Θα μπορούσε λίγος παραπάνω εγωισμός να σε κάνει πιο χαρούμενη;

23.10.2019
Θα μπορούσε λίγος παραπάνω εγωισμός να σε κάνει πιο χαρούμενη;
Τα 4 tips που πρέπει να εφαρμόζεις καθημερινά

Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να ξυπνάς με καλή διάθεση κάθε πρωί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθείς να το καταφέρεις.

Δες και αυτό: 6 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

Μερικές φορές, χρειαζόμαστε λίγο επιπλέον βοήθεια, είτε πρόκειται για την πρωινή μας προπόνηση είτε για ένα γρήγορο διαλογισμό. Όποια και αν είναι η περίπτωση, γνωρίζουμε ότι η έναρξη της ημέρας θα μας βοηθήσει όχι μόνο να έχουμε ένα πιο ευτυχισμένο και πιο παραγωγικό 24ωρο, αλλά θα μας βοηθήσει επίσης να νιώσουμε πιο σίγουροι και έτοιμοι για ό, τι έρθει στο δρόμο μας.

Προσπάθησε να ασκήσεις τα τέσσερα ακόλουθα πράγματα όσο πιο συχνά γίνεται, για να διασφαλίσεις ότι θα μείνεις στο σωστό δρόμο.

Να είσαι ειλικρινής
Η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη διαδρομή που μπορείς να ακολουθήσεις. Πόσες φορές είπες ένα ψέμα (έστω και αν είναι μικρό) και σου βγήκε πραγματικά υπέρ σου; Εντάξει, ίσως συνέβη μία ή δύο φορές, αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τους άλλους, 365 ημέρες του έτους, και καλά πράγματα θα έρθουν σίγουρα στο δρόμο σου.

Αυτό το είδες; 5 απλά μυστικά που μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμηση σου

Βάλε στόχους για τον εαυτό σου
Όλοι έχουν στόχους, αλλά δεν προσπαθούν όλοι για να τους πετύχουν. Αν γράψεις όλους τους στόχους σου, είτε είναι μεγάλοι είτε μικροί, θα σε βοηθήσει να τους πετύχεις, αντί να μιλάς μόνο για αυτούς.

Κάνε εξάσκηση στο "όχι"
Για κάποιον τρελό λόγο, το να λες "όχι" δεν είναι αποδεκτό σε πολλές καταστάσεις, αλλά μπορεί να σου κάνει περισσότερο καλό απ'ότι κακό εάν το κάνεις σωστά. Προσπάθησε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι λέγοντας "όχι" στον προϊστάμενό σου όταν προσπαθεί να σου "φορτώσει" μια παραπάνω δουλειά που θα σε κρατήσει στο γραφείο μέχρι το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ σου. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και παραδέχοντας ότι πρέπει να αποφύγεις κάποια πράγματα για να ολοκληρώσεις με το σωστό τρόπο κάποια άλλα είναι πραγματικά καλό. Αυτό ισχύει επίσης όταν δεν έχεις όρεξη να βγεις έξω για ένα ποτό, αλλά η παρέα φίλος σου σε παρακαλεί - αν θέλεις να μείνεις μέσα, ξαπλωμένη στο κρεβάτι και να ξυπνήσεις νιώθοντας αναζωογονημένη, τότε υπερασπίσου τα θέλω σου και κάνε το.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις πριν κοιμηθείς για να νιώσεις καλύτερα για την επόμενη μέρα

Μην ξεχνάς ποτέ τον εαυτό σου
Αυτό συμβαίνει συχνά σε πολλούς από εμάς. Είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι κοντά μας είναι χαρούμενοι, που πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο. Αφιέρωσε λίγες ώρες κάθε εβδομάδα για να κάνετε ό, τι θέλεις να κάνεις και αγαπάς - σίγουρα δεν πρόκειται να σου βγει σε κακό.