5 παράξενα αλλά αποτελεσματικά κόλπα για να χάσεις πιο γρήγορα κιλά

21.10.2020
5 παράξενα αλλά αποτελεσματικά κόλπα για να χάσεις πιο γρήγορα κιλά
Η απώλεια βάρους είναι συχνά μια αργή διαδικασία για αυτό πάντα ψάχνεις τρόπους να επιταχύνεις λίγο τα πράγματα. Λοιπόν, μην τρελαίνεσαι όμως γιατί παράλληλα με τη δίαιτα, υπάρχουν και πολλά έμμεσα κολπάκια για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, να καταστείλεις την όρεξή σου και να βελτιώσεις τον μυϊκό σου τόνο.

Άναψε ένα κερί (ω, ναι!)

Φαντάσου ένα κερί με άρωμα βανίλιας. Ακούγεται γλυκό, έτσι; Η βανίλια είναι γνωστή σαν γεύση στο παγωτό και τα γλυκά, πράγματα που σίγουρα δεν σχετίζονται με την απώλεια βάρους. Αλλά όπως αποδεικνύεται, όταν περνάμε πολύ χρόνο γύρω από μια νόστιμη μυρωδιά, σταματά η όρεξή μας. Η βανίλια σκοτώνει συγκεκριμένα την επιθυμία για γλυκά, ειδικά τη σοκολάτα. Έτσι, αν βάλεις ένα άρωμα χώρου στο σπίτι σου με άρωμα βανίλιας θα αποφύγεις τις λιγούρες.

Βάλε έναν καθρέφτη εκεί όπου τρως

Το να βλέπουμε τους εαυτούς μας να τρώνε επηρεάζει το πόσο τρώμε, δείχνει μια μελέτη. Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 185 μαθητές από τους οποίους οι μισοί έτρωγαν κέικ σοκολάτας και οι άλλοι μισοί μια φρουτοσαλάτα. Οι μαθητές που έπρεπε να φάνε κέικ μπροστά στον καθρέφτη δεν το απολάμβαναν καθόλου, σε αντίθεση με τους μαθητές που έτρωγαν φρουτοσαλάτα. Προφανώς, δεν μας αρέσει να βλέπουμε τον εαυτό μας να τρώμε υπερβολικά ή να τρώμε ανθυγιεινά, έτσι με αυτόν τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσουμε.

Πάρε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D όχι μόνο βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σου συστήματος και ενισχύει τα οστά και τα δόντια σου, αλλά επηρεάζει επίσης το λίπος του σώματός σου. Είτε καταστέλλοντας το σχηματισμό και την αποθήκευση λιποκυττάρων είτε παράγοντας σεροτονίνη που βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, η βιταμίνη D ολοκληρώνει τη δουλειά. Έτσι, προσπάθησε να καταναλώνεις περισσότερα αυγά, μανιτάρια και ψάρια που είναι γεμάτα με αυτήν τη βιταμίνη.

Φόρα γόβες στιλέτο

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να φοράς ψηλά τακούνια, δίνει στα πόδια σου και στη σπονδυλική σου στήλη μια πετυχημένη λύση να ελέγξεις το βάρος σου. Ειδικά οι γόβες στιλέτο απαιτούν να διατηρήσεις τη στάση σου ευθεία (αυτό από μόνο του είναι μια άσκηση!). Και βοηθούν να γυμνάσεις τους μυς της γάμπας, βελτιώνοντας τον τόνο και τη δύναμή τους. Έτσι, απλά περπατώντας με αυτές καθημερινά, καις θερμίδες. Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις και δημιουργήσεις πρόβλημα στα πόδια σου.

Τρώγε περισσότερα καυτερά

Εξέτασε το ενδεχόμενο να εντάξεις περισσότερα καυτερά φαγητά στη διατροφή σου: το πικάντικο φαγητό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της όρεξης και στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Για παράδειγμα, το μαύρο πιπέρι αποτρέπει το σχηματισμό λιποκυττάρων, το τζίντζερ και η κανέλα ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ο κουρκουμάς και το κύμινο το λίπος και το πιπέρι καγιέν ενισχύει το μεταβολισμό σου. Και ας μην αναφέρουμε καν τις εκπληκτικές γεύσεις που προσφέρουν στο φαγητό σου!