5 απλά μυστικά που μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμηση σου | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
14:00
12/10/2019

5 απλά μυστικά που μπορούν να τονώσουν την αυτοεκτίμηση σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είσαι μόλις πέντε βήματα μακριά από το να δεις τελειώς διαφορετικά τον εαυτό σου 

Η γνήσια αυτοπεποίθηση (και αυτοεκτίμηση) είναι αρκετά διαφορετική από ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι. Είναι ήρεμη και δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να νικήσεις ή να κυριαρχήσεις σε άλλους, αλλά με το να έχεις μια βαθιά αίσθηση αυτοεπίγνωσης και αυτοαποδοχής, που σε βοηθά να ζεις αυθεντικά και να είσαι συμφιλιωμένη με το ποια είσαι.

Δες και αυτό: Φέρε την τύχη με το μέρος σου σε 3 βήματα

 

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι επικεντρωμένοι και διακατέχονται από ένα υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους. Παραμένουν ήρεμοι όταν αντιμετωπίζουν συγκρούσεις, επιμένουν στα δικά τους πιστεύω αλλά είναι ανοικτοί στις απόψεις των άλλων, χωρίς να είναι επικριτικοί. Έχουν σεβασμό και δεν παίρνουν τις διαφορές προσωπικά.

Αυτό το είδες; 4 "κακές" συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την ευτυχία

 

Ανακάλυψε πέντε απλά μυστικά για να αναπτύξεις την αυτοεκτίμηση σου:

1. Μάθε καλά τον εαυτό σου
Κατανόησε τις δυνάμεις σου, δέξου τις αδυναμίες σου και να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι και πώς θέλεις να ζεις.

2. Σταμάτησε να συγκρίνεσαι
Είναι πολύ ωφέλιμο να ξεχνάς τι κάνουν οι άλλοι. Συγκεντρώσου στα πράγματα που μετράνε για σένα.

3. Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά
 Αν οι άνθρωποι διαφωνούν μαζί σου, να είσαι περίεργη να μάθεις για την δική τους άποψη αντί να είσαι επιθετική ή σε αμυντική στάση. Να θυμάσαι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική στα πράγματα και στις καταστάσεις.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα καταφέρεις να απολαύσεις τις διακοπές σου στο μέγιστο

4. Να προσέχεις τον εαυτό σου
Να διαθέτεις χρόνο και ενέργεια για να φροντίσεις την υγεία και τη γενικότερη ευεξία σου, κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες που σε γεμίζουν και σε χαροποιούν.

5. Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους
Πάρε αποστάσεις από τις σχέσεις που σε στραγγίζουν. Κάνε μια προσπάθεια να συνδεθείς με ανθρώπους που σε εμπνέουν, που είναι πιο δημιουργικοί και η επαφή μαζί τους σε ενεργοποιεί να είσαι ελεύθερα ο εαυτός σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ