπλοκες ερωτήσεις και θα δείξουν μεγαλύτερη περιέργεια για όσα λες!

3. Οι συνομιλητές σε διακόπτουν: παρόλο που μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει αγένεια, εντούτοις αυτή η συνήθεια των συνομιλητών σου αποτελεί σημάδια ότι συμμετέχουν στην κουβέντα, δείχνουν ενδιαφέρον και πάθος να πουν την άποψή τους.

4. Οι συνομιλητές σου ζητούν να εξηγήσεις κάτι: όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και σε αυτή, όταν βλέπεις πως τα άτομα που σου μιλούν θέλουν να τους εξηγήσεις την άποψή σου αλλά και τον τρόπο που εξάγεις τα συμπεράσματά σου πάνω σε κάποιο αντικείμενο συζήτησης, σημαίνει ότι ενδιαφέρονται θερμά για αυτά που λες και κάθε άλλο παρά βαρετή σε βρίσκουν.

5. Οι συνομιλητές σε αφήνουν να μιλάς και να μιλάς: πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν οι συνομιλητές τους, τους αφήνουν να μιλούν ακατάπαυστα, αυτό σημαίνει ότι τους βρίσκουν και ενδιαφέροντες. Σίγουρα, κάποιες φορές, μπορεί να τύχει να κρεμαστεί το ακροατήριο που σε παρακολουθεί από τα χείλια σου. Κι αυτός γιατί σε κάποιες ιστορίες, αυτός που ακούει θέλει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για να εκφράσει τη γνώμη του. Όμως, το πιο πιθανό είναι τα άτομα γύρω σου να σιωπούν επειδή βαριούνται.

Γενικά, όποιος ενδιαφέρεται για μια κουβέντα, λέει την άποψή και τη δική του εμπειρία πάνω στο θέμα που τίθεται. Αν δεν συμβαίνει αυτό, μάλλον οι συνομιλητές σου παραμένουν σιωπηλοί με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει η ιστορία που διηγείσαι. Είτε από την άλλη μεριά, εσύ με την πολυλογία σου δεν τους αφήνεις να σταυρώσουν κουβέντα! Μπορεί να μην σε θεωρούν τόσο βαρετή, αλλά θα απολάμβαναν καλύτερα τη συζήτηση αν άρθρωναν και μια πρόταση!

6. Οι συνομιλητές αλλάζουν το θέμα της συζήτησης: εκεί που εσύ προσπαθείς με λόγια να λύσεις το μεσανατολικό, ένας από τους φίλους σου πετάγεται και ρωτά: "τα παιδιά σου τι κάνουν;". Καταλαβαίνεις ότι μια τέτοια αλλαγή θέματος είναι σημάδι ότι η κολλητή ούτε παρακολουθούσε τι έλεγε αλλά και ούτε την ενδιέφερε η ανάλυσή σου! Αν εσύ ξαναπιάσεις το θέμα που άφησες, μην απορήσεις όταν βρεθείς να μιλάς στον τοίχο!

7. Οι συνομιλητές σου στέκονται απόμακρα: οι άνθρωποι που περνούν καλά με τις συζητήσεις που κάνετε, θα το δείξουν όχι μόνο με λόγια, αλλά και με τη γλώσσα του σώματος. Τα άτομα που βρίσκουν βαρετά τα όσα λες,τείνουν να καμπουριάζουν και να γέρνουν προς τα πίσω. Το ίδιο συμβαίνει και με τις χειρονομίες όσων συνομιλούν μαζί σου. Αν σε βρίσκουν βαρετοί, θα βλέπεις ανθρώπους ακίνητους (και αμίλητους) που τείνουν να σπρώχνουν το κορμί τους προς τα πίσω!

Κ.Π