Ολική Επαναφορά: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου αυτό το Σεπτέμβριο!

12.09.2018
Ολική Επαναφορά: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου αυτό το Σεπτέμβριο!
Ακόμα παλεύεις με το "πρόγραμμα" της νέας ακαδημαικής χρονιάς; Η ρουτίνα σου "δεν σε χωράει"; Αρνείσαι να κάνεις στεγανά πλάνα; Δεν είσαι η μόνη!

Όσο κι αν σου έλειψε το σπίτι σου και οι φίλοι σου κατά τη διάρκεια των διακοπών, η επιστροφή στην καθημερινότητα αποτελεί πάντα ένα ισχυρό σοκ για την πιο χαλαρή, ανέμελη πλευρά του εαυτού σου.

Διαβασε επίσης: Σεπτέμβριος: 29 εποχιακά φρούτα και λαχανικά για υγεία και οικονομία

Κατ'αυτή την έννοια, ο Σεπτέμβριος είναι, στην πραγματικότητα, μια νέα αρχή: πολύ περισσότερο από τον Ιανουάριο. Και όσο διστακτική κι αν είσαι απέναντί του, διαθέτει μια φρεσκάδα και μια ενέργεια που, αν εκμεταλλευτείς, έχει την ικανότητα να σε πάει πολλά βήματα μπροστά!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη βοήθεια για να μετατρέψεις την ενέργεια που συσσώρευσες στις διακοπές σε δημιουργικότητα και ενθουσιασμό! Να πώς ακριβώς θα το κάνεις:

#1 Ξεκίνησε ένα νέο ημερολόγιο

Είναι η συμβουλή που υπάρχει σε κάθε λίστα ευεξίας και δεν είναι τυχαίο! Σημείωσε από την αρχή τα σημαντικά γεγονότα του μήνα και γράψε στην αρχή κάθε σελίδας τους στόχους σου για τον μήνα, με θετική διατύπωση. Αν, μάλιστα, διαβάζεις δυνατά τους στόχους αυτούς κάθε μέρα θα δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να τους αναθεωρεί και να έρχεται όλο και πιο κοντά στις πραγματικές επιθυμίες του. Στο τέλος του μήνα, θέσε ένα νέο στόχο αν αυτό επιθυμείς, και οργάνωσε την καθημερινότητά σου πάνω σε αυτόν. Σαν bonus μπορείς να κρατάς καθημερινές σημειώσεις από τις διατροφικές σου συνήθειες, την άσκηση αλλά και τον ύπνο.

Διάβασε επίσης: Σεπτέμβριος: Το ημερολόγιο του μήνα για το σπίτι, την κουζίνα & τον κήπο

#2 Ανανέωσε θετικά τους χώρους στους οποίους κινείσαι

"Προγραμμάτισε" τον εαυτό σου για να την επιτυχία, αλλάζοντας ελαφρώς το σπίτι και το γραφείο σου. Φρόντισε να έχεις υγιεινά σνακ στο γραφείο και τα ντουλάπια, ζωντάνεψε το χώρο με μερικά φυτά χωρίς πολλές απαιτήσεις και βάλε ξυπνητήρι κάθε μία ώρα για να κάνεις ένα 5λεπτο διάλειμμα από τον υπολογιστή. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να τηρήσεις τους στόχους σου και να κρατήσεις ψηλά το ηθικό και τη διάθεσή σου!

#3 Φίλτραρε τις παρέες σου

Ήξερες πως οι άνθρωποι που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου καθορίζουν τη διάθεσή σου; Σκέψου προσεκτικά ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι οι συνάδελφοι; Οι φίλοι; Οι συγγενείς σου; Αναρωτήσου τι επίδραση έχουν στη διάθεσή σου. Είναι θετικοί άνθρωποι ή... γκρινιάρηδες; Λύνουν προβλήματα ή τα δημιουργούν; Δες πώς μπορείς να θωρακίσεις τον εαυτό σου από τις κακές επιρροές αυτή τη σεζόν και σου εγγυώμαι, η διάθεσή σου θα αλλάξει.

#4 Καλλιέργησε το μυαλό σου

Με την ενέργεια που πήρες από τις διακοπές σου, λοιπόν, θέσε νέες συνήθειες που θα καλλιεργήσουν την περιέργεια και τη δημιουργικότητά σου. Εγγράψου σε κάποιο podcast, επισκέψου μια gallery ή μια έκθεση ή το θέατρο μια φορά την εβδομάδα, έλα πιο κοντά με ανθρώπους δημιουργικούς ή ανατρεπτικούς στον τομέα τους, άκου ομιλίες TED όσο ετοιμάζεσαι το πρωί κτλ. Κάνε κάτι διαφορετικό κάθε ημέρα και διατήρησε ζωντανή την αναπλαστική ικανότητα του μυαλού σου! Θα κάνει θαύματα στην εργασία σου.

#5 Θυμήσου τα... νιάτα σου!

Σε μία εκπληκτική έρευνα που διεξήχθηκε πρόσφατα, οι επιστήμονες θέλησαν να εξετάσουν το πώς το περιβάλλον μας μπορεί να επηρεάσει τη φυσική φθορά του μυαλού μας με το πέρασμα του χρόνου. Γι'αυτό και για εισήγαγαν αναμνηστικά μιας παλιάς εποχής σε μια ομάδα ανθρώπων τρίτης ηλικίας (μέσα από γνώριμα έπιπλα, ραδιοφωνικά προγράμματα, φωτογραφίες κτλ). Μετά από μία μόλις εβδομάδα επαφής με τα "νιάτα" τους, οι άνθρωποι δήλωσαν πως βιώνουν βελτιωμένη όραση, ακοή, μνήμη αλλά και φυσική δύναμη! Και όταν ξένοι ρωτήθηκαν για την ηλικία τους (μέσα από φωτογραφίες) η απάντηση ήταν κατά πολλά χρόνια νεότερη από την πραγματική. Υπάρχει κάποιο χόμπυ, κάποιος φίλος, κάποια συνήθεια που είχες στα παιδικά σου χρόνια, που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή σου τώρα; Ήρθε η ώρα να το ξαναβρεις!

Διάβασε επίσης: Πώς ήταν διάσημοι Έλληνες στα νιάτα τους [Απίστευτες φωτογραφίες]